Ap Sauli: šogad novērojams pārsteidzošs iekšējā tūrisma uzplaukums

Ja ceļojumu aģentūru standarta procedūra ir izveidot un piedāvāt saplānotas ekskursijas, ceļojumus klientiem, tad šogad izteikti novērojama jauna, pārsteidzoša tendence Latvijas tūrismā. Proti, latviešiem ir tik negaidīti augusi interese un patika pret savas zemītes – Latvijas - apceļošanu, ka pieprasījums un pat maršrutu piedāvājumi nāk no pašu klientu puses. Par šo interesanto situāciju stāsta aģentūras Ap Sauli vadītāja Dace Pumpure.

"Pārsteidzošākais ir tieši tas, ka 12 gadu laikā šis ir pirmais gads, kad cilvēki tik intensīvi vēlas apceļot savu Latviju. Sevišķi visus atjaunotos un sakoptos senos tūrisma objektus – Rūmenes muižu, Valdeķu muižu, Baskāju taku Tukumā. Bet šeit uzsvars tiesām jāliek uz sakoptību un "veco jaunā veidolā" – celiņi, lampiņas, soliņi – jebkādas izmaiņas piesaista ceļotgribētāju uzmanību," stāsta Dace.

Dace atklāj, ka tas nav tikai Ap Sauli novērojums. Arī vairāki kolēģi apstiprina to pašu. "Esam patīkami pārsteigti, ka beidzot tik ļoti tiek novērtēts pašu tautiešu darītais. Cilvēki labprāt dodas skatīties, kā notiek seno amatu izpildījums mūsdienās – aušana, podniecība, vietējā vīna un siera darīšana, amatniecība un tā tālāk. Ļoti populārs ir nedēļas nogales brauciens pa Kurzemi – Kazdangas muiža, piena un siera ražotne "Elpa", piena muiža "Beghof", šitaki sēņu audzētava "Garīkās", Kuldīgā, un nobeigumā vīna degustācija viesu namā "Mazsālijas". Neticami, bet pat jaunieši atkal interesējas par senatni – labprāt fotografējas tautas tērpos, pērk dzintaru rotas."

Pēc visa dzirdētā, diezgan skeptiski noskaņota, interesējos, vai tas ir tikai noslēgts cilvēku loks, kas regulāri atgriežas, vai visi braucieni vienmēr ir pilnība nokomplektēti. Dace izslēdz šaubas: "Tur jau tā lieta – pie katra brauciena formēšanas cilvēki jau uzreiz prasa par nākamo nedēļas nogali. Kā izsludinām braucienu, tā tie tiek rezervēti dažu dienu laikā, nekad neizbraucam pustukšā autobusā. Tikko pabijām klasiskajā Siguldas rudenī. Jums šķiet, ka apnicis? Nē, brauc kā traki, un ar prieku brauc!"

Šo faktu apstiprina arī statistika. Salīdzinot ar 2011. gada vasaru, šogad braucieni Latvijas robežās pieauguši par 30%, kas ir gana iespaidīgi. Pie tam vairāki maršruti ir klientu ierosinājumi un piedāvājumi, piemēram, jau minētā Baskāju taka.

Jautājam Dacei, kas tam varētu būt par iemeslu, kas ir tas, kas vilina. "Esmu sapratusi vienu – latvietim vajag trīs lietas – pakustēties un padarboties, kaut ko pagaršot un arī ko uzzināt. Daudzi no šiem braucieniem gūst padomus savai ikdienai, piemēram, dārza darbos. Un svarīgākais, ko gribu teikt – tā ir vēl viena niša, kuru mūsu tūrismā var un vajag izmantot. Mēs savukārt to varam veicināt, stāstot par tiem, kas grūtajos laikos vēl kaut ko interesantu dara."

Vairāk par Ap Sauli interneta vietnē www.apsauli.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58481503sec.