Aicina piedalīties Ģimeņu Sporta festivālā Rēzeknē 24. augustā

Svētdien, 24. augustā  ģimenes tiek aicinātas piedalīties Ģimeņu sporta festivālā Rēzeknes pilsētas pludmalē pie Kovšu ezera. Pasākumā katra- gan liela, gan maza sportot griboša ģimene varēs izmēģināt savus spēkus dažādās sportiskās aktivitātēs. Dalībniekus mudinās sportot festivāla īpašā viese- Olimpisko spēļu, Pasaules un Eiropas čempionātu dalībniece Aiga Grabuste.

Ģimeņu sporta festivāla atklāšana notiks pulksten 12.00. Tā laikā būs iespēja piedalīties aizraujošās un atraktīvās sportiskās aktivitātēs visai ģimenei- būs iespēja spēlēt jau ierastas, gan pavisam jaunas. Īpašais pasākuma pārsteigums- Burbuļbola turnīrs!

Festivāla dalībnieki tiks  izaicināti pārspēt iepriekšējā Ģimeņu sporta festivāla dalībnieku sasniegumus 19. jūlijā, Neretā, kurā astoņgadīgā Endija Kapele roku saliekšanu un iztaisnošanu balstā guļus veica 41 reizi minūtes laikā,  Mārtiņš Dubovskis (16 gadi) - 53 reizes, Kristaps Skrupskis (32 gadi) - 56 reizes.

Sacensībās var piedalīties ģimenes, kurās ir vismaz viens pieaugušais un vismaz viens bērns - garlaicīgi nebūs arī jaunākiem sportot gribētājiem. Tādēļ aicināts ikviens, jo līdzi nepieciešams vien ērts apģērbs un vēlme aktīvi atpūsties.

Ģimeņu sporta festivāls notiek sociālā projekta ''Es zinu, Tu to vari!'' ietvaros. Lielākā daļa projekta ''Es zinu, Tu to vari!'' pasākumu ir veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiek vairāk kā 58 pasākumi visā Latvijā- ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas.  Par visām projekta aktivitātēm var uzzināt portāla draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari. Aktivitātes veidotas tā, lai tās būtu vienkāršas un viegli pieejamas ikvienam interesentam.

Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs atgādina- veselības saglabāšanas visa mūža garumā pamatā ir cilvēka personīgā atbildība. Ārstēšana un veselības aprūpe cilvēka veselību ietekmē aptuveni pa 20%. Atlikušie 80% ir katra cilvēka personīgi izdarītās izvēles- veselīgs vai neveselīgs dzīvesveids- uzturs, fiziskās aktivitātes vai to neesamība, veselībai kaitīgu vielu lietošana vai izvairīšanās no tām, riskants vai drošs dzīvesveids, sociālie faktori, izglītība u.c. Īpaši būtiski to ir apzināties jau jaunībā un savu dzīvi balstīt uz veselību pozitīvi ietekmējošām izvēlēm.

Festivālu organizē Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi. Projektu atbalsta Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs. Projekta stratēģiskais partneris Draugiem.lv, informē lieldraugi TVNET, JCDecaux un LTV.

Papildus informācija www.sportsvisiem.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45505285sec.