12.maijā notiks Saldus novada un Saldumu svētki Saldū

2012.gada 12.maijā notiks jau otrie Saldus novada svētki. Tie tiks svinēti reizē ar tradicionālajiem Saldumu svētkiem, kas Saldū notiks jau sesto gadu un atklās jauno tūrisma un brīvdabas atpūtas sezonu.

Šogad Saldus novada svētkus caurvīs ūdens tēma, jo svētku moto ir Plūdoņa vārdi: „Ūdeņi runā”. Saldus novads ir bagāts gan ar avotiem un upēm, gan ezeriem, dīķiem un citiem ūdeņiem. Ūdens ir visa pasaulīgā sākums, tas simbolizē dzīvību, auglību, attīrīšanos un atdzimšanu. Ūdens mūs vieno, un tam piemīt spēcīga atmiņa. Ūdens sevī glabā mūsu vēsturi, stāstus par senču dzīvi, notikumiem un dabu. Arī šodienas stāstus un notikumus tas glabās savā atmiņā un vēstīs nākamajām paaudzēm.

Katrā pagastā ir ezers, upe vai citi ūdeņi ar īpašu stāstu un nozīmi, tāpēc Saldus novada svētku programmas ietvaros Kalpaka laukumā tiks izstāstīti, izdziedāti, izdejoti pagastu „Ūdens stāsti”, turpat notiks arī radošās darbnīcas un mākslinieku izstādes.

Līgo skvērā pie strūklakas būs skatuve bērnu un jauniešu programmai, turpat līdzās un rotaļu laukumā notiks Saldumu svētku aktivitātes, bet abas skatuves savienos Lielā iela ar amatnieku un ražotāju tirgu.

Pēcpusdienā svētku gājiens aizvedīs dalībniekus un viesus uz noslēguma koncertu Kalnsētas parkā. Svētku noslēguma koncertā „Ūdeņi runā” Kalnsētas parkā ūdens stāstus veidos Saldus novada kuplā dejotāju saime, sākot no pirmskolas mazajiem dejotājiem līdz senioriem, kā arī pūtēju orķestri „Saldus” un „Talsi”. Koncertu bagātinās un spilgtus akcentus radīs dūdu un bungu mūzikas grupa „Auļi”. Vakaru noslēgs šīs brīvdabas atpūtas sezonas pirmā zaļumballe, kas notiks Kalpaka laukumā.

Saldus novada uzņēmēju izstāde „Ražots Saldū”

Lai veicinātu vietējā patriotisma veidošanos, kā arī sava novada vērtību un iespēju apzināšanos, šogad Saldus novada svētku ietvaros tiek organizēta Saldus novada uzņēmēju izstāde „Ražots Saldū”, kas notiks Saldus sporta kompleksā divas dienas – piektdien un sestdien – 11. un 12. maijā.

Piektdienā tiks organizēti izstādes apmeklējumi novada skolu jauniešiem, lai iepazīstinātu jauniešus ar potenciālajām darba iespējām un nepieciešamajām profesijām pašu novadā.

Noteiktās stundās izstādi papildinās arī Saldus novada muzikantu veidoti muzikāli akcenti un pūtēju orķestru uzstāšanās.

Aicinām amatniekus, vietējos ražotājus un Latvijā ražotu produktu tirgotājus pieteikt savu piedalīšanos „Saldumu svētku” tirgū 12. maijā, sūtot vēstules uz e-pastu: tic@saldus.lv vai zvanot pa tālr. 25479829 līdz š.g. 30. aprīlim. Amatniekiem īpašs svētku piedāvājums - bezmaksas tirgošanās vietas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09980106sec.