Kā citās valstīs svin Starptautisko sieviešu dienu?

Ik gadu 8. martā visā pasaulē svin Starptautisko sieviešu dienu, tikai katrā valstī to mēdz atzīmēt savādāk.

Ja Krievijā sievietes 8. martā gaida dāvanas un uzmanības apliecinājumus no saviem vīriešiem, tad Itālijā viņas labāk šo dienu pavada saviešu kompānijā. Viņas mēdz aiziet uz kādu restorānu papļāpāt un vakara beigās izpriecāties vīriešu striptīza klubā.

Savukārt, Spānijā sieviešu dienu svin 5. februārī, ko atzīmē kā piemiņas dienu sieviešu aizbildnei Agendai (St Agueda). Spānija atšķiras no visas Eiropas, jo tā kopā ar Sieviešu dienu svin arī Mātes dienu, ko citviet Eiropā svin maijā.

Japānā divas reizes svin sieviešu dienu. Pirmo reizi tā tiek atzīmēta 3. martā ar nosaukumu Hina Matsuri (Meiteņu svētki jeb Persiku ziedēšanas svētki). Senāk šajos svētkos tika veikti burvju rituāli - ģimenēs, kurās auga meitenes, taisīja papīra lelles, kuru pēc tam sadedzināja vai iemeta ūdenī. Lelli uzskatīja par mazo, topošo saimnieci, kurai uguns un ūdens atņem visas bēdas. Laiks gāja un šo rituālu pārtrauca izmantot. Tagad lelles taisa no koka un līmes, un pēc tam tās tiek izliktas izstādē.

Otrā sieviešu diena Japānā tiek svinēta 14. martā ar nosaukumu Baltā diena. Vēl to mēdz dēvēt par taisnības dienu, jo šajā dienā tiek apdāvinātas tikai tās sievietes, kuras apdāvināja savus vīriešus 14. februārī - visu mīlētāju dienā.

Sieviešu diena Bengālijā tiek svinēta savādāk nekā citur. Svētkos netiek apsveiktas ne mātes, ne sievas, ne draudzenes, bet gan dieviete - Sarasvati. Tā nav mīlestības vai laulību dieviete, kā varētu domāt. Sarasvati ir zināšanu un izglītības dieviete, tāpēc svētkos Sarasvati statuju izrotā ar ziediem nevis kaislīgie mīlnieki, bet gan studenti un skolēni. Bengālijā Sieviešu dienā tiek apdāvināti arī skolotāji.

Ziemeļu un dienvidu Indijā svētkos arī tiek pielūgtas dievietes - Lakšmi un Parvati. Tās ir laimes, skaistuma un mājas pavarda dievietes. Veikt rituālus pie dievietēm ir atļauts tikai meitenēm.

Latvijā Sieviešu dienu visbiezāk svin tā, kā vīrietis to izdomā – aizved uz kādu restorānu, kino, uzdāvina ziedus, šokolādi vai apsveic ar mīļiem vārdiem un buču.

Sveiciens visām dāmām Sieviešu dienā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42586994sec.