Līvānu pilsētas svētki notiks ar moto «Uz bezgalības spārniem pacelties!» jeb Līvāniem - 88

No šī gada 17. līdz 19.jūlijam Līvāni aicina visus uz pilsētas svētkiem, šogad ar moto ''Uz bezgalības spārniem pacelties!'' jeb Līvāniem - 88. Programmā plānoti gan tradicionāli un iemīļoti pasākumi, kas savu vērtību gadu gaitā jau pierādījuši, gan vairāki jauninājumi. Atbilstoši šī gada tematikai programmā būs aktivitātes, kas svētku laikā ļaus biežāk paskatīties debesīs.

Svētku ieskaņā, ceturtdien, 17. jūlijā Līvānu novada Kultūras centrā norisināsies pilsētas svētku atklāšanas vakara ekumēniskais dievkalpojums, kurā piedalīsies visu konfesiju mācītāji. Pēc dievkalpojuma kultūras centrā notiks nakts rokkoncerts, kur  garīgās dziesmas dziedās kristīgā rokgrupa ''Ex Animo'' (tulkojumā no latīņu valodas - ''no dvēseles, no sirds'').

Piektdien, 18. jūlijā Latgales mākslas un amatniecības centra saime gaidīs ziedu rakstu veidotājus – organizācijas, uzņēmumus, interesentu grupas. Šogad tradicionālais ''ziedu vilnis'' tiks veidots kārtojot kompozīcijas formās, kas atbilstoši pilsētas svētku moto attēlos putnu spārnus. Vakarā Līvānu pilsētas Tradīciju laukumā notiks grupas ''Autobuss debesīs'' koncerts. Īpašie viesi šajā vakarā būs vijolniece, dziedātāja Kristīne Kārkle-Puriņa, multi instrumentālisti Edgars Kārklis un Gatis Valters, kā arī vakara vadītājs Jānis Auzāns.  Izturīgākie varēs turpināt balli kopā ar dīdžeju Balodi (Jēkabpils Radio 1).

Sestdien, 19. jūlijā Līvānu pilsētas stadionā visas dienas garumā norisināsies XV Sporta svētki ar devīzi  ''Mosties, celies, sporto'',  Domes ielā – mājražotāju, amatnieku un uzņēmēju tirdziņš, bet pusdienas laikā pie Latgales mākslas un amatniecības centra notiks sirsnīgie Bēbīšu svētki, ko rīko Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļa, lai sveiktu jaunos vecākus ar bērniņu piedzimšanu. Latgales mākslas un amatniecības centrs darbosies līdz pat vakaram, būs iespēja bez maksas apskatīt ekspozīcijas, kā arī vērot keramikas cepļa atvēršanu.

Šogad pilsētas svētku ietvaros daudz domāts par to, lai interesanti būtu arī bērniem. Sestdien pa dienu Līvānu pilsētas Zaļā iela būs daļēji slēgta satiksmei un uz dažām stundām pārdēvēta par Spēļu un drošības ielu, kur bērnus aicinās uz radošajām darbnīcām, rotaļām, jautrām atrakcijām. Savukārt  sportiskākos iedzīvotājus varēs aizraut Spēkavīru čempionāts, kura viens no posmiem sestdien norisināsies Līvānu skolu stadionā. Pēcpusdienā  ielūdzam gan lielus, gan mazus uz Gaisa pūķu akciju ''Laimīgais lidojums'' pie Latgales mākslas un amatniecības centra – pievienojieties tai ar pirktiem vai pašizgatavotiem gaisa pūķiem (tos, starp citu, varēs izgatavot arī vienā no Bērnu ielas radošajām darbnīcām).

Sestdien sasparojas arī visi dziedātāji,  jo šajā dienā Tradīciju laukumā norisināsies viena no vokālā konkursa ''Dziesmu kari 2014'' atlases kārtām.  Informācija par konkursu un pieteikšanās www.dziesmukari.lv, kā arī konkursa laikā.

Svētku galvenās dienas vakara ieskaņā notiks Lielais svētku gājiens no kultūras centra uz Tradīciju laukumu ar nosaukumu ''Mēs – no spārnotās pilsētas'', pirms tā – Pecolli ģimenes ''Burbuļu šovs''.  Tradīciju laukumā sveiksim Līvānu Goda pilsoni 2014 – 11. Saeimas deputātu, līvānieti Jāni Klaužu.

Sestdienas vakars un nakts Tradīciju laukumā turpināsies ar koncertiem un balli līdz pat rīta gaismai kopā ar ''Slaveno Jersikas orķestri'', emocionāli intelektuālo pop-roka grupu ''The Sound Poets'', Fēliksu Ķiģeli, Daini Skuteli ar grupu ''Bel Canto'',  grupu ''Krampis''. Neizpaliks arī Svētku uguņošana pusnaktī.

Svētkus rīko: Līvānu novada pašvaldība

Svētku pasākumi – BEZ MAKSAS  

Plašāka informācija: Līvānu novada mājas lapā www.livani.lv.

PALDIES Līvānu pilsētas svētku sponsoriem:  SIA ''Z-Lihgt'', SIA ''Biolitec'', SIA ''Grīva L'', SIA ''Līvānu kūdras fabrika'', SIA ''Baltik sistem'', SIA ''Rudzāts'', Līvānu bioķīmiskā rūpnīca, SIA ''Līvānu mājas un logi'', SIA ''Firma L4'', BTA, SIA ''Kolonna GP'', SIA ''Zodias'', SIA ''Jēkabpils pakalpojumi - būvniecība'', BALTA.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.86076808sec.