Apdrošināšanas kompānija «Seesam» atbalstīs pasaulē plašāko orientēšanās pasākumu «Magnēts»

Turpinot tradīciju atbalstīt dažādus tautas sporta veidus, kuros var aktīvi iesaistīties ģimenes ar bērniem, apdrošināšanas kompānijas "Seesam Insurance AS" Latvijas filiāle kļuvusi par Rīgā un tās apkārtnē notiekošo orientēšanās sacensību "Magnēts" 2016. gada vasaras sezonas Rietumu krasta maču patronu.

"Magnēta" vasaras sezona tiks atklāta otrdien, 2016. gada 5. aprīlī, ar sacensībām Šmerļa mežā pie tirdzniecības centra "Alfa", savukārt sezonas pirmās "Seesam" atbalstītās orientēšanās sacensības risināsies trešdien, 6. aprīlī, Imantā. 7. aprīlī sacensības notiks Berģu mežā.

Šī ir jau 47. orientēšanās sacensību "Magnēts" sezona, kuras laikā līdz 6. oktobrim kopumā ieplānotas 80 sacensības, kas Rīgas un tās apkārtnes mežos risināsies ik otrdienu, trešdienu un ceturtdienu, – stāsta orientēšanās sacensību "Magnēts" pieredzējušais vadītājs Henrijs Freimanis. – Katru reizi trases tiek veidotas jaunā vietā, jo citādāk jau tā nebūtu orientēšanās! "Magnēta" sacensības ir paredzētas dažāda vecuma un dažādas meistarības interesentiem vecumā no 8 līdz 90 un pat vairāk gadiem. Lepojamies, ka mūsu sacensībās piedalās arī Latvijas orientēšanās sporta aizsācējs Egons Zablovskis, kuram nu jau ir pāri 90 gadiem. Un ar katru gadu palielinās ģimeņu skaits, kas iesaistās "Magnēta" aktivitātēs. Te arī jāpiebilst, ka tik vērienīgas orientēšanās sacensības, kādas ir "Magnēts" Latvijā, netiek rīkotas nekur citur pasaulē. Pagājušajā "Magnēta" sezonā sacensībās kopumā piedalījās vairāk nekā 5000 dalībnieku. Vienās sacensībās dalībnieku skaits mēdz sasniegt 700 cilvēku. Ziemā dalībnieku skaits ir mazāks, bet vasarā, jo īpaši siltā un saulainā laikā, tas būtiski pieaug. Likumsakarīgi, ka tieši vasaras sezonas sacensībās piedalās vairāk ģimeņu. Ir ģimenes, kurās kopā startē pat trīs paaudzes – vecāki, bērni un vecvecāki.

"Magnēta" dalībnieki sacensību dienās orientēšanās trasē dodas laikā no pulksten 16 līdz 19.30 un finišā tiek gaidīti līdz pulksten 21. Sacensības pamīšus tiek plānotas un rīkotas abos Daugavas krastos, lai atvieglotu dalībnieku nokļūšanu sacensību vietā.

Rietumu krasts – tas ir Daugavas kreisais krasts, Rīgas Pārdaugava, kur ar "Seesam" atbalstu notiks 27 no "Magnēta" 2016. gada vasaras sezonas sacensībām. Tajās var piedalīties ikviens orientēšanās entuziasts, un ne tikai no Latvijas, – skaidro H. Freimanis. Viņš arī piebilst, ka bērni speciāli sagatavotajās marķētajās distancēs var doties jau pirmsskolas vecumā:

Taču patstāvīgi veikt orientēšanās distances, kurās nav marķējuma, būtu ieteicams, sākot no 8 gadu vecuma. Protams, mēs domājam par visu paaudžu dalībnieku ērtībām. Lai "Magnētā" varētu piedalīties arī jaunie vecāki, pirms katrām sacensībām starta vietā iekārtojam rotaļu vietu un nojumi, kur mazākos bērnus pieskata "Magnēta" bērnudārza auklīte. Savukārt bērniem līdz 12 gadu vecumam sacensību dienās pulksten 18.30 dodam iespēju piedalīties orientēšanās skoliņā – tā ir viegla un īpaši marķēta trase, kurā bērni var apgūt pirmās iemaņas orientēšanās sportā. Gan bērnu pieskatīšanu, kamēr vecāki ir lielajā sacensību trasē, gan apmācību orientēšanās skoliņā mēs nodrošinām bez maksas.

H. Freimanis uzsver, ka šīs ir tautas sporta sacensības, kurās pats galvenais ir aktīva atpūta svaigā gaisā: – Orientēšanās sacensību laikā, skrienot un meklējot kontrolpunktus, dalībniekiem nepārtraukti nākas pieņemt lēmumus. Nonākot vienā kontrolpunktā, uzreiz seko jau nākamais mērķis, kuru iespējams sasniegt, tikai pieņemot nākamo pareizo lēmumu. Un tā līdz veiksmīgam finišam Orientēšanās sniedz arī daudz emociju. Manuprāt, orientēšanās ir viens no labākajiem aktīvās atpūtas veidiem, kas vecākiem palīdz izaudzināt patstāvīgus un varošus bērnus.

Noslēdzoties "Magnēta" vasaras sezonai, "Seesam" pasniegs balvas Rietumu krasta uzvarētājiem un gādās par īpašu balvu Rietumu krasta sacensību aktīvākajai ģimenei, bet ikvienam dalībniekam, kas reģistrēsies "Magnēta" Rietumu krasta sacensībām, būs iespēja uz ļoti izdevīgiem nosacījumiem iegādāties īpašas "Seesam" apdrošināšanas polises, kuru segumā būs iekļauta atsevišķu kritisko saslimšanu, kā arī nelaimes gadījumu un civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Visas sezonas gaitā "Seesam" sniegs atbalstu arī sacensību rīkotājiem "Magnēta" bērnudārza aktivitāšu un inventāra nodrošināšanai.

Šajā vasaras sezonā "Magnētā" ir vēl vairāki jauninājumi un papildinājumi – daudzu orientieristu iecienītās nakts sacensības tiks rīkotas ne tikai rudenī, bet arī pavasara pirmajās sešās kārtās. Savukārt velosporta cienītāji varēs piedalīties velokrosā "MTB Magnēts", kas tiks organizēts 11 kārtās, pamīšus ar iepriekšējā sezonā iepazīto "VeloMagnētu", kuram arī paredzētas 11 kārtas.

"Magnēta" vasaras sezonā kopumā notiks 80 sacensības, no kurām 27 ar "Seesam" atbalstu risināsies Rietumu krastā. Sezonas noslēgumā tie sacensību dalībnieki, kas būs startējuši un ar pozitīvu rezultātu pieveikuši 30 trases, varēs pretendēt uz Lielajām balvām – jauniešiem vecuma grupā līdz 18 gadiem balvās paredzēti divi "Garmin" pulsometri "Forerunner 920XT", savukārt pieaugušo konkurencē cīņa risināsies par automašīnu "Nissan Juke".

Detalizēta informācija par visām "Magnēta" aktivitātēm pieejama mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39866996sec.