Kolonna Hotel Kuldīga kļūs par pirmo velosipēdistiem draudzīgu naktsmītni Latvijā

Jau agrāk ziņots, ka 21. maijā, Kuldīgā atklās nākamās paaudzes velotūrisma sistēmu,- krustojumu velomaršrutu tīklu, kas paredz ne tikai ērtāku orientēšanos apvidū, bet arī uzlabot uzņēmējdarbības vidi vietās, kur attīstās velotīkls.

Kuldīgas tūrisma attīstības centrs velotīkla tuvumā iesaista ne tikai velonomas, velodarbnīcas, bet arī plāno pārorientēt krodziņus un naktsmītnes par velosipēdistiem draudzīgām piekļuves un atpūtas vietām.

“Viens no būtiskiem pakalpojumiem velotūristam ir naktsmītnes, kas var sekmēt izvēli, kurp doties ceļot. Tas arī var būt faktors, kas piesaista velotūristu uz ilgāku laiku teritorijai, kurā tas ir izvēlējies ceļot, tāpēc, lai atvieglotu un nodrošinātu velotūristiem kvalitatīvas un draudzīgas naktsmītnes, ir izveidots saraksts ar kritērijiem, kuru izpildē tiek piešķirts velosipēdistiem draudzīgas naktsmītnes statuss,” stāsta Artis Gustovskis, Kuldīgas tūrisma attīstības centra vadītājs.

Ar naktsmītnēm tiek saprastas visas iespējamās vietas, kur velotūrists var pārnakšņot, sākot ar viesnīcām, viesu mājām, jauniešu hosteļiem un beidzot ar kempingiem.

Pamatkritēriji velotūristiem draudzīgām naktsmītnēm ir naktsmītnes viegla sasniedzamība un atrašanās maksimums piecu kilometru attālumā no velotīkla, droša velosipēdu glabātuve naktsmītnes iekštelpās, krustojumu velotīkla kartes un citas tūrisma informācijas pieejamība, informācija par tuvākajiem velosipēdu veikaliem un velonovietnēm, vienkārša velosipēdu labošanas instrumentu komplekta pieejamība naktsmītnē, informācija par tuvākajām velosipēdu remontdarbnīcām, velosipēdu īres iespējas vai informācija par tuvākajām velosipēdu īres vietām, kā arī iespēja mazgāt un izžāvēt drēbes.

“Mums bija svarīgi izpildīt visus minētos kritērijus, jo to ievērošana nodrošina naktsmītnes atpazīstamību un arī tās iekļaušanu krustojumu velotīkla kartēs. Velotūristi ir bieži mūsu viesnīcas viesi, tāpēc esam gandarīti, ka velotūristiem varēsim piedāvāt plašākas ērtības, vienlaikus kļūstot par Latvijā pirmo viesnīcu, kas šos kritērijus veiksmīgi īsteno,” skaidro Kolonna Hotel Kuldīga vadītāja Astrīda Biteniece.

21.maijā Velodienas laikā Kolonna Hotel Kuldīga pasniegs pirmo sertifikātu Latvijā kā velotūristiem draudzīga naktsmītne. Sertifikātu pasniegs Kuldīgas tūrisma attīstības centra vadītājs Artis Gustovskis, kurš ievieš krustojumu velotīklu Kuldīgā.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Estravel Latvia
,


Siguldas novada TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.13432288sec.