Festivāls «Zemlika» ir pieņēmis precīzākas aprises

Kļuvuši zināmi pirmie mākslinieki, kas uzstāsies mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā “Zemlika” šī gada 28. un 29. oktobrī Durbē, kā arī tiek uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz festivālu.

Festivāla “Zemlika”, kas oktobra pēdējās nedēļas nogalē Durbē norisināsies pirmo reizi, muzikālā programma rezonēs no un ap žanriem, kas sevī ietver tautas un pasaules mūziku, mūsdienu akadēmisko un ambiento mūziku, kā arī elektroniskās un ģitārmūzikas dažādas izpausmes. Uz trim skatuvēm, kas atradīsies dažādās vietās pilsētā – Durbes kultūras namā, Durbes luterāņu baznīcā un vēsturiskajā Ata Kronvalda skolas ēkā – divu dienu laikā muzicēs gandrīz divdesmit vietējie un ārvalstu mūziķi un to kolektīvi. Zināmi pirmie no tiem.

Library Tapes (Zviedrija)

Mūziķis Dāvids Vengrēns (David Wenngren), kas slēpjas zem skatuves vārda Library Tapes, savā mūzikā apvieno ietekmi no pēdējās simtgades akadēmiskās mūzikas smagsvaru (Džona Keidža, Filipa Glāsa un citu) pieskārieniem klavieru taustiņiem etīžu un apjomīgāku skaņdarbu formā ar lauka ierakstiem, kas reizēm atgādina “Ēriku Satī no apputējušas vinila plates” (Pitchforkmedia.com). Studijas ierakstu sesijās Dāvidam līdz šim izpalīdzējuši vairāki ievērojami domubiedri – Rīgā reiz pabijušais Pīters Broderiks (Peter Broderick), Colleen, Silvēns Šavo (Sylvain Chauveau) un citi. Septembra sākumā dienasgaismu ieraudzīs Dāvida Vengrēna un Kristofera Bizonetes (Christopher Bissonnette) kopīgs ieraksts tumša ambient estētikā, kas tapis Kanādā un Zviedrijā, vairāku mēnešu garumā abiem apmainoties audio failiem. Kristofers līdz šim pazīstams kā solo mākslinieks, kura daiļrade iemūžināta izdevniecības “Kranky” paspārnē.

http://librarytapes.bandcamp.com/

Buvette (Šveice)

Pavisam drīz šveicieša Sedrika Strelī (Cederic Streuli) jeb Buvette vārds komentārus neprasīs, jo 25 gadus vecais Alpu jaunietis apvārsni apgalvo neredzam. Elektroniski gaišās un maigās skaņu ainavas, kas papildinātas izaicinošiem ritmiem un balsi, kādam atgādinās Panda Bear, citam – kanādiešus Holy Fuck, taču ar paša izdevniecībā “Rowboat” pagājušogad izdoto ierakstu “Houses and the VoicesBuvette sācis betonēt savu ceļu pretim starptautiskajām skatuvēm. Montro džeza festivāls, koncerti ar Devendru Banhārtu (Devendra Banhart), Atlas Sound, Toro Y Moi un citiem jau palikuši aiz muguras šī ceļa sākumā. Mūziķa koncerts festivāla ietvaros notiks ar Šveices Mākslas padomes “Pro Helvetia” laipnu gādību.

Buvette – Inner Wars:

http://vimeo.com/22836614

Aleksandrs Takers (Lielbritānija)

Mūziķis un mākslinieks Aleksandrs Takers (Alexander Tucker) pirms šogad “Thrill Jockey” paspārnē izdotā albuma “Dorwytch” savus iepriekšējos trīs kritiķu augsti vērtētos studijas ierakstus materializējis ar “All Tomorrow’s Parties” jeb “ATP Recordings” palīdzību. No dziedāšanas dažādās hardcore grupas 90.gadu sākumā, eksperimentiem post-rock lauciņā un sintezatora spēlēšanas kosmiskās rokmūzikas apvienībā Specturm, Takers ir nonācis līdz improvizācijai ar akustiskās ģitāras un čella tekstūrām ar daudzslāņainu vokālu, kas slēpjas aiz atturīga drone plīvuru. Pēc kopīgas “Southern Records Lattitudes” sesijas ar Khanate un Sunn O))) dalībnieku Stīvenu O’ Malliju (Steven O’Malley) projektā Ginnungagap, drīzumā varam sagaidīt jauna veidojuma Being dzimšanu, kurā piedalīsies arī Daniels O’ Salivans (Daniel O’Sullivan), kas pazīstams pēc muzicēšanas kolektīvos Guapo, Ulver, Æthenor un citos.

Alexander Tucker – His Arm Has Grown Long:

http://vimeo.com/24363563

Iļģi (Latvija)

Zemlikas sinonīms, kas latviešu postfolkloras vēsturē jau šobrīd komentārus neprasa. Kustības aizsācēji un līderi Latvijā, kas šogad svin savu trīsdesmitgadi, ir starptautiski visatzītākā mūsu zemes world music grupa. Pēc vairākiem arī ārpus valsts robežām augsti vērtētiem mūzikas ierakstiem Iļģi šogad laiduši klajā dziesmu izlasi, kurā atrodamas dziesmas un dančus, kurus grupai pašiem pēdējā laikā patīk uzspēlēt. Iļģi tikko atgriezušies no Borneo salas, kur piedalījās vienā no reģiona prestižākajiem un pazīstamākajiem mūzikas festivāliem "Rainforest World Music Festival".

Iļģi – Saule brida miglājos:

http://www.youtube.com/watch?v=smDXLZjEsZs

Pastacas (Igaunija)

Ramo Teders (Ramo Teder) jeb “lodīšu pildspalva”, kā jātulko viņa skatuves vārds, ir cilvēks-orķestris un viens no interesantākajiem igauņu mūziķiem reizē. Jau padsmit viņš pievēršas folktronikas jeb tautas un elektroniskās mūzikas sintēzei. Flauta, dažādi, to skaitā arī pašdarināti, akustiskie stīgu instrumenti un efektu pedāļi ir viņa galvnie ieroči uz skatuves un ierakstos. Ārpus tās – arī lodīšu pildspalva, jo Ramo ir mākslinieks, kurš savu albumu noformējumu veido pats, lielākoties izmantojot tieši šo kancelejas piederumu. Kopš pārcēlies uz pastāvīgu dzīvi Helsinkos, Ramo uzstāšanās paša mājās ir kļuvušas par retumu. Par spīti tam, viņš tomēr paspēj atzīmēties nozīmīgākajos sarīkojumos – “Tallin Music Week”, šī gada festivālā “Schilling” un citviet.

Pastacas "Mi's" – Supsik:

http://www.youtube.com/watch?v=CQ0llwDzd9k

Biļetes uz festivālu “Zemlika” pārdošanā nonāk trešdien, 20.jūlijā, plkst. 10:00. Pirmās 50 pieejamas par zemāko cenu – Ls 15.00. Ar laiku tās kļūs dārgākas. Ņemot vērā festivāla norises vietu ietilpību, uz festivālu pieejams ierobežots skaits biļešu.

Kā ziņots, Šī gada oktobra pēdējā nedēļas nogalē – 28. un 29.oktobrī – Latvijas mazākajā pilsētā Durbē gaidāms nebijis kultūras notikums – mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls “Zemlika”. Festivāls iecerēts kā ikgadējs pasākums, kura norise vistiešākajā mērā balstās vietējo cilvēkresursu un iestāžu pretimnākšanā, nevalstisko organizāciju un ārvalstu vēstniecību un kultūras fondu materiālajā atbalstā un festivāla apmeklētāju entuziasmā un vēlmē piecelties no biroju krēsliem vai ērtajiem māju dīvāniņiem, lai nedēļas nogali oktobrī pavadītu ārpus vienmuļās pilsētvides vai ikdienas lauku darbiem. Festivālā “Zemlika” savus noieta veicināšanas komunikācijas rīkus neintegrē ne bankas ar “visvairāk apmierinātiem kredītņēmējiem”, ne mobilo sakaru operatori, kura tīklā saziņa Durbes apkārtnē joprojām ir traucēta, ne vietējie brūži, kuru alus, kā izrādās, nemaz netiek ražots Latvijā. Festivāla galvenā vērtība ir tā dalībnieki un apmeklētāji, kuru integritātē jeb veseluma veidotajā sinerģijā slēpjas tā virzītājspēks.

Festivālu organizē neatkarīgās mūzikas izdevniecība un koncertu rīkotājs biedrība “SKYR”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8514111sec.