«Balttour 2012» – kvalitatīvākais ceļvedis Latvijas iepazīšanai

19. starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus "Balttour 2012" tematiskā halle "Apceļo Latviju!" būs kā kvalitatīvs ceļvedis Latvijas iepazīšanai, kur visi četri Latvijas reģioni atraktīvi, izceļot sev raksturīgo un tūristiem pievilcīgo, prezentēs daudzveidīgo ceļojumu un atpūtas piedāvājumu. Ikviens atradīs sev ko piemērotu un aizraujošu, turklāt par izdevīgām cenām!

"Laikmetīgi amatnieku un rokdarbnieču darinājumi, mājās gatavots saldējums bez ķīmiskām piedevām, uz kļavu lapām cepta maize... tās ir lietas, kas rada mājas sajūtu! Un to visu izbaudīt varēs Latvijas hallē! Šogad Latvijas reģioni prezentēs ne tikai jaunāko Latvijas tūrisma piedāvājumu, bet arī dažādus novadu pasākumus – koncertus, festivālus, sacensības," tendences raksturo "Balttour 2012" projekta vadītāja Ilona Ansone.

VIDZEME

Apceļo Vidzemi!

"Apceļo savu dzimto zemi! Apceļo Vidzemi!" – ar šādu devīzi ikvienu "Balttour" apmeklētāju savā stendā sagaidīs Vidzemes tūrisma asociācija, kas sola pārsteigt ar daudzveidību, tomēr ieturot Vidzemei raksturīgu stilu. Vidzemnieki prezentēs piecus jaunus tūrisma maršrutus, iepazīstinās ar jauno Vidzemes ilustratīvo karti, iepriecinās ar radošām darbnīcām un Minhauzena Jakobīnes nostāstiem. Apmeklētāji varēs palutināt savas garšas kārpiņas ar jūras veltēm, Smiltenes puses "Donās" cepto maizi, "Valmiermuižas" alu un citiem gardumiem.

Dabas valdzinājumu kaifīgākai dzīvei jeb mājās gatavotu saldējumu – dzērveņu, smiltsērkšķu, brūkleņu, ērkšķogu, piparmētru, rabarberu – bez ķīmiskām piedevām piedāvās "Skrīveru mājas saldējums".

Garākā tautiskā josta

"Vēverīšu" saimniece ikvienu apmācīs tautiskās jostas aušanā un aicinās piedalīties rekorda "Garākā tautiskā josta" uzstādīšanā. Varam pačukstēt, ka izstādē būs sastopams arī balts runcis no Vecpiebalgas!

Košā Gulbenes stancijas bufeta

Gulbenes novada stendā ikvienu sagaidīs Gulbenes stancijas bufeta ar dzīves gudrajām, šarmantajām un sarunām atvērtajām bufetniecēm, kas ne tikai cienās ar novada mājražotāju labumiem un pastāstīs par tūrisma iespējām Gulbenē, bet arī sniegs praktiskus ieteikumus par dzīves jēgas meklēšanu, dvēseles un miesas sakopšanu. Izstādēs apmeklētāji varēs pavizināties ar Gulbenes-Alūksnes bānīša depo mītošo, spilgti oranžo motordrezīnu.

Sagaidīs barons fon Fītinghofs!

Uzzināt aktuālākos tūrisma galamērķus Alūksnes novadā un uzspēlēt malēniešu vārdu spēli izstādē aicinās barons fon Fītinghofs un Jaunlaicenes muzeja Horsta madāmas. Savukārt Viktora Ķirpa Ates muzejs, lai veicinātu seno vilnas apstrādes tradīciju atdzimšanu, interesentiem piedāvās apskatīt aitu vilnas apstrādes darbnīcu.

Ģimeniskas brīvdienas Smiltenes novadā

Smiltenes novada simbols – Zilā rudzupuķe stāstīs par atpūtas iespējām un interesantām pieturvietām ģimenēm ar bērniem Smiltenes novadā. Smiltiņš izstādē palīdzēs uzturēt sportisko garu, ja to nedaudz apmīļosiet! Mazie izstādes apmeklētāji varēs apmīļot Kalbaku trusīšus un kopā ar Raibo dzeni no atpūtas un sporta kompleksa "Trīssaliņas" gatavot putnu būrīšus. Interesenti varēs piemērīt vecos zābaciņus, kas tālu ceļu mērojuši no Matuļu dabas takām vai iebrist ziedošā rudzupuķu pļavā, tajā nofotografēties un iespējams, pat pārvērsties par tām. Ezerleju saimnieki stāstīs par saviem mini zoo dārza iemītniekiem, kā arī par Latvijā ražotu kosmētiku no dabīgām izejvielām.

 

ZEMGALE

Jelgavas pilsēta, Jelgavas novads un Ozolnieku novads kopīgā stendā izstādes apmeklētājiem prezentēs Jelgavas lielākos kultūras pasākumus – Ledus skulptūru festivālu, Smilšu skulptūru festivālu, Piena, maizes un medus svētkus, kā arī Metāla mākslas simpoziju.

Ledus alnis

Ledus skulptūras varēs apskatīt arī Ķīpsalā! Pie ieejas izstāžu centrā būs novietots ledū kalts Jelgavas simbols – Alnis, kas aiz sevis vilks ragavas, kurās ikviens varēs iesēsties un nofotografēties. Alnīti varēs satikt arī Jelgavas stendā, kurš apmeklētājus aicinās izmēģināt veiksmi dažādas loterijas un viktorīnās.

Zemgales stendā tūristus pie sevis aicinās arī Ausekļa dzirnavas un uzņēmums ''Bauskas alus''. Savus tūrisma maršrutus ir izstrādājuši arī skaistkalnieši, aicinot apmeklēt baznīcu, karsta kritenes un pagasta muzeju.

Tērvetes un Dobeles tūrisma iespējas prezentēs pilsdāmas un meža rūķi!

Tērvetes Dabas parka rosīgie rūķi un draiskā Sila raganiņa, izsmalcinātās Dobeles pilsdāmas un Pētera Upīša dārza daiļās dārznieces – tik raiba un dzīvespriecīga saime ikvienu sagaidīs Tērvetes un Dobeles novada vienotajā stendā un prezentēs tūrisma iespējas. Tērvetes meža rūķi cienās arī ar veselīgām dabas veltēm, Sila raganiņai līdzi būs īpašā meža dzira un mazās brīnumu slotiņas, princese Zeltīte atjautīgākajiem dāvās savu zelta matu bagātībai un veiksmei.

Bauskas ekspozīcijā īpaša uzmanība būs pievērsta jaunākajam tūrisma objektam – atjaunotajam Rātsnamam, kur maijā durvis vērs ekspozīcija ''Sver un mēri''. Varēs iepazīties arī ar Rundāles pils un Rīgas motormuzeja filiāles Bauskā piedāvājumu. Varēs tikties ar festivāla ''Country Bauska'' rīkotājiem!

 

KURZEME

Kurzemes reģions aicina ciemoties Kurzemes sētā, kur būs gan plaša informācija par Kurzemes aktuālāko tūrisma piedāvājumu, gan varēs nobaudīt un iegādāties visdažādākos Kurzemes ražojumus. Šī gada tēma – "Ražots Kurzemē".

Kuldīgas novads iepazīstinās ar jauno kultūrvēsturisko piedāvājumu Padures klētī, savukārt Saldus novads iepazīstinās ar Veselības kūri, kas ietver iepazīšanos ar medus dziednieciskajām īpašībām bišu dravā "Kāres", tēju un augu maisījumu degustēšana pie zāļu sievas Ritas Armulikas un relaksējošu pirtnieka pērienu.

Uz Tukumu pēc smukuma! Uz Talsiem ogot un bekot!

Tukumnieki izstādē aicinās braukt uz Tukumu pēc smukuma un apmeklēt Tukuma galveno pasākumu – Rožu svētkus, kur top lielākais rožu vainags. Bet talsinieki aicinās doties pēc meža veltēm bagātajos Spāres mežos pasākumā "Pa dullās Paulīnes pēdām – nāc ogot, ej bekot!"

Ventspils govju parāde un Liepājas kokteilis

Ventspilnieki izstādes apmeklētājus informēs par projektu "Govju parāde", savukārt liepājnieki aicinās baudīt ar visām maņām – arī ar garšas kārpiņām! Izstādes apmeklētājus aicinās nogaršot Liepājas īpašo kokteili un līdzdarboties jaunā kokteiļa nosaukuma tapšanā.

 

LATGALE

Latgalieši sola pārsteigumus!

Latgales tūrisma iespējas, kultūras mantojumu, tradīcijas, dabu, īpašos cilvēkus un valodu "Balttour 2012" prezentēs 19 Latgales novadi un pilsētas kopā ar Utenas reģiona (Lietuva), Vitebskas (Baltkrievija) un Pleskavas apgabala (Krievija) tūrisma speciālistiem. Latgales keramiķis Valdis Pauliņš interesentus aicinās sēsties pie ripas un varbūt pirmo reizi dzīvē izveidot savu māla trauku. Pārējās aktivitātes latgalieši rūpīgi tur noslēpumā! "Nāciet uz izstādi un uzzināsiet! Neko vairāk nekomentēšu! Apsolu, ka pārsteigsim ar Latgales kolorītu un viesmīlību," – tā Latgales reģiona attīstības aģentūras projektu vadītājs Jānis Veips.

Kā zināms, 19. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour2012" notiks no 10. līdz 12. februārim Ķīpsalā un atklās jauno tūrisma sezonu. Vairāk par izstādes dalībnieku piedāvājumu: www.balttour.org

Izstādi-gadatirgu "Balttour 2012" rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Darba laiks:

10. februāris plkst. 10.00–13.00 (profesionāļiem)

10. februāris plkst. 13.00–19.30

11. februāris plkst. 10.00–18.00

12. februāris plkst. 10.00–17.00

 

Biļešu cenas:

10. februārī 11.00–13.00 (profesionāļu diena) – Ls 7,50

Pieaugušajiem – Ls 2,50

Skolēniem, pensionāriem – Ls 2,00

Līdz 7 g. vecumam – bez maksas!

Papildu informācija:

Aiga Kupre-Vociša, "Balttour" sabiedrisko attiecību projekta vadītāja; Tālr.:(+371) 26591588, e-pasts: aiga.vocisa@balttour.lv

Astrīda Trupovniece, ALTA izpilddirektore; Tālr.: (+371) 67210065, e-pasts: alta@alta.net.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75791502sec.