Maija pirmās brīvdienas Latvijā ir bagātas ar dažādiem pasākumiem [2]

Tūrisma sezonas atklāšana, laivu karnevāls, stādu parāde – šie ir tikai vieni no pasākumiem, kas norisināsies no 1. līdz 5. maijam.

Jelgavā un apkārtnē 3. maijā tiks atklāta jaunā tūrisma sezona. Svinīgais pasākums pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa norisināsies no pulksten 12:00 līdz 14:00. Pasākuma laikā notiks pilsētas strūklaku ieslēgšana, jauno gidu sveikšana, akcijas "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" degustācijas, kā arī koncerts, kurā piedalās Jundas mazie dejotāji, grupa "TirkizBand" un popgrupa "Noslēpums". Turpinot sezonas atklāšanu, ikviens ir aicināts piedalīties bezmaksas ekskursijās pa Jelgavu un apkārtni (vairāk šeit).

Ķemeru nacionālajā parkā 3. maijā notiks Ceļotāju diena. Tāpat kā citus gadus, netrūks piedāvājumu veselības nostiprināšanai visdažādākajos veidos – gan izvingrinot muskuļus velo un laivu braucienos, izjādēs ar zirgiem un citās ne mazāk interesantās nodarbēs, gan ieelpojot kārtīgu malku lauku gaisa lauku mājās, gan arī tiekot pie "šķipsniņas" adrenalīna mazliet ekstrēmāku pārgājienu laikā. Netrūks arī treniņu prātam dažādu izzinošu nodarbību un spēļu laikā. Un kas gan būtu veselība bez veselīga uztura – arī par to būs padomāts šīs Ceļotāju dienas laikā, dodot iespēju piedalīties veselīga uztura darbnīcā. Un, visbeidzot, "bonuss" ikvienai Ceļotāju dienas aktivitātei – mums visiem tik ļoti nepieciešamā ikdienas deva dzīvesprieka un pozitīvu emociju.

4. maijā Liepājā jau trešo reizi notiks orientēšanās spēles komandām "Liepājas pēdas Latvijā". Orientēšanās spēļu "Liepājas pēdas Latvijā" kontrolpunktus plānots veidot vietās, kurās norisinājušies nozīmīgi notikumi neatkarīgās Latvijas valsts atjaunošanā vai kuras saistītas ar Latvijas un Liepājas dalību Eiropas Savienībā. Orientēšanās spēlēs komandām aicinām piedalīties gan ģimenes un draugu kopas, gan kaimiņu, kolēģu, skolēnu un studentu komandas, lai visi kopā atcerētos vai uzzinātu no jauna par liepājnieku paveiktajiem darbiem un nākotnes sapņiem.

Laivošanas priekus varēs baudīt Valmieras pusē, kur 3. maijā notiks "Laivu maršs Abuls – Gauja" (attēlā), kam šogad dota īpaša tēma – laivu bobslejs. Laivu maršs ir turpinājums maršu sērijai (slēpju maršs, velo maršs) un reizē arī Valmieras un apkārtnes novadu aktīvās tūrisma sezonas atklāšana (vairāk šeit).

3. maijā no pulksten 10.00 Cēsīs notiks motosezonas atklāšana. Parādes brauciens virzīsies pa Cēsu ielām un noslēgsies Rožu laukumā, kur paredzēta neliela loterija dalībniekiem ar balvām no Champion oils, Pirelli un Metzeller. Savukārt Cēsu puses atpūtas kompleksā Rakši 2. maijā tiks svinēta Skolotāju diena, kuras laikā skolotāji iejutīsies skolēnu lomā un varēs izmēģināt ekskursiju piedāvājumu bez maksas.

Ieskandinot laivošanas sezonas sākumu un atzīmējot Darba svētkus, 1. maijā, jau ceturto gadu pēc kārtas norisināsies aktīvās atpūtas pasākums uz ūdens - "Laivu karnevāls", Gaujas posmā no Siguldas līdz Atpūtas parkam "Rāmkalni". Pieteikties aicināts ikviens laivošanas un aktīvās atpūtas cienītājs, kurš komandas sastāvā no trim vai četriem cilvēkiem vēlas cīnīties par dažādām nominācijām.

Dienu vēlāk, 2. un 3. maijā, gleznainajā Siguldā pulcēsies dārzu mīļi un dārzkopības profesionāļi no visas Latvijas, jo norisināsies tradicionālā Stādu parāde. Pasākuma norises vieta – Siguldas Svētku laukums.

Preiļos 1. maijā pulcēsies velo entuziasti, kur notiks MTB riteņbraukšanas sacensības "Preiļupes līkloči". Bet 3. maijā Preiļu iedzīvotāji un viesi ir gaidīti Pavasara tirdziņā, kas notiks no pulksten 8.00 līdz 12.00.

Savukārt Dobele aicina atvērt acis skaistumam, kur 5. maijā no pulksten 11.00 notiks Ķiršu ziedēšanas svētki un Augļkopības zinātnes diena.

Galvaspilsētā Rīgā 4. maijā par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai paredzēta plaša pasākumu programma. No pulksten 11.00 līdz 23.00 kinoteātrī Splendid Palace notiks "4. maija filmu maratons". Pie Brīvības pieminekļa no pulksten 11.00 līdz 21.00 norisināsies "ziedu Latvijas veidošana". Turpat notiks arī Latvijas Izglītības iestāžu Pūtēju orķestru defilē konkurss un koncerts. Pulksten 14.00 pie Brīvības pieminekļa norisināsies ziedu nolikšanas cermonija. 11. novembra krastmalā no pulksten 12.00 līdz 16.00 paredzēta krastmalas kausa izcīņa - 24 sportiskās aktivitātes Rīgā. No pulksten 18.00 līdz 21.00 krastmalā notiks koncerts "#24LATVIJAI", kurā piedalīsies Dons, grupas "PeR", "Otra puse" un "Musiqq". Pulksten 21.00 - 22.4021.00 - 22.40 rīdzinieki un viesi varēs vērot koncertuzvedumu "24 DZIESMAS LATVIJAI". Aktivitātes notiks arī Pļavnieku parkā, kur no pulksten 11.00 līdz 15.00 paredzēta ģimenes atpūtas diena "Domā lasot, domā meklējot un atrodot". Sportiskās aktivitātes notiks Lucavsalā. Tur 11.00 - 16.00 ikviens ir aicināts uz "Sporta dienu Lucavsalā". Savukārt Mežaparkā 1. maijā notiks Veselīga dzīvesveida diena, kas ilgs no pulksten 9.00 līdz 18.00. Turpat norisināsies arī 1. maija Sieviešu skrējiens. Svētku pasākumi norisināsies arī Rīgas Porcelāna muzejā, Vērmanes dārzā, VEF Kultūras pilī, Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems", Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta", Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde", Sv. Pētera baznīcā, Lielajā ģildē un Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Travelnews 04/24/2014 22:47 Andri, paldies - pievienosim :)

2 Andris 04/24/2014 21:59 1.maijs Mežaparka "Veselīga dzīvesveida diena" laikam nav pieminēšanas vērts pasākums :-/

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


Ventspils TIC
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.067693sec.