Jelgavā aicina uz ekskursiju vērot putnus

Līdz ar pavasara iestāšanos, svētdien, 22.martā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu uz Svētes palieni (Jelgavas novada Valgundes un Līvbērzes pagastos), lai kopā ar ornitologu vērotu putnus. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja redzēt lielus ūdensputnu barus un iepazīt dažādas putnu sugas, ko palīdzēs ieraudzīt ornitologs, Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes lektors Oskars Keišs.

Svētes paliene ir nozīmīga teritorija ūdensputniem pavasara caurceļošanas laikā. Tā ir arī Eiropas Savienības nozīmes aizsargājama teritorija – NATURA 2000. Šogad Svētes upe no krastiem neizgāja, tāpēc mitruma līmenis palienē ir krietni zemāks nekā citus gadus un putnu šeit ir mazāk. Tomēr putnu vērošana ikreiz sagādā pārsteigumus un šogad šeit novērota īsknābja zoss, kā arī agri atlidojuši garkakļi un baltvaigu zosis. Ekskursijas laikā ornitologs Oskars Keišs palīdzēs ieraudzīt putnus, noteikt to sugas un pastāstīs par putnu vērošanas principiem. Putnu vērotāji aicināti ņemt līdzi tālskatus un binokļus. Ekskursijas laikā paredzētas pastaigas un uzturēšanās ārā, tāpēc nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi.

Pulcēšanās ekskursijai un izbraukšana ar autobusu notiks svētdien, 22.martā, plkst. 9:30 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvvietas, Akadēmijas ielā 1. Atgriešanās Jelgavā plānota ap pl.12:00. Dalība maksa ekskursijā 3,00 EUR pieaugušajiem, 2,50 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem (pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas). Vietu rezervēšana pa tālr.63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39870596sec.