4. Iluzionistu festivāls ABRAKADABRA pulcē profesionāļus

Šajā nedēļas nogalē norisinājās 4. Starptautiskais iluzionistu festivāls ABRAKADABRA, pulcējot daudzus profesionālus iluzionistus no 16 valstīm.

Pirms Mikromaģijas Galā šova, viesus sagaidīja jaunie iluzionistu biedrības A.M.B.E.R. talanti, kā arī trīs šamaņi ar dzīvnieciņiem, ievirzot sanākušos uz maģiskās šova nots. Laikā, kad aiz Hotel Jūrmala SPA 11. stāva plašajiem logiem rietēja saule, norisinājās Mikromaģijas konkursantu priekšnesumi. Konkursā uzvarēja iluzionists no Krievijas (Kolmikovs), pārsteidzot skatītājus un žūriju ar pašizgudrotiem trikiem. Pēc konkursa sanākušos izsmīdināja pasaulē augsti novērtētais Vācijas maģijas meistars TOPAS un pabaidīja mums jau labi zināmais beļģu ekstrēmists Ārons.

Šogad īpašu atzinību izpelnījās oriģinālās meistarklases, kas notika Hotel Jūrmala SPA festivāla laikā. Lielākie iluzionistu meistari (piem., EberhardsRīze, Topas, Rafaels) gan teorētiskiem, gan praktiskiem paņēmieniem atklāja savus „firmas noslēpumus”. Savukārt, lielos meistarus spēja pārsteigt mūsu pašu Ķīmijas fakultātes studenti, izmantojot zinātnisku piegājienu maģijas radīšanā.

Burvju cīņās drosmīgi piedalījās 11 iluzionisti no 9 valstīm – demonstrējot gan oriģinalitāti, gan klasiku. 3. vietu, kā arī balvu par oriģinalitāti, bargā 6 meistaru žūrija piešķīra Krišjānim Kallingam no Ērgļiem (kas ir īpašs pagodinājums pasākuma organizatoriem Dacei un EnricoPecolli, jo Krišjānis jau vairākus gadus ir viņu skolnieks); 2.vietu ieguva Zviedrijas blondais pārstāvis Felikss ar saviem klasiskajiem trikiem, bet augsto 1. vietu – Jojo (puisis no Vācijas, kurš sava priekšnesuma laikā atraktīvi apvienoja basketbolu ar iluzionismu).

Kā festivāla kulminācija izskanēja Gala šovs svētdienas pievakarē Dzintaru koncertzālē. Šī gada ABRAKADABRA moto bija: Iluzionisms ir māksla! Tad nu šajā šovā tas tika spilgti parādīts, velkot paralēles starp slaveniem mākslas darbiem un šova laikā redzamajiem priekšnesumiem un māksliniekiem. Par prieku festivāla organizatoriem, visi iluzionistu uznācieni tikai uzņemti ar sajūsmu – gan teatrālais vampīra Rafaela uzvedums, gan pārsteigumu pilnais Ārons (par ko varam pārliecināties nu jau 4.reizi viņu uzņemot ciemos Abrakadabrā), gan fantazēt rosinošais iluzionists Savenkovs no Sanktpēterburgas un citi unikālie mākslinieki (šādus trikus patiešām pasaulē var redzēt tikai viņu izpildījumā). Pasākumu vieglā un draudzīgā formā vadīja paši festivāla „vaininieki” – mākslinieki Dace un Enrico Pecolli, pierunājot uz skatuves nolaisties pat helikopteru.

Pasākuma organizatori un idejas autori ir ļoti priecīgi par 4. lieliski izdevušos ABRAKADABRA festivālu, un vēl joprojām turpina saņemt siltus vārdus par festivāla atmosfēru gan no dalībniekiem, gan skatītājiem. Organizatori neatmet arī cerību finansiālu sponsoru uzrašanās gadījumā, festivālu turpināt.

Lai viss noritētu tik labi, kā noritējis, milzīgs paldies jāsaka profesionālajai tehniskajai komandai:Sia „Video centrs”, Silvestram un Gunitai Sīļiem, Sia „Eiropas skaņa”, Dailes teātra scenogrāfiem, kā arī Pecolli tehniskajai komandai.

Lielu paldies sakām arī festivāla atbalstītājiem: Jūrmalas pilsētas domei, Hotel Jūrmala SPA, Dzintaru koncertzālei, BadBoysToys, SWH, SWH+, JCDecaux, DRAUGIEM.LV, TVNET.LV, TVNET.RU, Rīgas Viļņiem, Viesnīcai CentrumHotel MONIKA, DĀVANU SERVISam, Inbox.lv, Vesti Segodnja, Mammam.lv un tetiem.lv, Kino CITADELE, Svētku laiks, SPOKI.LV, e-klase.lv, TravelNews.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61125398sec.