Ieskats Rēzeknes pilsētas 2014. gada lielākajos pasākumos

2014.gadā ieplānotie daudzveidīgie pasākumi Rēzeknē noteikti ienesīs jaunas emocijas gan rēzekniešiem, gan ciemiņiem. Lai ikviens laicīgi varētu saplānot savu atpūtas laiku, piedāvājam ieskatu lielākajos kultūras notikumos.

Aprīļa sākumā sporta cienītājus aicinām piedalīties Rēzeknes pusmaratonā, bet aprīļa beigās ielūdzam uz tradicionālajām Latgales podnieku dienām. Maijā varēs izbaudīt košas krāsu gammas Mākslas dienās un Muzeju naktī, bet mēneša noslēgumā festivālā „SEVENHILLS” ikvienu priecēs alternatīvas mūzikas koncerti un pagājušajā gadā atzinību ieguvušais Dzīvo skulptūru dārzs. Jūlijā Rēzeknē notiks nacionālo kultūru festivāls, pulcējot kopā gan vietējos, gan kaimiņzemju dažādu tautību kolektīvus. Augusta sākumā tradicionāli atzīmēsim Rēzeknes pilsētas svētkus, bet mēneša nedēļas nogalēs būs iespēja baudīt kino festivāla jaunumus. Septembris Rēzeknē iesāksies ar Baroka mūzikas dienām un turpināsies ar teātru festivālu „Soli pa solim”. Novembrī atkal vienosimies tautas skrējienā „Ieelpo Rēzekni!”, bet decembrī cerēsim uz brīnumu piepildīšanos.

Lai ikvienam labām emocijām bagāts gads un lai izdodas atrast katram savu visinteresantāko notikumu Rēzeknē – pilsētā Latgales sirdī!

Lielākie pasākumi Rēzeknē 2014.gadā:

23.februāris, 2014

Latgaliešu kultūras gada balva Boņuks Latgales vēstniecībā GORS

Latgaliešu kultūras gada balvas apbalvošnas pasākumā tiks godināti spilgtākie un  nozīmīgākie sasniegumi latgaliešu kultūrā 2013.gadā

24.februāris – 3.marts, 2014

Masļeņica, Bļīnu Trikmīns un Griešanās Meteņos

Koncerti un interaktīvas aktivitātes visām paaudzēm.

6.aprīlis, 2014

Rēzeknes pusmaratons

Skriešanas sezonas atklāšana. Masu skriešanas pasākumi ir vieta, kur pulcējas ne tikai profesionāli sportisti, lai sadalītu galvenos medaļu komplektus un bieži vien naudas balvas. Tā ir vieta, kur tikties arī amatieriem, sporta faniem, veselīga dzīvesveida piekritējiem, lai vienotos kopīgā skrējienā, iepazītu sev līdzīgi domājošos, kā arī dalītos pieredzē un iespaidos.

15.aprīlis, 2014

Ērģeļu ieskandināšanas koncerts Latgales vēstniecībā GORS

Sadarbībā ar J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolu un VKKF koncertzālē ieskanēsies jauns digitālais instruments, kas turpmāk paplašinās atskaņojamo darbu, festivālu un konkursu rīkošanas iespējas. Atklāšanas koncerta viesi – ērģelniece Iveta Apkalna, orķestris „Sinfonietta Rīga” u.c.

18.-20.aprīlis, 2014

Lieldienu šūpolēs

Šūpoles, olu ripināšana u.c. radoša darbošanās gājēju promenādē gar Rēzeknes upi.

24. – 26.aprīlis, 2014

Latgales podnieku dienas

Latgales podnieku darbnīcās notiek atvērto durvju dienas – paraugdemonstrējumi un tikšanās ar meistariem, keramikas cepļu kurināšana un atvēršana, tikko no cepļa izņemtu trauku iegādāšanās, izstāde un diskusijas.

22.aprīlis – 7.maijs, 2014

Bibliotēku nedēļa

Nedēļas laikā notiek vairāki pasākumi, kas pievērš uzmanību grāmatu lasīšanai un radošām nodarbībām, skatāmas rokdarbu u.c. izstādes, kam idejas gūtas no grāmatām.

1.maijs, 2014

Pavasara gadatirgus „Rasādu opluots”

Daudzveidīgu stādu (ziedu, vīteņaugu, augļu koku, skujeņu u.c.), amatniecības meistaru darinājumu un lauku labumu tirgošana, ko papildina krāsaina koncertprogramma un izklaides visai ģimenei.

4.maijs, 2014

LR Neatkarības atjaunošanas svētki Rēzeknē

Radošas aktivitātes, atrakcijas un sacensības visai ģimenei, dziedāšana un dejošana, vietējo kolektīvu un populāru mākslinieku koncerti.

8.maijs, 2014

Mākslas dienas

Gājiens krāsainos tērpos, radošās darbnīcas, modes skate, muzikāli priekšnesumi, sporta aktivitātes, uguns skulptūras, izstāde un mākslas darbus izsole.

17.maijs, 2014

Starptautiskā muzeju nakts

Muzeju nakts tematika: sarkanā krāsa – dzintars. Izstādes, radošās darbnīcas, sacensības un rotaļas, mākslinieciski un muzikāli pārsteigumi.

29.maijs, 2014

Muzikāls uzvedums „RAKSTĪTĀJA” Latgales vēstniecībā GORS

Muzikālā uzvedums būs velte Br.Mārtuževas  90.gadu jubilejas piemiņai. Muzikāls stāsts par izcilu personību, kura pamatā – autobiogrāfisks meitenes, jaunas sievietes pārdzīvojumi – sapņojot, ilgojoties, dziedot un rakstot. Uzvedumā skanēs Im.Kalniņa, J.Lūsēna, V.Pūces, M.Brauna mūzika Latvijas Radio kora, solistu un instrumentālās grupas atskaņojumā. Projekta mākslinieciskais vadītājs – Sigvards Kļava.

29.maijs – 1.jūnijs, 2014

II Starptautiskais laikmetīgās mākslas un mūzikas festivāls „SEVENHILLS”

Festivāls stāsta par Rēzekni kā septiņu pakalnu pilsētu un par dažādu mākslas veidu (septiņu vai 7x7) izpausmēm mūsdienās – mūzika, deja, vizuālā un vides māksla, skatuves, ielu un improvizācijas māksla. Festivālā tiekas modernās deju un mūzikas grupas no vairākām valstīm, skatītāji var baudīt un iesaistīties radošās aktivitātēs – jam sessions, vides instalācijas, alternatīvas mūzikas koncerti, elektroniskās deju mūzikas un mākslas performances. Festivāla ietvaros notiek VIII starptautiskais mākslinieku plenērs „Domas lidojums” un dzīvo skulptūru dārzs, kurā skulptūras ik pa brīdim atdzīvojas, pārsteidzot skatītājus.

5. – 8.jūnijs, 2014

Rožu izstāde Rozes pilsētā

Dažādu šķirņu rožu izstāde, iespēja iegādāties rožu stādus un ieklausīties speciālistu padomos par rožu audzēšanu un kopšanu. Rožu izstāde Rēzeknē ir vēsturiskās leģendas par princesi Rozi simboliska atdzīvināšana.

7.jūnijs, 2014

X Mazo dejotāju festivāls „Dzigucs”

Festivālā vienkopus pulcējas ap 40 bērnu deju kolektīvi no dažādām Latvijas vietām (Viļāniem, Varakļāniem, Jēkabpils u.c.). Koncerti, rotaļas un danči garantē aktīvu un pozitīvi piepildītu dienu visai ģimenei.

23.jūnijs, 2014

Līgo Rēzeknē

Vakara koncerts ar Rēzeknes un populāriem viesmāksliniekiem, tautas sadziedāšanās un nakts zaļumballe.

3. – 6.jūlijs, 2014

VII Starptautiskais nacionālo kultūru festivāls Rēzeknē

Festivāls notiek katru otro gadu un tajā piedalās dažādu tautību nacionālie kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas, Baltkrievijas un Krievijas. Koncerti notiek gan Rēzeknē, gan vairākos Rēzeknes novada pagastos. Festivāls aicina uz sadziedāšanos, pārsteidz ar muzikāliem kopdarbiem, tautas mākslas un vēstures vērtības savieno ar mūsdienu tendencēm.

13.jūlijs, 2014

Latgales reģiona senioru deju kolektīvu festivāls

Festivālā pulcējas senioru deju kolektīvi no dažādām Latgales pilsētām un skatītājus priecē ar daudzām dejām, apliecinot, ka deja dod spēku un enerģiju ikdienai.

19.jūlijs, 2014

Rēzeknes novada diena

Amatnieku darbu tirdziņš un radošās darbnīcas, sporta sacensībās, vietējo kolektīvu uzstāšanās un viesmākslinieku koncerts un nakts balle.

1.– 3.augusts, 2014

Rēzeknes pilsētas svētki    

Rēzekne ir pilsēta Latgales sirdī, kur satiekas dažādas valodas, kultūras un laikmeti. Pilsētas svētku laikā notiek radošas aktivitātes lieliem un maziem. Var izbaudīt folkloras un popmūzikas koncertus, sajust viduslaiku noskaņas Rēzeknes pilskalnā un iepazīt viduslaiku sadzīves tradīcijas vēstures rekonstrukciju klubu sniegumā, notiek akordeonistu plenērs, sporta sacensības. Tradicionālajā bērnu ratiņu parādē ģimenes pārsteidz ar izrotāto ratiņu idejām, bet Rēzeknes iestāžu un organizāciju gājienā valda košums un atraktivitāte. Sakarā ar patruļkuģa „Rēzekne” palaišanu ūdenī, šī gada Rēzeknes svētkos vairāki pasākumi būs saistīti ar jūras tēmu.

augusts, 2014

Kino un mūzikas festivāls Latgales vēstniecībā GORS

Festivāla laikā, nedēļas nogalēs rēzeknieši un pilsētas viesi varēs baudīt plašu kultūras programmu – koncerti, mākslas izstādes , filmu konkursa skate, tikšanās ar iemīļotiem aktieriem, kino uz koncertzāles jumta terases u.c.

4.-7.septembris, 2014

Kultūras un izglītības centra atklāšana (bij. Zvaigzne, Rēvis)

8. – 14.septembris

X Baroka mūzikas dienas Rēzeknē

Baroka mūzikas dienās notiek koncerti, izstādes, lekcijas un meistarklases baroka mūzikas vēsturē un dziedāšanā. Līdz šim dalībnieki ir pievērsušies itāļu, franču, poļu un nīderlandiešu baroka interpretācijai. X Baroka mūzikas festivāla laikā Rēzeknē tiks iestudēta opera, kas veltīta Johana Gotfrīda Mītela personībai. Opera būs veidota kā multimediāls uzvedums, kur J.G.Mītela mūzika savīsies ar viņa skolotāja J.S.Baha, latviešu tautas un mūsdienu komponista Burkharda Kinclera oriģinālmūziku. Sižeta vizuālo stāstu ar maģiskās laternas palīdzību veidos Uldis Mākulis un holandiešu maģiskās laternas meistari Henks Belmans Kranenbergs un Roberts te Pas, atskaņos Bāzeles mūzikas grupa „Kesselberg Ensemble”, J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas koris un orķestra mūziķi, mākslinieciskā vadītāja Ilze Grudule.

17.septembris

Dzejas diena Rēzeknē

Īpaša svētku diena dzejai un literatūrai, kad dzejas cienītāji pulcējas vairākās vietās pilsētā uz kopīgu dzejas lasīšanu, klausīšanos un līdzpārdzīvošanu – notiek dzejas stunda pie Raiņa pieminekļa, jaunāko grāmatu prezentācija un tikšanās ar dzejniekiem.

18. – 21.septembris, 2014

VIII Starptautiskais teātru festivāls „Soli pa solim”

Festivāls kopš 2000.gada notiek katru otro gadu. Tajā piedalās gan amatierteātri, gan profesionālie un neatkarīgo grupu teātri. Festivāla ietvaros ir iespēja baudīt Latvijas un ārzemju teātra mākslu un noskatīties vairāk kā 10 dažāda žanra un formas izrādes. Pēc redzētajiem iestudējumiem notiek diskusijas ar skatītājiem, aktieriem un režisoriem. Sadarbībā ar skatuves mākslas profesionāļiem, ir iespēja piedalīties teātra meistarklasēs. Rēzeknē ir viesojušies teātra kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Gruzijas, Izraēlas, Austrālijas u.c. valstīm. Tās ir spilgtas un aizraujošas, draudzīgas un neaizmirstamas dienas Rēzeknē.

28.septembris, 2014

Miķeļdienas gadatirgus

Rudens ražas (āboli, ogas, dārzeņi, medus u.c.) un amatniecības meistaru darinājumu tirdziņš, jautrai noskaņai muzikāli priekšnesumi.

15. – 19.oktobris, 2014

Rēzeknes pilsētas kultūras iestāžu jubilejas

Nedēļas garumā katrā no iestādēm notiek jubilejai veltītas aktivitātes.

18.novembris, 2014

Latvijas Republikas proklamēšanas diena

Atraktīvs Tautas skrējiens „Ieelpo Rēzekni!” pa pilsētas galveno ielu. Vakarā kopīga gaismas apļa veidošana ap pieminekli „Vienoti Latvijai”, muzikāli priekšnesumi, salūts un svinīgs svētku koncerts. Latgales mākslinieku darbu izstāde „Rudens 2014” Latgales Kultūrvēstures muzejā.

17. – 23.novembris, 2014

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa

Pasākumu cikls, kuros īpaša uzmanība pievērsta Ziemeļvalstu literatūrai, notiek kopīga grāmatu lasīšana un stāstu pēcpusdienas par Ziemeļvalstu kultūru un tradīcijām, radošas Rītausmas un Krēslas stundas aktivitātes visās pilsētas bibliotēkās.

14.-31.decembris, 2014

Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi

Pilsētas galvenās egles iedegšana, Ziemassvētku ciematiņš - amatnieku darinājumu tirdziņš, piparkūkas, karstvīns un tēja, muzikāli priekšnesumi, dejas un rotaļas, laimes liešana, saldumi un pārsteigumi.

Seko jaunumiem: www.rezekne.lv/kultura/afisa/; www.latgalesgors.lv



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53821492sec.