Noskaidroti Jaunjelgavas novada Spēkavīri

Jaunjelgavas novada svētkos 2. augustā pazīstamie Latvijas spēkavīri Agris un Ivars Kazeļņiki kopā ar jauno amatieru talantu Ivanu Bistrovu, meklēja stiprākos Jaunjelgas novada vīrus.

Lai arī iepriekš izsludinātajā pieteikšanās laikā spēka sportu izmēģināt gribēja vairāk vīru, pasākuma dienā nenobijās trīs un savā starpā rādīja iepriecinošu sniegumu dažādās spēka disciplīnās.

Jaunjelgavas vidusskolas sporta laukumā savu novadu pārstāvēja Dāvis Vindulis, Jānis Stauga un Aleksandrs Fībikss. Vīriem pirmā disciplīna bija Latvijas gāze Fermera pastaiga (katrā rokā pa ~70 kilogramus smagiem gāzes baloniem jānones 15 metri). Tikai par nieka 6 sekundēm ātrāks šajā vingrinājumā bija Aleksandrs Fībikss (19.64 sekundes), kurš apsteidza Dāvi Vinduli (19.70 sekundes), bet trešā vieta Jānim Staugam- 25.37 sekundes.

Nākamā disciplīna bija Gaļas nama Ādaži Baļķa celšana uz reizēm, tā svars ~100 kilogrami. Pārliecinošs šajā vingrinājumā bija Jānis Stauga, viņš baļķi pacēla 11 reizes, 9.reizes to pacēla Dāvis Vindulis, bet Aleksandram veicās mazāk- 2 paceltas reizes.

Liebherr/Alfis Krucifikss (abās rokās uz laiku jātur smagumi). Šajā vingrinājumā atkal labākais rezultāts Jānim Staugam- 26.86 sekundes, tikai nedaudz atpalika Aleksandrs Fībikss- 25.94 sekundes un Dāvis Vindulis 25.40 sekundes.

Latvijas spēkavīri tikmēr priecēja skatītājus un rādīja paraugdemonstrējumus ar smagākiem svariem, lai skatītāji redzētu, kāda tad ir atšķirība svaros un grūtības pakāpē. Krucifiksā labākais rezultāts jaunākajam brālim- Ivaram Kazeļņikam, bet baļķa celšanā nepārspēts palika Agris Kazeļņiks. Un, ja jaunajiem censoņiem 300 kilogrami  smagā riepa bija jāveļ vien trīs reizes, kas bija smags pārbaudījums un ne visi to paveica, Ivars Kazeļņiks pierādīja, ka to var novelt 10 reizes samērā ātrā tempā.

Riepas velšanā labākais rezultāts Dāvim Vindulim, kurš 300 kg smago riepu 3 reizes novēla 19 sekundēs. Otrs palika Aleksandrs Fībikss (51.35 sekundes), bet Jānim Staugam riepu novelt izdevās 2 reizes.

Kā pēdējais vingrinājums šoreiz bija Baker Nutrition Ķega. 150 kiloggramus smags Apalona stienis jāceļ uz reizēm. Šis vingrinājums padevās visiem, taču ieguvēji bija tie, kas zināja iepriekšējo rezultātu, tādējādi varēja to pārspēt. 27 reizes smagumu pacēla Aleksandrs Fībikss, 25 reizes Dāvis Vindulis, bet 20 reizes Jānis Stauga.

Lai arī rezultāti bija blīvi, katram izdevās kādā no vingrinājumiem uzrādīt labāko rezultātu un mūsuprāt ikviens var būt lepns par savu sniegumu, par Jaunjelgavas novada stiprāko vīru tiek pasludināts Dāvis Vindulis, kas tehniskāk vispareizāk izpildīja vingrinājumus un, kas pārsteidzoši, bija vien 18 gadus jauns puisis.

Arī skatītāji, kas piedalījās spēka konkursos un tika pie atbalstītāju sarūpētajām balvām, pārsteidza ar savu spēku un izturību, kas parāda, ka jaunā paaudze un ne tikai jaunā ir spēcīga un sportot mīloša.

Paldies Jaunjelgavas novadam par uzaicinājumu piedalīties svētkos un mēs ceram tikties kādā citā reizē!

Nākamie Spēkavīru šovi norisināsies 9. augustā Aizputē un Bauskā, bet sezonas noslēgums norisināsies 23. augustā Ogrē.

Spēkavīru šovus atbalsta Scania Latvia, Baker Nutrition, Gaļas nams Ādaži, Latvijas gāze un LIEBHERR/Alfis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71648312sec.