Šodien tiek atzīmēta Eiropas diena

Šodien tiek atzīmēta Eiropas diena, kas veltīta mieram un vienotībai Eiropā. Šajā datumā tiek svinēta vēsturiskā Šūmana deklarācijas jubileja. Francijas ārlietu ministrs Robērs Šūmans, 1950. gadā Parīzē uzstādamies ar runu, nāca klajā ar domu, ka Eiropā jāievieš jauns politiskās sadarbības veids, kas padarītu karu starp Eiropas valstīm neiedomājamu.

Viņa ideja bija tāda, ka jāizveido Eiropas institūcija, kas apvienotu un pārraudzītu ogļu un tērauda kopēju ražošanu. Pēc gada tika parakstīts līgums par šādas struktūras izveidi. Šūmana priekšlikumu uzskata par pašreizējās Eiropas Savienības pirmsākumu.

Par godu šai dienai Eiropā notiek dažādi pasākumi un Atvērto durvju dienas. Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Eiropas Parlamenta informācijas biroju šodien rīko diskusijas par ieguvumiem no Latvijas dalības Eiropas Savienībā (ES) "10 gadi - pārmaiņas un ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā". Diskusijas par Latvijas dalību ES notiek deviņās Latvijas lielākajās pilsētās – Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rīgā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jūrmalā, Ventspilī un Valmierā.

Savukārt pulksten 10:00  Latvijas televīzijas Pirmajā kanālā varēs noskatīties simulācijas spēli jauniešiem "Ar balsu vairākumu", kuras mērķis ir parādīt, kā tiek pieņemti lēmumi Eiropas Savienības institūcijās. Jaunieši no visas Latvijas izspēlēs lēmumu pieņemšanas procesu Eiropas Parlamentā. Raidījuma gaitā vidusskolēni iejutīsies Eiropas Savienības parlamentāriešu lomās.  Izskatot regulu par jauniešu bezdarba mazināšanu, viņiem būs jāaizstāv ne tikai savu vēlētāju, bet arī savas politiskās grupas intereses.

10. maijā no pulksten 10.00 līdz 18.00 Luksemburgā varēs apmeklēt Eiropas Savienības tiesu un satikt ES revidentus (uzzināsiet, kā viņi aizsargā ES pilsoņu finanšu intereses un sekmē labāku ES darbību, apmeklēsiet Eiropas Revīzijas palātas stendu Luksemburgas pilsētas centrā (Clairefontaine laukumā)). Savukārt Briselē Atvērto durvju diena notiks 17. maijā no pulksten 10.00 līdz 18.00. Briselē Atvērto durvju diena paredzēta Eiropas Parlamentā, Eiropas Savienības Padomē, Eiropadomē un citās vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05261922sec.