Notiks Mazmežotnes Mūzikas un Mākslas festivāls

Pirmo reizi Mazmežotnes vēsturē notiks 1. Mazmežotnes Mūzikas un Mākslas festivāls. Festivāla ideja radās līdz ar muižas atjaunošanu ar mērķi izveidot šo kultūrvēsturisko vietu par mūzikas un mākslas krātuvi, kur iepazīstināt klausītājus un uzturēt vidi ar mākslas vērtībām. Mēs vēlamies, lai Mazmežotne iedvesmo, tiek iedzīvināta ar pozitīvo šajā skaistajā Zemgales dabas stūrī. Domājam un veidojam, lai šajā vietā rodas jauna muzikāla un mākslas dzīve, kas iedvesmo un rada dzīvesprieku.

Pirmajā festivāla gadā plānoti 4 skaisti mūzikas pasākumi no „ senās mūzikas  līdz mūsdienām” un izstādes atklāšana, kura būs apskatāma visas vasaras garumā.

Mazmežotnes muižā ir izveidota dabas ieskauta koncertzāle ar 200 vietām, kas rekonstruēta ar mērķi – radīt, iedvesmot, iepriecināt un vairot skaistumu. Zālei ir lieliska akustika. Noskaņa veidota saskaņā ar dabas pieejamiem materiāliem.

Mazmežotnes Mūzikas un Mākslas Festivāla programma:

13.jūnijs – Festivāla atklāšanas svētki

pl.16.00 Mākslinieces Ievas Bondares personālizstādes „Iepīt sauli vainagā” atklāšana

pl. 18.00 Festivāla atklāšanas koncerts „Mūzika un Vīns”

Baroka kora Collegium Choro Musici Riga solisti

Baroka orķestra Collegium Musicum Riga solisti, diriģents Māris Kupčs

17.gs. Rīgas baroka mūzika:Johans Valentīns Mēders/ Johann Valentin Meder (1649-1719), Johans Fišers /Johann Fischer (1646-1716)    

18.jūlijs  pl.18.00 Koncerts vasaras karstumā „Dāvana”

Piedalās: Jāņa Lūsēna  muzikālā apvienība «Promenāde»– Uģis Roze, Anmary un

Jānis Lūsēns ar grupu, programmā J. Lūsēna mūzika

31.jūlijs pl.19.00 Koncerts „Teātris un Mūzika”

Piedalās: Latvijas Nacionālā teātra aktieri – Anna Klēvere un Juris Hiršs

Koncerta programmā: I.Kalniņa, J.Lūsēna, U.Stabulnieka, V.Zilvera, R.Paula,

J.Hirša mūzika no teātru izrādēm

29.augusts pl.19.00 Festivāla noslēguma koncerts „Mazmežotnes svētki”

Piedalās: Sonora Vaice un Ingus Pētersons

Koncerta programmā: no klasikas līdz klasikai

Koncerta repertuārs izveidots dažādām gaumēm, bet ar vienotu konceptu – no senā līdz mūsdienām. Veidojot programmu, esam domājuši par plašāku auditoriju, tādēļ vēlamies aicināt ne tikai senās mūzikas cienītājus, bet arī vieglās mūsdienu mūzikas cienītājus un labas aktieru mākslas cienītājus.

Par Mazmežotni un festivālu :

Mazmežotne - Lielupes senlejas krastu pakalnā dabas ieskauta vieta, kuras  vēsture datējama jau no 18.gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Mazmežotnes muiža atrodas Zemgales sirdī, līdzās Rundāles un Mežotnes pilīm. Tikko rekonstruētajās ēkās, izveidotajā parkā un tās apkārtnē sākusies pirmā muižas sezona. Mazmežotnes muiža ir lieliska kultūrvēsturiska vieta, kuru vērts apmeklēt un ieraudzīt tās senatnes noskaņas jaunā vīzijā, saglabājot autentisko stilu. Paralēli tūrisma iespējām, Mazmežotnes muiža lieliski piemērota kultūras un mākslas pasākumiem, tādēļ no šā gada sezonas tiek iedibināta jauna tradīcija – katru gadu rīkot Mazmežotnes Mūzikas un Mākslas festivālu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6073401sec.