Cenas tūrisma pakalpojumiem šogad nedaudz pieaugs

Starptautiskās darījumu ceļojumu tūrisma kompānijas Carslon Wagolit Travel (CWT) eksperti aprēķinājuši, ka šogad pakalpojumu cenas uz tūrisma produktiem kā aviobiļetes, naktsmītnes un dzelzceļa satiksme saglabās lai arī procentuāli nelielu, bet kāpumu visā pasaulē. Cenu kāpums būs atšķirīgs dažādos pasaules reģionos un metropolēs, kas ir būtiski tūrisma un konferenču centri.

Ir arī segmenti, kuros eksperti paredz cenu samazināšanos 2012.gadā, kā piemēram autonoma. Arī viesnīcu cenas 2012.gada 1.un 2.ceturknī samazināsies atsevišķās Eiropas valstīs.

Dažādās pasaules valstīs ekonomiskā veiktspēja un prognozes ievērojami atšķiras - teikts CWT Darījuma braucienu vadības institūta prognozē 2012.gadam. Globālā ekonomiskā izaugsme pasaulē palēninās, turklāt pavājinās attīstītāko valstu sniegums, kas, neskatoties uz jaunattīstības valstu centieniem, negatīvi ietekmē kopējo sniegumu.

 

Aviopārvadājumi:

2012. gadā Eiropas reģiona lidsabiedrības sagaida nelielu kāpumu biļešu cenām, saistītu ar degvielas cenu nepastāvību. Tas viss par spīti faktam, ka aviokompānijas ir stingri pārskatījušas savus izdevumus un ierobežojušas nerentablos maršrutus. CWT prognozē, ka aviobiļešu cenas Eiropā nākamā gada 1.un 2.ceturknī pieaugs no 2.1%-3.7%.

Viesnīcas:

2012. gadā viesnīcu cenas dažādos tirgos būs ļoti atšķirīgas, jo tās ietekmē vietējais pieprasījums, tādēļ ceļotāji var sagaidīt īpaši augstas viesnīcu dienas likmes visvairāk apdzīvotajās pilsētās. Pētījumu grupa “Smith Travel Research” norāda, ka 2011.gadā Londonā un Edinburgā bija augstākais viesnīcu noslogotības rādītājs pasaulē, kuru pārspēj vienīgi Honkonga un Sidneja.

Prognozētais cenu pieaugums viesnīcās būs visai nebūtisks tūristiem– no 0.1% līdz nepilnam procentam. Ir atsevišķas valstis, kur paredzams pat neliels viesnīcu cenu samazinājums līdz 6-7%, ka piemēram Somijā, Dānijā, Zviedrijā, Vācijā.

Jāatzīmē, ka 2012.gadā Vācijā pazemināsies dienas likme, jo ir ievērojami samazināts pievienotās vērtības nodoklis (PVN). Tas stājās spēkā 2010. gadā, lai spēcinātu tūrisma nozari un dotu iespēju atkārtoti ieguldīt līdzekļus savos īpašumos, kā arī samazināja kopējo izmitināšanas cenu, neskatoties uz to, ka viesnīcas īpašnieki cenas paaugstināja.

Runājot par viesnīcu cenām Latvijā, Irēna Riekstiņa, ALTA Viceprezidente un CWT Latvia direktore stāsta, ka tās pieaugs, it īpaši izteikti tas būs 4 zvaigžņu viesnīcu segmentā – šeit sagaidāms vidēji 15% kāpums.

„2010. un 2011.gadā mēs bijām ļoti konkurētspējīgi gan Ziemeļvalstu, gan Eiropas viesnīcu kopējā „cenu kartē”. Cenu kāpums Latvijas viesnīcās balstīts uz kopējo tendenci Eiropā, energoresursu un citu izmaksu sadārdzinājumu, kā arī ceļojumu aktivitātes atjaunošanos. Latvijā 4* viesnīcas pamatā orientējas uz klientiem no Krievijas, Vācijas, Skandināvijas, Somijas attiecīgi pieskaņoties cenu līmenim Eiropā”, rezumē Irēna Riekstiņa.

Autonoma un dzelzceļš:

Gan autonoma, gan dzelzceļš ir dzīvotspējīgs sauszemes transports korporatīvajiem ceļotājiem Eiropā – uzskata CWT eksperti. Mūsdienu ātrgaitas dzelzceļa satiksmes pārraudzībā ir lielāka tirgus daļa nekā lidsabiedrībām, piemēram, tiešie savienojumi starp galvenajiem biznesa centriem Londonu un Parīzi vai Madridi un Barselonu.

Neskatoties uz dzelzceļa satiksmes ierobežojumu atcelšanu 2010. gadā, efektīva pārrobežu dzelzceļa satiksme Eiropā ir problemātiska nesavienojamu sliežu ceļu dēļ vairākās valstīs. Korporatīvā autonomu izmantošana reģionos saistās ar pakalpojumu sniedzējiem lidostā, daudzi no kuriem ir lieli Ziemeļamerikas piegādātāji vai Eiropas uzņēmumi, kuriem ir sadarbības līgumi ar Ziemeļamerikas partneriem. Šī iemesla dēļ pastāv augsts konkurences līmenis korporatīvajā uzņēmējdarbībā, radot vispārēju cenu lejupslīdi, tomēr 2012. gadā šīs cenas gan paaugstināsies, gan pazemināsies.

EMEA reģionā autonomas cenas 2012.gadā svārstīsies no -1.9% līdz +2.9%.

Dzelzceļa pārvadājumiem eksperti prognozē 3.6% līdz 4.2% cenu kāpumu.

Secinājumi balstīti uz kvantitatīvo pētījumu, kas pamatojas uz galvenajiem makroekonomikas un valstu rādītājiem, kā arī datiem par CWT klientu vidējām cenu izmaksām laika posmā no 2006.gada līdz 2011.gada 2.ceturksnim. Izmantotā makroekonomiskā informācija un prognozes tika iegūtas no pētniecības uzņēmuma “HIS Global Insight”, Starptautiskā Valūtas Fonda Pētījumu departamenta un Apvienoto Nāciju Organizācijas.

Par Carlson Wagonlit Travel:

Carlson Wagonlit Travel ir globāls līderis darījumu ceļojumu un pasākumu rīkošanā. CWT klientu vidū ir dažādu lielumu valsts institūcijas, privātie uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas vairāk kā 150 valstīs un teritorijās. CWT pakalpojumu klāsts ietver četrus galvenos virzienus: ikdienas darījumu braucienu apkalpošanu, efektīvu darījumu sanāksmju un korporatīvo pasākumu organizēšanu, darījumu braucienu pārvaldes programmu optimizēšanu un ceļotāju drošības nodrošināšanu.

Kopš 2011.gada pasaulē lielākais darījumu ceļojumu uzņēmums Carslon Wagonlit Travel ir pārstāvēts arī Latvijā ar uzņēmumu CWT Latvia (bij. Kaleva Travel). Tas noticis Carlson Wagonlit Travel (CWT) ir pilnībā iegādājoties Somijas uzņēmuma Kaleva Travel akciju kapitālu, kas piederēja Juuranto-Yhtiötģimenei un Kaleva Travel menedžmentam. Carlson Wagonlit Travel (CWT) īpašnieki ir JP Morgan bank 45% un Carlsons ģimene, kopējais apgrozījums 2009. gadā bija 11.05 miljardi LVL (21.4 miljardi USD).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70243597sec.