Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 05.02.2016 - 07.02.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


05.
februāris

PIEKTDIENA

 
RĪGA
05. - 07.02.2016
JAU ŠONEDĒĻ ATRODI CEĻOJUMU PAR VISZEMĀKAJĀM CENĀM IZSTĀDĒ «BALTTOUR 2016»
No 2016. gada 5. februāra līdz 7. februārim, izstādē-gadatirgū "Balttour 2016" ar vērienu tiks atklāta jaunā ceļojumu sezona. Lieliskā atmosfērā iepazīties ar bagātīgām atpūtas iespējām un tūrisma jaunumiem no Latvijas un 40 citām pasaules valstīm būs gaidīts ikkatrs ceļotājs un atpūtnieks.
"Balttour 2016" ikviens atradīs sev ko piemērotu, jo vienuviet savus labākos un jaunākos piedāvājumus prezentēs apmēram 850 uzņēmumu no 40 Eiropas, Centrālās Āzijas un Tuvo Austrumu valstīm. Izstādes ekspozīcija būs iekārtota vairāk nekā 470 stendos abās Izstāžu centra hallēs.


JELGAVA
05. - 07.02.2016
NOTIKS 18. STARPTAUTISKAIS LEDUS SKULPTŪRU FESTIVĀLS
Jelgavas pilsētas Dome un pašvaldības iestāde "Kultūra" jau astoņpadsmito reizi Jelgavā organizē Starptautisko Ledus skulptūru festivālu. 2016.gada festivāla tēma ir "Pasaules brīnumi".
Festivāla laikā skatītāji varēs aplūkot vairākus unikālus Starptautiskā ledus skulptūru konkursa darbus, kas tapuši no kristāldzidriem ledus blokiem. Dalībai festivālā žūrijas komisija atlasīja 30 profesionālus tēlniekus no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Serbijas un Francijas.

 
VENTSPILS
05.02.2016
CĀĻUS SKAITA RUDENĪ, ALUS DARĪTĀJUS GODINA ZIEMĀ
Lai uzzinātu, kuri tad ir labākie Latvijas alus brūvētāji, Rīgā, 26.janvārī notika piektās "Latvijas alus gada balvas" žūrijas komisijas sēde. Žūrijas komisijā piedalījās kompetenti žūrijas locekļi no dažādām nozarēm. Sīvā konkurencē tika izvēlēti labākie no labākajiem – galvenie pretendenti piektajai "Latvijas alus gada balvai", taču tos atklās tikai pasniedzot apbalvojumus ceremonijā, kura notiks 2016. gada 5.februārī, Ventspilī, Livonijas ordeņa pilī.
 

  
DAUGAVPILS
05. - 07.02.2016
DAUGAVPILĪ NORISINĀSIES STARPTAUTISKAIS TAUTAS DEJU SADANCIS
No 2016.gada 5. līdz 7.februārim Daugavpilī, Kultūras pilī (Smilšu ielā 92), notiks Starptautiskais tautas deju sadancis, kurā piedalīsies deviņi dažādu tautību deju kolektīvi no Latvijas un ārvalstīm.
Sadanča ietvaros notiks vairāki koncerti, kuros kopā ar Latvijas kolektīviem piedalīsies ārvalstu kolektīvi no Daugavpils sadraudzības pilsētām – Vitebskas (Baltkrievija) un Paņevežas (Lietuva). Atklāšanas koncerts notiks 2016. gada 5.februārī plkst. 18:00, lielkoncerts – 6.februārī plkst. 18:00. Ieeja koncertos bez maksas.
 
 
DAUGAVPILS
līdz 10.04.2016
DAUGAVPILS MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ SKATĀMAS TRĪS JAUNAS IZSTĀDES
No 2016. gada 5. februāra līdz 10. aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāmas trīs jaunas izstādes – Jāņa Murovska izstāde NEIZPROTAMĀ ATTĀLUMA SAJŪTA, UPB mākslas kolekcijas izstāde CETURKSNIS un Irīnas Ošlejas izstāde KLERKOPOLĒ? 
Jaunā izstāžu sezona piedāvās apmeklētājiem apskatīt daudzveidīgos mēdijos rādītos māksla darbus, ko radījuši pazīstami Latviešu mākslinieki.
  
 
06.
februāris

SESTDIENA


JELGAVA
06.02.2016
IEPAZĪSTI PELNU DIENAS TRADĪCIJAS
2016. gada 6.februārī, plkst. 11:00 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši radošā nodarbība, kuras dalībniekiem būs iespēja uzzināt ko jaunu par mūsu senču ikdienu un tradīcijām Pelnu dienā, kā arī izgatavot izšūtus pelnu maisiņus, klausīties pasakas un vārīt ziepes, jo pelnu dienā jāmazgā krekli, tad tie būšot koši balti.


VALMIERA
06.02.2016
AR SVĒTKU TIRDZIŅU UN RADOŠAJĀM DARBNĪCĀM VALMIERMUIŽĀ SVINĒS METEŅDIENU
Atzīmējot pavasara gaidīšanas sākumu, 2016. gada 6. februārī no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Meteņdienas svinības un tirdziņš "Ar Gardu Muti Valmiermuižā". Vienuviet pulcēsies Latvijas mājražotāji ar gardumlietām, kā arī vietējie amatnieki ar pašu gatavotiem labumiem. Svinību galdam Valmiermuižas alus darītava būs sarūpējusi īpašu brūvējumu – Meteņu alu. Ar radošajām darbnīcām un tradīciju lustēm iezīmēsim ne tikai pusceļu saulei no Ziemas saulgriežiem līdz Lielai dienai, bet arī gatavošanos pavasara darbiem.


RĪGA
06.02.2016
PIEDALIES RADOŠĀS SARUNĀS PAR LATVIEŠU MĀKSLINIEKIEM
Sestdien, 2016. gada 6. februārī, plkst. 15.00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Elizabetes ielā 57a, dz. 26, Rīgā) aicina uz pirmo "Sarunu muzejā", veltītu izcilajam latviešu māksliniekam Romanam Sutam, kurš šogad atzīmētu savu 120. dzimšanas jubileju. Muzeja vadītāja, mākslas zinātniece Dr. art. Nataļja Jevsejeva stāstīs par divu meistaru – Romana Sutas un Sigismunda Vidberga – radošo dialogu, kas attīstījās vairāku gadu garumā.


JELGAVA
līdz 16.03.2016
APSKATĀMA MĀRA GRĪNBERGA BILŽU IZSTĀDE «PARĪZIEŠI 2015»
No 2016. gada 5.februāra līdz 16.martam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī būs skatāma Māra Grīnberga bilžu izstāde "Parīzieši 2015". Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku 2016. gada 5.februārī, pl.18:00.


JŪRMALA
27.02.2016
APSKATĀMA KOŠA TEKSTILA DIZAINA IZSTĀDE «DĀRZS»
Mākslinieku namā, Bulduros Muižas ielā 6 ir apskatāma dizaineres Baibas Rulles tekstila dizaina izstāde "DĀRZS". Izstādē vienkopus būs apskatāmas dizaineres pēdējos divos gados veidotās kolekcijas. Kolekcija "WHITE" un kolekcija "GARDEN". Izstādes atklāšana un tikšanās ar Baibu Rulli notiks 2016. gada 6. februārī plkst. 14.00
Par savām kolekcijā dizainere stāsta šādi: "Lina aizkaru kolekcija "WHITE" ir tapusi, iedvesmojoties no Latvijas dabas, etnogrāfijas un saulainiem vasaras vakariem. Aizkaru dizains-gofrējums, veidots, ietvaicējot lina audumā noteiktas formas rakstu, kas interjerā ienes jaunus skulpturālus un grafiskus akcentus.


 
07.
februāris

SVĒTDIENA

MADONA
07.02.2016
KONCERTPROGRAMMA «NO ČETRIEM NOVADIEM AUSTS» SKANĒS VISĀ LATVIJĀ
Kopš pagājušā gada rudens dažādās Latvijas pilsētās skanējumu sākusi unikāla koncertprogramma "No četriem novadiem austs", kuras idejas autors ir mūziķis Atis Auzāns. Jaunā koncertprogramma savu skanējumu turpinās arī šogad.
Izdziedot skaistākās novadiem veltītās dziesmas, Kurzemes novadu koncertos pārstāvēs Igo, Zemgali – Samanta Tīna, Vidzemi – Ginta Krievkalna, un temperamentīgo Latgali – pats Atis Auzāns. Dziesmām īpašu skanējumu piešķirs talantīgais aranžētājs Artūrs Palkevičs kopā ar pavadošo grupu.


RĪGA
NOSKAIDRO, KĀ ATŠĶIRAS PĒRTIĶIS NO MĒRKAĶA
2016. gada 7. februārī, plkst. 13:00 Latvijas Dabas muzejā notiks pasākums "Brīnumainā pērtiķu pasaule", kurā uzzināsi par pērtiķi, kurš pēc austrumu kalendāra ir šī gada simbols. Latvijas Dabas muzejā būs iespēja noskaidrot, kā atšķiras pērtiķis no mērkaķa, kas ir mazākie pērtiķi un kur tie dzīvo.
Pēc austrumu kalendāra šis gads ir Pērtiķa gads. Latvijas Dabas muzeja pasākumā būs iespēja uzzināt par pērtiķiem kā dabas sastāvdaļu un dzīvniekiem, kas ir radniecīgi cilvēkam.

 
POKAIŅI
SVINI METEŅUS POKAIŅU MEŽĀ
Meteņi ir klusā laika beigas, kad simboliski svinam atvadas no ziemas – tie ir seni pavasara gaidīšanas svētki.
2016. gada 7. februārī no pl. 12.00 ikviens aicināts kopā ar ekstrasensi Sarmīti Makarovu, jogas un meditāciju pasniedzēju Kristīni Kutuzovu un fokloras zinātāju Ilzi Kašu pa teiksmainajām Pokaiņu meža takām doties pie svētkoka (Nameja ozola) smelties spēku un iedvesmu. Zikurātā pie svētku ugunskura varēs atvadīties no ziemas, atdot vējiem un ugunij visu lieko, kas sakrājies tumšajā laikā, lai atbrīvotu telpu kam jaunam, skaistam un iedvesmas pilnam.


LIEPĀJA
IEPAZĪSTI KURZEMES TAUTASTĒRPU KOŠUMU UN BAGĀTĪBU
Līdz 2016. gada 14. februārim Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Kūrmājas prospektā 16/18 skatāma ekspresizstāde "Etnogrāfiskās zeķes", kurā var iepazīties ar kurzemnieču adītprasmi, kas līdz mūsdienām saglabātās rakstainās un mežģīņadījumu zeķēs un liecina par izcilu meistarību.

RĪGA
VĪNA STUDIJĀ APSKATĀMA ANDRA VĪTOLIŅA PERSONĀLIZSTĀDE «ŠALKOŅA»
Andra Vītoliņa personālizstādē Vīna Studijā "Šalkoņa" mākslinieks atklāj Rīgas publikai neredzētus darbus. Tā ir kā tilts starp šobrīd skatāmo izstādi "Different Seas. One World", kas izstādīta Zahas Hadid radītajā Heydar Aliyev centrā Baku un izstādi, kas būs redzama š.g. martā Fahle Galerii Tallinā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50052786sec.