Aglonas Alpi: ļoti priecājamies par ģimenēm ar bērniem

Gleznainajā Latgales novadā Aglona ir vieta, kura ne tikai dēvējama par Latvijas katoļu centru, bet tūrismā ļoti augstu vērtē arī atpūtas iespējas ģimenes lokā. Šoreiz par atpūtas iespējām bērniem un ģimenēm stāsta kempinga un atpūtas bāzes Aglonas Alpi vadītāja Mihalina Cakule.

Atpūtas komplekss "Aglonas Alpi" jau 14 gadus atrodas gandrīz vienādā attālumā no Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas, Preiļiem un 243 km no galvaspilsētas Rīgas - Leitānu pussalā, 2,53 km no Aglonas bazilikas. "Mēs atpūsties gribētājus gaidām no aprīļa līdz novembrim jebkurā diennakts laikā. Ikviens, kurš izjūt vēlmi izrauties no ikdienas rutīnas ir mīļi gaidīts mūsu dabas miera ostā, izbaudot mūsu piedāvātos pakalpojumus: ārzemniekiem, aktīva sporta mīļotājiem, garīgās relaksācijas mīļotājiem, makšķerniekiem un sevišķi visiem minētājiem kopā ar bērniem," aicina Mihalina Cakule.

Iespējas nodarbināt savas atvases būs ikvienam vecākam. Rotaļu laukumā - smilšu kastēs, šūpolēs, kāpnēs – var palaist pašus mazākos. Puišiem līdz 10 gadiem pieejamas vairākas bumbu spēles un to laukumi – volejbola, basketbola, futbola, kā arī batuts un šautriņu mērķi.

"Savukārt, sākot ar "padsmitgadniekiem", visus aicinām izmēģināt spēkus Piedzīvojumu trasē, kuras autori ir Siguldas Meža Kaķa veidotāji. Tā, protams, ir mazāka un vieglākas iziešanas pakāpes, taču tāpat var rāpties alpīnisma sienā, kāpt pa nogāzi un kulminācijā laisties pāri ielejai ar trosi. Pie pēdējā gan pielaižam tikai sākot ar 10 gadiem." Noskaidroju, ka savs svara ierobežojums trosei tomēr ir – vidēji 100 kilogrami.

Tā kā komplekss atrodas Raudiņu ezera krastā, jautāju arī par ūdens priekiem. Protams, nepaliku bez atbildes – tiek piedāvātas laivas un katamarāni, ar kuriem tīņi un mazākie jaunieši gan varēs braukt vien darbinieka pavadībā.

Ja šobrīd, rudens slapjumā, vairs īpaši netiek spēlētas bumbu spēles un citas aktivitātes smiltīs, tad viss pārējais gan vēl pieejams visu oktobri. "Pēc aktīvas atpūtas un vakariņām, vecāki kopā ar bērniem droši var doties atpūsties kempinga mājiņās, kur daļā pieejamas atsevišķas gultas mazākajiem, un daļā pat atsevišķs stāvs. Mihalina stāsta, ka 8 mājiņās sevišķi iecienīti ir mansardi – pusstāvi pie jumta. Par gulēšanu tur sajūsmā esot 8 – 12 gadus vecie bērni.

Svarīgākā atziņa, ko vadītāja guvusi šo gadu laikā: "Ir gadījies strādāt sanatorijā, kur ilgus gadus vēroju vientuļus bērnus un vecāku mīlestības trūkumu. Šeit esot, es to vairs neredzu un negribu redzēt. Ļoti priecē ainas, kad vecāki atpūšas ar bērniem kopā. Tāpēc arī mums jau no diviem bērniņiem tiek pasniegti īpaši piedāvājumi un atlaides, kas morāli paceļ abas puses!"

Vairāk par Aglonas Alpiem interneta vietnē www.aglonasalpi.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


Rija Bauska Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.58444595sec.