Atpūtas komplekss "Avoti" prezentē vasaras jaunumus

Šajā vasarā atpūtas kompleksā "Avoti" papildināts piedāvāto aktivitāšu klāsts ar jaunām iespējam, padomājot gan par mazajiem, gan lielajiem apmeklētājiem. Atpūtas kompleksa direktors Kristaps Matisons iepazīstina ne vien ar tikko izveidotām aktivitātēm, bet arī tām, kas dienas gaismu ieraudzīs jau pavisam drīz – BMX ABC un "Bišu māju".

Lielākais jaunums šobrīd ir "Klinšu siena", kas jau pilnā gatavībā gaida kāpējus. Tā ir deviņus metrus augsta, un uz tās ir piecas dažādas sarežģītības trases – trīs iesācēju un divas meistaru trases (secīgi: dzeltenā, zaļā, melnā, sarkanā un zilā). Turklāt abās sarežģītajās trasēs atrodas mīnusa jeb negatīvais leņķis, kas ir gandrīz četru metru garumā. Tas ir viens no garākajiem negatīvajiem leņķiem Vidzemē (neskaitot Rīgu). Lai kāpšana būtu ērtāka, "Avoti" piedāvā pilnu aprīkojumu – virves, drošināšanas sistēmas, klinšu kāpšanas apavus un, protams, instruktoru. Šobrīd tiek veidota arī garderobe, lai kāpējiem būtu pilnvērtīgs komforts gan pirms, gan pēc klinšu kāpšanas. Kā jau lielākā daļa no visiem citiem projektiem, arī šis tapis ar Eiropas struktūrfondu atbalstu. Veidojot sienu, tika piesaistīts Valmieras Klinšu kāpšanas klubs, kura biedri "Avoti" ideju atbalstīja un palīdzēja ar trašu izveidi. No viņu vidus nāk arī instruktori, kas apmācīs apmeklētājus.

Kā stāsta Kristaps: "Mums ir tā – viss piedāvājums vairāk vai mazāk ir "pa zemi", tāpēc, papildinot to, kas mums jau ir, gribējās kaut ko mazliet augstāku. Izveidojām klinšu sienu! Gribu vērst uzmanību uz to, ka instruktora palīdzība ir ļoti svarīga vismaz pirmās trīs reizes, lai saprastu, kā jākāpj, lai nav tā – uzkāpjot augšā, nezina, kā tikt lejā. Turklāt bez priekšzināšanām mēs uz sienas nemaz nelaižam." "Klinšu sienu" varēs izmantot dažādi – nākt individuāli, pielietojot gan savu, gan atpūtas kompleksa ekipējumu un var nākt arī grupās, rīkojot, piemēram, korporatīvos pasākumus. Cenas: personām ar priekšzināšanām un personīgo ekipējumu – 1.5 stunda 1,50 Ls, 8 stundas 2,00 Ls, inventāra īre – 1.5 stunda 1,50 Ls, 8 stundas 3,00 Ls, individuāla apmācība 1.5 stunda – 8,00 Ls (pieaugušajiem), 6,00 Ls (bērniem līdz 16 gadu vecumam), grupu apmācība 1.5 stunda 20,00 Ls.

Šodien, 2012. gada 19. jūlijā, plkst. 18:00 "Avotos" tiks atklāta jauna aktivitāte – BMX ABC, kuras galvenā doma ir iepazīstināt ar velo sportu – kas tas ir, kāds ir tā ekipējums un kāda ir trase. Dalībniekiem tiks nodrošināts viss ekipējums – BMX velosipēdi, cimdi, ķiveres un aizsargi, kā arī būs instruktori – mūsu vietējie BMX censoņi vai kāds no treneriem vai olimpiešiem. BMX ABC ir izzinošs, aktīvs pasākums gan lieliem, gan maziem, gan ģimenēm, gan draugiem. Turklāt tas nebūs vienreizējs pasākums, bet gan aktivitāte, uz kuru varēs pieteikties jebkurā laikā sezonas (maijs-oktobris) ietvaros. Kristaps, stāstot par ideju, piebilst: "Tas ir kaut kas jauns, interesants un mazliet citādāks nekā ierasts, jo ar riteni māk braukt visi, bet, kā pa trasi droši izbraukt... maziem bērniem sanāk, bet lieliem gan ne."

Protams, ir padomāts arī par mazajiem aktīvās atpūtas cienītājiem, kuri vēlas kopā ar vecākiem pavadīt brīvo laiku atpūtas kompleksā "Avoti". Jau pavisam drīz bērniem būs pieejama "Bišu māja" jeb tornis, kas izveidots kā liela bišu šūna. Tajā ir četri līmeņi, kas atdalīti ar no gumijas auklas veidotu režģi, caur kuru bērniem būs jārāpjas uz katru nākamo līmeni. Pašā augšā būs slidkalniņš, pa kuru nolaisties lejā, lai sāktu visu no jauna. Šī atrakcija domāta bērniem no 3-4 gadu vecumam. Turpat blakus būs arī batuts. Viss būs norobežots ar drošības tīklu, lai vecāki varētu nodoties savām aktivitātēm, neuztraucoties, ka bērns var nokrist un sasisties.

Jāpiebilst, ka papildus šiem jaunajiem objektiem savu darbību turpina arī iepriekš izveidotās aktivitātes. Sporta mīļiem – golfs, minigolfs un teniss. Dabas vērotājiem – labirints, kas ir 2 km gara izzinoša un izklaidējoša dabas taka jeb celiņu sistēma mežā, kurā pastaigājoties var iepazīt meža kokus un krūmus. Cilvēkiem, kuriem patīk sajust īslaicīgu bezsvara stāvokli, tiek piedāvāts gumijlēkšanas batuts "Sienāzis", ar kura palīdzību atrakcijas lietotājam būs iespēja apmest ne vienu vien dubulto salto. Savukārt visiem tiem "Avoti" apmeklētājiem, kuri ir ne tikai sporta fani, bet arī Latvijas patrioti, ieteicams apmeklēt "BMX muzeju – slavas zāli", kurā ir dažādi BMX vēstures materiāli, velosipēdi (tai skaitā, Māra Štromberga velosipēds, ar kuru viņš Pekinas Olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu), kausi, attēli ar labākajiem sportistiem un daudz dažādu citu eksponātu.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.avoti.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.23011899sec.