Tērvetes dabas parks - otro gadu pēc kārtas ģimenei draudzīgākā atpūtas vieta Latvijā

Par ģimenei draudzīgāko vietu arī šogad iedzīvotāji atzīst Tērvetes dabas parku, tam seko Rīgas Zoodārzs un Ventspils bērnu pilsētiņa, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotie dati.

Visas LM aptaujā ieteiktās ģimenei draudzīgās atpūtas vietas aplūkojamas LM interneta vietnē: www.lm.gov.lv/upload/berns_gimene/gdav_2014_novadi.pdf

Aptauja atklāj, ka par ģimenēm ar bērniem draudzīgām vietām balsotāji lielākoties uzskata tās vietas, kur laiku var pavadīt brīvā dabā. Lielākā balsotāju daļa norādījuši konkrētas vietas, bet daudzi par ģimenēm draudzīgām vietām aptaujā nosauca viesu mājas, atpūtas kompleksus, tirdzniecības centrus, kā arī dažādas ēdināšanas vietas, kurās ir rotaļu laukumi vai rotaļu istabas

Šogad atzinīgi vērtētas arī citas atpūtas vietas - Mežmalas Vikings Pļaviņu novadā, Pasaku taka Alūksnes novadā, Vika Pasaku parks Kocēnu novadā, Gaujas Stāvo krastu sajūtu parks Valmierā, kā arī meža apmācības centrs Pakalnieši Madonas novadā.

Par ģimenēm ar bērniem draudzīgām vietām cilvēki uzskata arī vairākas Latvijas pilsētas. Visbiežāk respondenti norādījuši, ka savu brīvo laiku labprāt pavada Siguldas pilsētā. Tāpat kā iepriekšējus gadus, arī šogad iedzīvotāji dod priekšroku atpūtai Rīgā, Salaspilī, Ventspilī, Kuldīgā un Jūrmalā. Turpretī pirmo reizi kā ģimenei draudzīgas pilsētas atzina Jelgavu, Talsus, Mērsragu un Kandavu.

Balsošana par ģimenei draudzīgu atpūtas vietu notika no 16. aprīļa līdz 19. maijam. Anketā bija jānorāda atpūtas vietas nosaukums un atrašanās vieta, kā arī jānorāda būtiskākie kritēriji, kāpēc šī vieta šķiet piemērota ģimenes atpūtai. Tāpat LM aicināja īsi aprakstīt savas ģimenes pieredzi, norādot, kas atpūtas vietā paticis visvairāk.

Ģimenei draudzīgas atpūtas vietas ir tādas, kur ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus. Tāpat svarīgs priekšnosacījums: šajā vietā jābūt pietiekami plašam nodarbību (atrakciju) piedāvājumam dažādu vecumu bērniem. Ir būtiski, lai atpūtas vieta ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem vai invaliditāti.

LM uzskata, ka uz draudzīgumu ģimenēm norāda bērniem piemērota vide, proti, bērnu rotaļu vietas un tās ierīču drošība, gaiss bez tabakas dūmiem, aprīkojuma nodrošinājums maziem bērniem. Būtisks nosacījums ir pieejamība iespējami plašam apmeklētāju lokam, ko iespējams panākt ar saprātīgu cenu politiku, laipnu un bērniem draudzīgu apkalpošanu, īpaši bērniem un ģimenei paredzētiem pakalpojumiem.

LM konkursu rīkoja, lai pirms vasaras sezonas izzinātu sabiedrības viedokli par labākajiem atpūtas piedāvājumiem un ļautu ģimenēm ar bērniem dalīties pieredzē par atpūtas vietām, kurās, atpūšoties ar ģimeni un bērniem, ir jutušies patiesi labi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59883904sec.