Hotel Bergs: kultūras gadā ir laiks atjaunot balles tradīciju

"Balle kā saviesīgs pasākums ir tiešs un nesaudzīgs spogulis kultūrai. Šajā spogulī vistiešākajā veidā atspoguļojas personība kā vietas un laika, tā garderobes un uzvedības manieru izpausmē", uzsver Hotel Bergs direktore Iveta Sprūdža gaidāmās Masku Balles 2014 kontekstā viesnīcas lauku rezidencē Rūmenes muižā.

Februāris Masku Ballei izvēlēts apzināti. Ne tikai, lai Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā atjaunotu balles kā tādas labākās kultūras tradīcijas, bet arī, lai Latvijā kā pasaules telpā februārī ļautu elpot  tā sauktās Karnevāla sezonas gaisotnē, kad pirms Lieldienu klusā laika un pavasara iestāšanās kulminē gada krāšņākās balles ar gracioziem un elegantiem tērpiem un maskām pilīs un muižās.

"Gada ballēm pienākas atbilstoša gatavošanās! Abpusēji, gan viesiem, gan mums!",atzīst Hotel Bergs direktore, norādot, ka reģistrēšanās Rūmenes muižas Masku Balle 2015 jau tiks izsludināta marta sākumā. Savukārt šā gada, proti, Rūmenes muižas Masku Balle 2014 notiks 22. februārī. Reģistrācija tiks noslēgta 20. februārī.

Ar 2014. gada Karnevāla sezonas spozmi Rūmenes muižas Masku Balli, Hotel Bergs vēlas ballei atjaunot tai pienākošos vietu kopējā Latvijas kultūrvidē, ar pārliecību cerot, ka atjaunota balles kultūra sekmēs kā tērpu tā masku māksliniecisko jaunradi, kas savukārt bagātinās kopējo Latvijas kultūras mantojumu.

Informācija par viesnīcu Hotel Bergs un tās lauku rezidenci Rūmenes muižu

Rīgas pieczvaigžņu boutique viesnīca Hotel Bergs, kas ir prestižās alianses Small Luxury Hotels of the World (SLH) vienīgais biedrs no Latvijas, jau desmit gadus saviem viesiem un klientiem piedāvā 38 plašus, individuālā dizainā projektētus un iekārtotus viesu apartamentus (45–80m²), kas piemēroti gan īsam, gan ilgstošam uzturēšanās laikam.

Pēdējos darbības gados saņemtās atzinības:

•    World Travel Awards 2013 kategorijā Labākā boutique viesnīca Latvijā

•    Balva Highly Commended Best Small Hotel Latvia konkursā International Hotel Awards 2012-2013

•    Ruban d'Honneur balva konkursā uzņēmējiem European Business Awards 2012-2013 kategorijā Customer focus

•    viesnīca atzīta starptautiskajam konkursam The MICE Report Awards 2012 kā The Best Luxury Hotel viesnīca Latvijā

•    restorāns BERGS iekļauts starp 50 labākajiem restorāniem Eiropā portāla The European 50 best restaurants topā

Jau vairāk kā piecus gadus viesnīca Hotel Bergs uzņem viesus lauku rezidencē Rūmenes muižā, Kandavā, kas atrodas 100 km attālumā no Rīgas. Mūsdienīgas ērtības, dažādu aktivitāšu klāsts un parocīgā atrašanās vieta ir padarījusi RŪMENES MUIŽU par galamērķi, ko augstu novērtē viesi no tuvienes un tālienes. Tajā valda mierpilna gaisotne, atbilstoša Ziemeļeiropas lauku apgabalu rāmajam dzīves ritmam. Muižas ēka ir 19. gadsimta neogotikas celtne, ko ieskauj 7 ha ainavu parks, ar privātu ezeru. Godalgotā muižas pārbūve (Latvijas Arhitektu savienības balva „Labākā pārbūve 2008”) noslēdzās 2009. gadā un restaurācija tika veikta ar pietāti pret vēsturi un atbilstoši visaugstākajiem standartiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63742995sec.