Latvijas dizainere īsteno ceļotāju sapni par ērtu un praktisku ceļasomu

Vairāk nekā pustūkstotis latviešu dizaina portāla designblog.lv lasītāju industriālā dizaina konkursā Electrolux Design Lab 2011 par labāko ideju atzinuši Elizabetes Santas izveidoto konceptmodeli Inteliģentā ceļojumu soma Vakuums. Starptautiskajā dizaina konkursā piedalījās 15 Latvijas industriālā dizaina studenti no Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas.

Uzvarētājas Elizabetes Santas darbs Inteliģentā ceļojumu soma Vakuums paredz atvieglot ceļotāju ikdienu, tajā ieviešot inovatīvu ierīci, kas palīdzētu plānot un vienlaicīgi samazināt ceļojuma aprīkojuma apjomu. Vakuuma somā ne tikai satilps daudz vairāk apģērbu, apavu un citu nepieciešamo mantu, bet tās arī būs vieglāk atrast ar skārienjutīgā ekrāna palīdzību.

„Dalība šajā konkursā ir kā jauns izaicinājums un vienlaicīgi iespēja pierādīt, ka arī Latvijā dizaina studentiem ir oriģinālas un inovatīvas idejas,” stāsta konkursa uzvarētāja Elizabete Santa.

Otro vietu konkursā ieņēma Kristofers Reidzāns ar darbu Stimulums, savukārt trešajā vietā ierindojās Gatis Erdmanis, izstrādājot uz auss uzliekamu nevēlamu skaņu un trokšņu izolētāju Sol – us. Kopumā balsojumā par labākajiem darbiem piedalījās 2246 balsotāji.

Konkursa uzvarētāja balvā saņems iespēju bez maksas apmeklēt starptautiskā dizaina konkursa finālu, kas norisināsies 7. septembrī Londonā Pasaules Dizaina centrā. „Klātbūtne starptautiska mēroga dizaina konkursa finālā sniedz iespēju iegūt plašāku skatu uz pašreizējām aktualitātēm un nākotnes dizaina risinājumiem, tāpēc uz Londonu došos ar lielu prieku un interesi,” pārdomās par iegūto balvu dalās Elizabete Santa.

„Dizains, funkcionalitāte un augsta kvalitāte vienmēr ir bijušas mūsu vērtības, tāpēc īpaši atbalstām tos studentus, kas izrāda interesi un vēlmi spert soli tālāk, ieskatoties nākotnē un radot inovatīvus sadzīves tehnikas risinājumus,” par konkursu stāsta Electrolux Latvija direktors Eduards Reneslācis. „Uzskatu, ka radoši cilvēki arvien biežāk atradīs veidus, kā tehnoloģijas vēl vairāk varētu atvieglot mūsu ikdienu, sniedzot iedvesmojošus risinājumus tam, kā mēs gatavojam, uzglabājam ēdienu, uzkopjam un mazgājam traukus,” paredz Eduards Reneslācis.

Lokālā konkursa ietvaros norisinājās arī konkurss balsotājiem, kurā uzvarēja Dace Auziņa, balvā saņemot mazo un ņipro Electrolux rokas putekļusūcēju Rapido sausai un slapjai uzkopšanai,kā arī tērpu no zīmola QOOQOO kolekcijas Galaktiskā dārzniecība, kuras tapšanā dizainere Aļona Bauska iedvesmojās no Electrolux futūristiskā dizaina putekļusūcēja Ergorapido.

Electrolux Design Lab 2011 konkursa finālā Londonā, kas norisināsies 7. septembrī, astoņi finālisti starptautiskai žūrijai prezentēs savus konceptmodeļus, kas taps sadarbībā ar Electrolux. Kopumā devītajam Electrolux Design Lab konkursam tika iesniegti 1 300 darbi no visas pasaules.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75174904sec.