Svētki suņu draugiem – izstāde «Latvijas uzvarētājs 2015» tuvojas!

Pēc Līgo svētkiem, 2015. gada 27. un 28. jūnijā, Ķīpsalā būs svētki suņu mīļotājiem – notiks starptautiskā suņu izstāde "Latvijas uzvarētājs 2015", kas pulcēs vairāk nekā 2000 suņus gan no Latvijas, gan no ārvalstīm. Ķīpsalā būs aplūkojamas turpat 250 suņu šķirnes, tostarp arī īsti retumi, lai divu dienu laikā noskaidrotu visvisskaistāko.


"Gluži kā skaistumkonkursos, arī suņu izstādē tās četrkājainie dalībnieki būs īpaši sapucēti – mazgāti, frizēti, trenējušies, lai atklātu savas labākās un pietušētu citas īpašības. Suņi lieliski saprot, ka viņi piedalās "skaistumkonkursā", un māk sevi prezentēt," stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente Vija Klučniece.


Plaša dalībnieku ģeogrāfija

Izstādes dalībnieku pārstāvētā ģeogrāfija ir ievērojama – līdzās pašmāju un Somijas suņu īpašniekiem, kas izstādē tradicionāli ir pārstāvēti viskuplākajā skaitā, ir pievienojušies arī suņu audzētāji no vēl 12 valstīm – Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Čehijas, Dānijas, Krievijas, Norvēģijas, Polijas, Zviedrijas, Ukrainas, pat no ASV un Itālijas.


Līdzās populārām šķirnēm izstādē piedalīsies arī Latvijā nereģistrētas šķirnes, kuras iespējams redzēt tikai šādās lielās, prestižās izstādēs, – Ibisas dzinējsuns, Kisju, Drentes irbjusuns, Bohēmijas aitusuns, kā arī dažādu valstu ūdenssuņi u. c.


Suņus vērtēs 15 dažādu valstu eksperti, tostarp daži no tiem Latvijā būs pirmoreiz. Neapšaubāmi dalībniekiem un apmeklētājiem būs interesanti vērot, kā strādā suņu tiesneši no Indonēzijas, Austrālijas un Japānas un kāds ir viņu skatījums.


Aizraujoši paraugdemonstrējumi un šovi

Izstādi kuplinās arī dažādi paraugdemonstrējumi, lai sabiedrībai vēstītu gan par suņu daudzveidību, gan iepazīstinātu skatītājus ar suņu spējām un prasmēm. Latvijas robežsardze demonstrēs savu darba suņu māku gan sargāt, gan meklēt sprāgstvielas un citas aizliegtās vielas.


Apmeklētāji varēs iepazīt Labradoras retrīverus ne tikai kā reklāmas zvaigznes un jaukus ģimenes kompanjonus, bet arī no "citas puses" – apveltītus ar spēju iemācīties aiziet gan uz veikalu, gan pasniegt saimniekam nepieciešamo priekšmetu. Ilzes Zvaignes apmācības skolas audzēkņi būs sagatavojuši uzvedumu "Provinces suns Rīgas ielās", interesants būs arī stāsts par glābējsuņiem. Ir padomāts arī par pašiem mazākajiem apmeklētājiem – bērni varēs piedalīties gan Daugavpils suņu audzētāju organizētajās stafetēs, gan iepazīties ar suņiem, kas klausās pasakas, un arī paši paklausīties kādu mīļu pasaku.


Vēlies sunīti? Nāc un uzzini visu par kāroto šķirni!

Izstāde ir īstais brīdis, lai iepazītos ar šķirņu daudzveidību, jo plaši būs pārstāvēti dažādi šķirņu suņu klubi, kas savos stendos interesentus aicinās aprunāties par interesējošo suņu šķirni, turēšanas specifiku un veselības jautājumiem. Ikviens varēs uzdot jautājumus un saņemt kompetentas atbildes.


Dāvinās bukletu "12 zelta padomi, kā sadzīvot ar suni"

Tā kā vasara ir ne tikai viens no skaistākajiem gadalaikiem, bet arī atvaļinājumu, brīvdienu un ciemošanās laiks, kad bērni dodas gan pie draugiem, gan pie vecmāmiņām un vectētiņiem, tad Latvijas kinoloģiskā federācija mazajiem izstādes apmeklētājiem dāvās bezmaksas bukletu "12 zelta padomi, kā sadzīvot ar suni", lai netiktu nodarītas sāpes ne bērnam, ne sunim.


Noskaidros visvislabāko!

Katru izstādes dienu plkst. 16.00 skatītājiem būs iespējams redzēt noslēguma konkursus, kuros piedalīsies tie suņu šķirņu pārstāvji, kuri lielākā vai mazākā konkurencē suņu ringos būs izcīnījuši tiesības pretendēt uz šīs izstādes visskaistākā suņa titulu. Titula īpašnieks tiks noskaidrots svētdienas pēcpusdienā, kad no visiem 2000 suņiem tikai viens nostāsies uz augstākā apbalvojumu pjedestāla un saņems titulu "Latvijas uzvarētājs".


Lai būtu ērti gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem, tad ar suņu šķirņu demonstrēšanas sarakstu varēs iepazīties gan izstādes mājaslapā www.bt1.lv/latwinner, gan LKF mājaslapā www.dogs.lv sadaļā "Izstādes", bet izstādes norises nedēļā būs redzama arī pasākuma programma.


Viss nepieciešamais tavam mīlulim!

Paralēli suņu izstādei būs arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām varēs iegādāties dažādu dzīvnieku barību, vitamīnus, dzīvnieku kopšanas komplektus, būrīšus, dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas. Tāpat ikviens interesents varēs saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.


Starptautisko suņu izstādi "Latvijas uzvarētājs 2015" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju. Izstādes sponsors – barība "EUKANUBA".

Vairāk informācijas: www.bt1.lv/latwinner

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53698993sec.