Rēzeknē notiks Zinību dienas svētki

Līdz ar pirmajām rudens vēsmām ir pietuvojies jaunais mācību gads, Rēzeknē tā svinības iesāksies jau 31. augustā un 1. septembrī turpināsies gan ar tradicionālajām senās skolas aktivitātēm muzejā, gan ar Rozes svētkiem Rēzeknes Augstskolā, izstādes atklāšanu LMA Latgales filiālē un sirsnīgu izrādi visai ģimenei Rēzeknes Kultūras namā.

31. augustā no pulksten 11:00 līdz 14:00 pie ARPC "Zeimuļs" (Krasta ielā 31, Rēzeknē) norisināsies jaunā mācību gada pasākums “Septembris ir klāt!”, kura laikā bērni varēs iepazīt dažādas interešu izglītības programmas, iesaistīties neformālās izglītības aktivitātēs un atrakcijās, iepazīt gan ceļojošo foto izstādi "Dvēseles portrets", gan bērnu mākslas studijas, "ART" ilustrāciju izstādi  Leontīnes Apšenieces grāmatai "Sēņu lietus". Pulksten 12:40 tiks demonstrēta Teātra-studijas "Joriks" režisores Larisas Ščukinas īsfilma "Koncertmeistars", kas stāsta par meiteni, kura vēlas kļūt populāra aktrise, un par viņas ilūziju pasauli. Pasākuma laikā meistarklases un radošas nodarbības piedāvās arī Rēzeknes māmiņu kluba dalībnieces.

1. septembrī no pulksten 10:00 līdz 16:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) visi aicināti līdzdarboties SENAJĀ SKOLĀ, kur ikviens pirmklasnieks, pirmkursnieks vai jaunu zināšanu tīkotājs varēs rēķināt seno svaru un mēru sistēmā, pamēģināt glīti rakstīt ar tinti un spalvu burtnīcas lapā vai uz mazas koka tāfelītes. Tāpat muzejā būs iespēja apskatīt 19. gadsimta latgaliešu autoru, grāmatu pārrakstītāju rokrakstu paraugus, dažādas 20. gadsimta mācību grāmatas, liecības, fotogrāfijas (interesantas relikvijas no muzeja krājuma bagātībām), 20. gadsimta 80. gadu 1. klases skolnieces skolas formu, iepazīties ar slepenajiem skolēnu palīgiem – špikeriem, un uzzināt par muzeja izglītojošo programmu un pasākumu piedāvājumu jaunajā mācību gadā.

Aktīvi 1.septembris iesāksies arī Rēzeknes Augstskolā (Atbrīvošanas alejā 115), kur no plkst.11:00 varēs ne tikai iegūt informāciju par dažādiem studiju procesa jautājumiem, bet arī just līdzi pirmkursniekiem Rozes svētkos, kur tradicionāli pirmā kursa studenti sacentīsies dažādos konkursos un divi labākie jaunieši iegūs godpilno RA Rozes un RA Bruņinieka titulu.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē (2. stāva foajē, Baznīcas ielā 34a, Rēzeknē) 1.septembrī pulksten 13:00 jaunais mācību gads tiks uzsākts ar košas un vasaras emocijām piepildītas izstādes "Tam Sjam" atklāšanu, kurā  skatāmi LMA Latgales filiāles studentu plenēra darbi.

Zinību svētku pēcpusdienā - 1. septembrī pulksten 16:00 Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) gan mazie, gan lielie aicināti doties jautrā ceļojumā kopā ar trim pingvīniem, kuru piedzīvojumi atklāsies Rēzeknes Tautas teātra izrādē U.Hūbs "Astoņos pie šķirsta" (režisore Māra Zaļaiskalns). Tas ir stāsts par Pasaules plūdiem pārsteidzošā un negaidītā aspektā, kur sirsnīgi, viegli un asprātīgi trīs pingvīni meklē atbildes uz dzīvē svarīgiem jautājumiem – Noasa šķirstā vieta atvēlēta tikai diviem, bet viņi ir trīs – kurš paliks? Kāpēc Dievs uzsūtījis plūdus?

Iesaistoties un izbaudot Zinību svētku piedāvātās aktivitātes, ikvienam ir iespēja no jauna apzināties sevis pilnveidošanas nepieciešamību un prieku par atklātām jaunām zināšanu niansēm.

Lai katram veiksmīgs jaunais mācību gads!



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52290297sec.