Pārdoto aviobiļešu skaits sasniedz pēdējo 3 gadu lielāko apjomu

Latvijas tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente un "Amadeus Latvija" valdes locekle Kitija Gitendorfa secina, ka šogad Latvijas tūrisma aģentūras uzrāda arvien labākus pārdoto aviobiļešu rādītājus, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, un sasniedzot pēdējo 3 gadu lielāko apjomu.

Pēc Starptautiskas gaisa transporta asociācijas (IATA) datiem Latvijas tūrisma aģentūru apgrozījums no pārdotajam aviobiļetēm oktobrī ir par 33% lielāks, salīdzinot ar 2011.gada novembri. Līdz ar to, kopējais apgrozījuma pieaugums no pārdotajām aviobiļetēm 2012.gada pirmajos desmit mēnešos ir par 23% lielāks nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Lai arī vidējā aviobiļetes cena ir par 19 latiem augstāka nekā pērn, sasniedzot vidēji 225 latus par biļeti, IATA dati liecina, ka 2012.gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas tūrisma aģentūrās pārdoto aviobiļešu skaits sasniedzis 180,5 tūkstošus, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, un lidojumu skaitam, savukārt, sasniedzot 500 tūkstošus.

Kitija Gitendorfa pauž viedokli, ka pieaugums un aktivitāte liecina, ka patērētājs uzticas profesionālām ceļojumu aģentūrām. Patērētajam šodien ir svarīgs atbalsts visa ceļojuma laikā, kā arī kvalitatīva pakalpojuma izvēle un profesionāli ieteikumi, neatkarīgi no tā, vai tas ir biznesa vai atpūtas brauciens.

Latvijas tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) ir profesionāla sabiedriska organizācija (biedrība), kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu to darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē. Šobrīd ALTA apvieno 50 vadošos Latvijas tūrisma aģentus un operatorus. ALTA ir Eiropas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju apvienības (ECTAA) biedrs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.alta.net.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51795077sec.