Izdots jaunās sezonas «Madonas novada tūrisma ceļvedis»

Vasara ir laiks, kad cilvēku dzīves ritms ievērojami pārkārtojas - kā nu kuram, citam steidzīgie ikdienas darba pienākumi mijas ar dārza darbiem, skolēnu vecākiem jādomā par bērnu brīvlaika pavadīšanu, omītes biežāk ciemos var sagaidīt savus mazbērnus, jāpaspēj apciemot un uzņemt ciemos tālie radi un draugi, jāapmeklē kāds no interesantajiem pasākumiem. Katram mums ir sava vasara, bet lielākai daļai cilvēku viens no vasaras centrālajiem notikumiem ir atvaļinājums. Un kas gan tas par atvaļinājumu, ja tajā netiek plānots kāds skaists ceļojums. Dažkārt pat nav nozīmes, vai ceļojums ved uz tālām pasaules zemēm vai tā laikā tiek apmeklēts kāds skaists Latvijas novads, jo lielāko prieka daļu un pozitīvo emociju devu dod nevis nobraukto kilometru skaits, bet pats ceļošanas process.


Līdz ar vasaras atnākšanu klajā nācis arī jaunais „Madonas novada tūrisma ceļvedis” latviešu valodas versijā. Tajā ir apkopota informācija gan par nesteidzīgas atpūtas baudīšanu novada tūrisma apskates objektos, lauku saimniecībās un tūrisma mītnēs, gan sagatavots detalizēts aktīvās atpūtas un sporta piedāvājums. Izdevumā informācija ir sakārtota pēc tā saucamā tūrisma galamērķu principa, kur vienkopus ir uzskaitīts konkrētas vietas vai teritorijas piedāvājums, kā, piemēram, „Madonas pilsēta”, „Gaiziņkalna un Vestienas apkārtne”, „Lubāna ezera apkārtne” u.c.. Ceļvedī ir iekļauta arī informācija par populārākajiem kaimiņu novadu tūrisma apskates objektiem, piemēram, Cesvaines un Varakļānu pilīm, R. Blaumaņa „Brakiem” u.c. Ar norādi „TOP” ir izcelti paši populārākie un apmeklētākie Madonas novada tūrisma un aktīvās atpūtas objekti, to vidū ir tādi objekti kā „Kalsnavas arboretums”, „Ķirsona muiža”, sporta bāze „Smeceres sils”. Ar atzīmi „Jaunums!” ir norādīti tie tūrisma un aktīvās atpūtas pakalpojumi, par kuriem tūrisma ceļvedī informācija ir iekļauta pirmo reizi. Šogad Madonas novada tūrisma un aktīvās atpūtas sektorā ir vairāki jauni piedāvājumi:

Zemnieku saimniecība „Vikšeri”, kur saimnieks Māris Simsons piedāvā Tīringenas šķirnes kazu ganāmpulka un nelielas sierotavas apskati. Sierotavā tiek ražoti dažādi cietie sieri un izsmalcinātais zaļā pelējuma siers, kura garšas buķete līdzvērtīga franču nogatavinātajiem sieriem. Pateicoties sieru smalkajām garšas īpatnībām, „Vikšeru” sieru produkciju ir iecienījuši vairāki Rīgas restorāni. Ciemojoties zemnieku saimniecībā, sierus var gan degustēt, gan iegādāties. „Vikšeri” atrodas Aronas pagastā, netālu no jau tūristu iecienītajām „Kučuru dzirnavām”.
Tiem, kas iecerējuši izmēģināt „putnošanu” jeb putnu iepazīšanu, iesakām to darīt Latvijas lielākā ezera Lubāna apkārtnē. Putnošana būs daudz interesantāka un profesionālāka, ja to darīsiet kopā ar ornitologu un putnu pazinēju Andri Avotiņu. Pieredzējušais ornitologs jums palīdzēs atpazīt putnus gan pēc to dziesmām un izskata, gan pastāstīs interesantus stāstus par teritorijā mītošajām putnu sugām un viņu dzīvesveidu. Protams, tiks sarūpēts arī putnu vērošanas ekipējums – binoklis un teleskops.

Lauku mājas „Pelādes” saimnieks Rolands Ķemers kā sezonas jaunumu piedāvā pārgājienu uz „Pelādu svētvietu”, kurā atrodas akmeņi ar tā saucamo „enerģētisko strāvojumu”. Pārgājiens ir apmēram 2 km garš un tā laikā saimnieks stāsta, kā atjaunot un palielināt organisma enerģētisko potenciālu no līdz šim vēl neiepazīta skatu punkta. Tā kā „Pelādes” atrodas blakus Gaiziņkalnam, tad saimnieks ir arī labs vietējais gids un Gaiziņkalna apkārtnes zinātājs.

Bērzaunes pagasta bioloģiskās saimniecības „Aizupes” saimniece Silvija Garbovska piedāvā garšaugu dārza un augļu dārza (1,5 ha) apskati. Ekskursijas laikā tiek stāstīts par bioloģiskās saimniekošanas pieredzi, kā arī tiek piedāvāta vietējās produkcijas degustācija un iegāde. Atkarībā no sezonas saimniecībā var iegādāties: svaigus vai kaltētus augļus un dārzeņus, skābētus vai marinētus kāpostus.

Madonas sporta bāzē „Smeceres sils” šovasar darbu sācis orientēšanās poligons, kurā izvietota orientēšanās karte ar stacionāriem kontrolpunktiem. Jaunajā stadionā kopā ar pieredzējušo orientēšanās treneri Gunāru Ikaunieku tiek piedāvāts apgūt gan pirmās orientēšanās sporta iemaņas, gan meistarības uzlabošanas nodarbības esošajiem orientieristiem. Orientēšanās poligona teritorija ir interesanta ar savu kalnaino Madonas apkārtnes reljefu.

„Sportinga šautuvē”, kas atrodas Mārcienas pagastā tiek piedāvāts apgūt šaušanas pamata prasmes pa lidojošiem mērķiem jeb māla šķīvīšiem, kā arī kvalificēta instruktora pavadībā pilnveidot mednieku un sportistu šaušanas prasmes. Ar padomiem precīzas šaušanas mākslā dalīsies pieredzējusī instruktore un sportiste Agnese Caune.

Praulienas pagasta „Jaunzemu” saimniecībā tiek piedāvātas zirgu izjādes. Lauku sētā ir 3 zirgi. Rāmākas atpūtas cienītāji var izvēlēties vizināšanos zirga pajūgā.

Lubāna mitrāja tūrisma informācijas punkta velo noma. Tiem, kas Latvijas lielākā ezera Lubāna apkārtni vēlas apceļot velosipēda mugurā, vairs nav jādomā par savu velosipēdu transportēšanu. Pašā ezera krastā, tūrisma informācijas punktā, kas atrodas pie Aiviekstes hidromezgla tiek piedāvāts iznomāt 5 velosipēdus. Šeit var saņemt arī detalizētu velo maršruta aprakstu.

„Madonas novada tūrisma ceļveža” izdošanu organizēja Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrs, finansēja Madonas novada pašvaldība. Ceļveža dizaina izstrāde tika veikta sadarbība ar SIA „Studija Grafs”, drukāšanas darbus veica SIA „Madonas poligrāfists”. Jaunais tūrisma ceļvedis ir pieejams Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrā un visos populārākajos Madonas un apkārtējo novadu tūrisma objektos.

Detalizētāku informāciju par visiem ceļvedī iekļautajiem objektiem var uzzināt ieskatoties interneta mājas lapā www.madona.lv/turisms, šeit arī ir pieejama tūrisma ceļveža elektroniskā versija.


Ceļvedis - 1.daļa.

Ceļvedis - 2.daļa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Tukuma TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47937584sec.