Skaņu mežs uzstāsies Krakovas eksperimentālās mūzikas festivālā Unsound

Rīgas nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu mežs izvēlēti mākslinieki šonedēļ uzstāsies nedēļu ilgajā Krakovas eksperimentālās mūzikas festivālā Unsound. Dažu gadu laikā šis festivāls ir izaudzis par vienu no populārākajiem eksperimentālās mūzikas festivāliem Eiropā un jau divus gadus tas norit arī Ņujorkā. Baltiju tajā pārstāvēs eksperimentālās mūzikas veterāns Gas of Latvia, ģitārists Edgars Rubenis, igauņu mūziķis Andress Lo un skaņu instalāciju autors un komponists Voldemārs Johansons. Bez viņiem tajā piedalās apmēram 80 starptautiski vairāk vai mazāk atzīti mākslinieki kā LA Vampires, Džojs Orbisons, Rikardo Vilaloboss, Chris & Cosey, Kode9, Hype Williams, Holy Other, Mortons Subotniks un citi. Šī uzstāšanās ir tapusi iespējama, Skaņu mežam sadarbojoties ar virkni līdzīgu Eiropas festivālu asociācijas “European Cities of Advanced Sound” ietvaros. Atgādināsim, ka septembra sākumā šī pašas sadarbības ietvaros notika atzinīgi vērtēta četru latviešu mākslinieku – Dunian, Edgara Rubeņa & Ivara Arjutjunjana, Kodek un Mārtiņa Roķa - uzstāšanās Berlīnes Mūzikas nedēļā.

Savukārt Rīgā, Skaņu meža pasākumā šonedēļ, 14.oktobrī, pulksten 22:00 Tabakas fabrikā Miera ielā 58 uzstāsies drēgni melanholiskā elektronikas žanra “witch-house” jeb “raganu hausmūzikas” meistars Holy Other, kurš būs kā reizi ieradies no minētā Unsound festivāla Krakovā. Ar raganām tur tik daudz sakara, ka žanra bēdīgi slavenie pionieri Salem izvēlējušies sev nosaukumu, kas paņemts no vietas, kur 17.gadsimta beigās notika skandalozas un traģiskas raganu prāvas. Taču muzikāli Salem un viņu nedaudzo domubiedru, tostarp Holy Other un oOoOO, daiļrade tiešām ir visai pagānisks pasākums – drēgni melanholiska r'n'b vokālu, tehno un spocīgu sintezatoru vira.

Koncerts ir paredzēts kā popularizācijas pasākums turpat Tabakas fabrikā no 14.oktobra līdz 6.novembrim notiekošajai skaņu instalāciju izstādei Resonance Riga. Tajā būs apskatāmi Evelīnas Deičmanes, Esteres Venrojas (Esther Venrooy), Pjēra Bertē (Pierre Berthet), Maias Urstādes (Maia Urstad) un Tomasa Vočnika (Thomas Wochnik) darbi. Latviešiem iespējams interesantākais būs šim projektam speciāli veidotais starptautisku atzinību gūstošās latviešu mākslinieces Evelīnas Deičmanes darbs. Tas tapis skaņu mākslas rezidencē Berlīnē, kura tika nodrošināta nepieradinātās mūzikas biedrības Skaņu mežs un skaņu mākslas tīmekļa Resonance sadarbības rezultātā.

Informācija: www.skanumezs.lv, biļetes uz Holy Other koncertu – www.bilesuserviss.lv (no Ls 5).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20798898sec.