Norisinās mūzikas, mākslas un ražas festivāls ''Zemlika''

Domājot par tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ neapmeklēs festivāla ''Zemlika'' koncertus 26. un 27. oktobrī, kā arī tiem, kuri vēlas Durbē saturīgi pavadīt laiku ārpus šiem koncertiem, festivāla laikā tiks piedāvāta dažādu bezmaksas pasākumu programma.

Līdzīgi kā pagājušogad, arī šī gada mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla ''Zemlika'' ietvaros tiks demonstrētas vairākas filmas. 27. oktobrī viena otrai sekos lietuviešu un igauņu dokumentālās filmas. ''Kā mēs revolūciju nospēlējām'' ir stāsts par tautas atmodu caur mūziku pagājušā gadsimta 80. gados Lietuvā, kurā kāds, iespējams, saskatīs līdzības ar daudziem labi zināmo Jura Podnieka dokumentālo filmu ''Vai viegli būt jaunam''. ''Jaunā pasaule'', turpretī, stāsta par pilsonisko aktīvismu vienā no Tallinas dzīvojamajiem rajoniem, cīnoties pret jaunu autoceļu izbūvi. Lai arī dažādu laiku, dažādas formas un satura, taču abas ir cīņas idejas vārdā, kas lielā mērā attiecināma arī uz festivāla ''Zemlika'' eksistenci.

Sestdiena, 27. oktobris, Durbē iesāksies ar zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgu, kurā aicināti piedalīties Durbes, pagasta, kā arī kaimiņu novadu ražotāji. Galvenais tirgus princips – savā zemē pašu izaudzēts, savām rokām darināts, iesaiņots un pārdots dabīgs produkts. Pasākuma organizatori saka ''nē!'' sintētiskajai gultasveļai, cukurvatei un čehu lunaparkam, un aicina tirgotājus pārdomāt, vai ''dabīgs'', ''pašu audzēts'' un ''glīti pasniegts'' tiešām padara produktu par modes un stila aksesuāru, ne reti liekot to pārvērtēt līdzīgos tirdziņos galvaspilsētā.

Sestdien nesen pēc rekonstrukcijas atvērtajā Durbes muzejā notiks notiks kolektīva mājas vīna darīšana vietējās vīndares un citu dabas velšu pārstrādātājas Evijas Kopštāles vadībā. Turpretī ''Restro Spectro'' ļaus iekvienam interesentam ar festivāla simboliku apdrukāt līdzi paņemtos apģērba gabalus, kā arī tuvāk iepazīt sietspiedes tehniku, kas tiek izmantota dažādu priekšmetu un materiālu apdrukā.

Arī šogad ''Zemlikas'' laikā Durbē viesosies kāds no nevalstiskajiem teātriem. Proti, ''Dirty Deal Teatro'' uz Durbi vedīs izrādi ''Sieviete – Dieviete'', kas ir stāsts par mūžīgi nepastāvīgo Sievietes iekšējo pasauli. Par Sievietes spēju kaitināt ar savām iegribām un reizē spēju iedvesmot lieliem darbiem. Par Sievietes spēju cīnīties savā un citu labā un reizē viņas vājumu. Taču pats galvenais šajā ir Sievietes uzdrīkstēšanās būt tādai, kāda viņa ir. Sieviete – Lauma Balode.

Visbeidzot, abi festivāla vakari noslēgsies deju zālē, kur par mīkstiem gurniem rūpēsies kāds aktieris, kāds mūziķis, kāds draugs, kāds vēl.

Kā ziņots iepriekš, 26. Un 27. oktobrī Latvijas mazākajā pilsētā Durbē notiek otrais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls ''Zemlika''. Līdzās izmeklētai un daudzpusīgai mūzikas programmai, festivāls piedāvās arī īpašu bezmaksas pasākumu programmu – sākot ar iepriekš minēto tirgu un beidzot ar teātra izrādi. Vairāk informācijas festivāla mājaslapā – www.zemlika.lv. Biļetes uz festivālu ''Zemlika'' nopērkamas visās ''Biļešu Serviss'' tirdzniecības vietās, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena šobrīd ir Ls 18.00. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77638793sec.