Jelgavā un apkārtnē atklās vasaras tūrisma sezonu

2016. gada 14.maijā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā norisināsies Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada vasaras tūrisma sezonas atklāšanas svētki "Ceļojums – piedzīvojums – kustība!". Šogad vasaras tūrisma sezonas atklāšanas laikā tiks akcentēts veselīgs un aktīvs dzīvesveids caur deju, velobraukšanu, aktīvo atpūtu, mājražotāju veselīgo produkciju un aktivitātēm lauku saimniecībās.

Jau tradicionāli maijā ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem tiek atklāta vasaras tūrisma sezona Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā pasākums sāksies ar TDA "Ritums" un draugu kolektīvu dejām koncertā "Maijas balle". Torņa pagalmā tiks sveikti un sertifikātus saņems jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma gidi, kuri šogad pabeiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Pulksten 14 no torņa pagalma varēs doties kādā no divām ekskursijām pa Jelgavu un Jelgavas novadu. Ekskursijas "Pārlielupe toreiz un tagad" laikā tiks apmeklēts Jelgavas dzelzceļa depo, kur apskatāmas unikālas tvaika lokomotīves, senā RAF mikroautobusu kolekcija, bet Langervaldes mežā varēs apskatīt labiekārtoto pastaigu taku un gida pavadībā dzirdēt stāstus par kādreiz tik ļoti populāro jelgavnieku atpūtas vietu. Ekskursijā "Atdzimst vēsture un atplaukst daba Jelgavas novadā" varēs apmeklēt Elejas muižas parku un rekonstruēto vēsturisko tējas namiņu, Lolitas Duges Piparmētru namiņu un nobaudītu aromātisko piparmētru tēju, kā arī apskatīt ziedošos augļkoku dārzus zemnieku saimniecībā "Gaidas". Dalība ekskursijās ir bezmaksas, bet tām iepriekš jāpiesakās pa tālruni 6300544763005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Pulksten 14 no torņa sāksies vēl nebijis pasākums – orientēšanās spēle #ContactCatching, kuras laikā dalībniekiem būs iespējams iegūt vairāk nekā desmit dažādu jelgavnieku, Jelgavas uzņēmumu un organizāciju kontaktus, vienlaikus ļaujoties aizraujošam piedzīvojumam, iepazīstot Jelgavu - tās vietas, uzņēmumus, organizācijas un cilvēkus. Vairāk informācijas un pieteikšanās orientēšanās spēlei www.contactcatching.com.

Visas dienas garumā interesenti aicināti iepazīt vasaras sezonas tūrisma piedāvājumu. Interesentus ar savu piedāvājumu iepazīstinās ekskluzīvo auto nomas firma "Monta Limo", kas šajā sezonā piedāvās apskatīt pilsētas skaistākās vietas, dodoties izbraukumā ar unikāliem automobiļiem. Savukārt Jelgavas novada un Ozolnieku novada saimniecībās norisināsies asociācijas "Lauku Ceļotājs" organizētā akcija "Atvērtās dienas laukos", aicinot ikvienu paviesoties lauku saimniecībās, iepazīt to piedāvājumu, nobaudīt lauku labumus vai izmēģināt kādu jaunu arodu.

Aktīvās atpūtas cienītāji 14.maijā varēs piedalīties "Ozolnieku velotūrē", kas sāksies pulksten 11 pie Ozolnieku Sporta centra, velotūres maršruts vedīs cauri Jelgavai gar Svētās Trīsvienības baznīcas torni un noslēgsies ar dažādām aktivitātēm un velo paraugdemonstrējumiem Sporta centra stadionā Ozolniekos.

Vairāk informācijas par vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu 14.maijā iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, pa tālruni 6300544763005447, e-pastu tic@tornis.jelgava.lv un mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51335216sec.