Balttour: Kurzemes Tūrisma asociācija piedalās starptautiskajā tūrisma izstādē

Šīs nedēļas nogalē – no 8. līdz 10.februārim – Rīgā notiks Starptautiskā tūrisma izstāde BALTTOUR 2013, kurā Kurzemes tūrisma piedāvājumu prezentēs Kurzemes Tūrisma asociācija.

Starptautiskā tūrisma izstāde "BALTTOUR" ir Baltijā nozīmīgākā tikšanās vieta daudzu pasaules valstu tūrisma profesionāļiem, kur veidojas jauni kontakti, tiek plānoti jauni maršruti un stiprināta esošā sadarbība. Šogad tā notiks jau divdesmito reizi!

Arī Kurzemes pārstāvji, kā ik gadu, dosies uz Rīgu, lai prezentētu savu tūrisma piedāvājumu izstādes apmeklētājiem. Kurzemes Tūrisma asociācijas stends vizuāli būs veidots kā Kurzemes sēta. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad kopīgais stenda akcents būs zīmols "Ražots Kurzemē", jo tieši reģiona specifiskās tradīcijas un amatniecība, te tapušie ēdieni un suvenīri ir lietas, kas ieinteresē ikvienu tūristu – gan vietējo, gan ārzemnieku. Kurzemes stenda apmeklētājiem būs iespēja gan iegūt informāciju par jaunizveidoto tūrisma maršrutu "Kurzemes Vīna tūre", gan iepazīt jauno gardēžu tūrisma bukletu "Kurzemes smeķis", gan arī nodegustēt vai iegādāties Kurzemes ražotāju produkciju: izstādē piedalīsies Lielā Jēkaba 2012 balvas ieguvēji Suitu maize un Pāces vilnas fabrika, keramiķis no Nīgrandes, Ražots Kurzemē zīmola lietotājs, Kāres ar medu, un Vīna tūre - jaunais, veiksmīgais tūrisma produkts.

Izstādē, protams, tiks prezentēti visu Kurzemes novadu 2013.gada tūrisma informācijas materiāli, bet papildus tam katra Kurzemes pilsēta īpaši izcels savus jaunumus tūrisma piedāvājumā.

Visu mīlētāju dienā, Tukuma pusē - Pūrē durvis vērs saldākais apskates objekts Latvijā - Šokolādes muzejs. Bez tam Tukuma TIC šogad ir izdevis Militārā mantojuma karti, kurā atrodami 12. - 20. gadsimta militārie objekti Tukuma, Kandavas, Engures un Jaunpils novadā.

Talsu novads popularizēs Sabiles Vīna svētkus, kuriem šis ir piecpadsmitais – jubilejas gads. Jūlija nogalē Sabilē viss būs citādi - te būs Vairoņa un Teklas Dancotava, Vīnotava, Gliemežotava, Krāmotava, Kīnotava, Nošļūciens pa vīna putām, Teatralizētais gājiens "Sabilē vētra norauj jumtu", Ugunsskulptūra un citas interesantas izdarības! Šogad Tasos lieliem un maziem būs iespēja iepazīt deviņu pakalnu pilsētu caur spēlēm, rotaļām un uzdevumiem interaktīvajā ekskursijā "Talsi - ar omu un mugursomu".

Kuldīga Balttour izstādē prezentēs jauno pilsētas tēlu, kurā dominēs mežģīnes un senatnes elpa. Stenda apmeklētājiem būs iespēja iegādāties jauno fotoalbumu "Sajūti Kuldīgu" un sestdien tiks prezentēta romantiskās Kuldīgas tēla  īsfilma "Cukurvate", kas neatstās vienaldzīgu nevienu skatītāju.

Saldus, kā jau ierasts, pozicionēs sevi kā saldo tūrisma galamērķi, kā medus pilienu Kurzemē. Tepat interesentiem būs pieejama informācija par šī gada galvenajiem pasākumiem un kultūras aktivitātēm.

Liepājas stendā varēs uzzināt par tūrisma jaunumiem Lejaskurzemē: Vikingu apmetni ar dažādām izzinošām un sportiskām aktivitātēm Grobiņā; Pāvilostā atvērto SERF klubu, kurš piedāvās instruktora uzraudzībā apgūt vindsērfingu, kaitsērfingu, kā arī inventāra nomu. Karostas Apmeklētāju centrs tūrisma izstādē popularizēs Radošo nometni fotogrāfiem "Karosta – fotoosta", kuras mērķis ir pievērst uzmanību Karostai kā neparastai kontrastu pilnai pilsētvidei, kas iedvesmo mākslai un jaunradei. Nozīmīgs jaunums Liepājā ir izveidotā pilsētas ekskursija neredzīgajiem un vājredzīgajiem, kā arī īpaši cilvēkiem ar kustību traucējumiem iekārtotā pludmale, kas ļaus šiem cilvēkiem izbaudīt peldi jūrā.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs Battour 2013 apmeklētājiem sagatavojis virtuālu ceļojumu pa Ventspili ar iespēju nopelnīt ventus. Ceļojuma laikā speciālā stendā varēs nofotografēties pie kāda tūrisma objekta, bet foto pēc tam ievietot mājas lapā www.visitventspils.com. Ventspils Piedzīvojumu parks 2013.gada vasarā piedāvās vairākas jaunas atrakcijas: bampermašīnas, bamperlaivas, tramplīna laivas, bērnu autoskolu un Latvijā pirmo sintētiskā ledus slidotavu. Stendā varēs iegūt informāciju arī par Livonijas ordeņa pili, kuras gaumīgi rekonstruētais 2.stāvs pārsteidz ar moderno tehnoloģiju izmantošanas iespējām ekspozīcijas izveidē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53436089sec.