Sestdien Kalnciema kvartālā uzstāsies džeza virtuozi «Streetview Dixieclub»

2017. gada 19. augustā plkst. 20:00 Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā Eiropas koncerttūres "One Night in New Orleans" ietvaros uzstāsies juteklisku džeza improvizāciju virtuozi "Streetview Dixieclub".

Šogad Rīgas pilsētas svētku ietvaros Kalnciema kvartālā no jauna uzburot pagājušā gadsimta 20.-30. gadu Rīgas parku un izklaides lokālu radošo kultūras gaisotni, viesosies un klausītājus īstā Ņūorleānas garā priecēs juteklisku džeza improvizāciju virtuozi "Streetview Dixieclub".

"Streetview Dixieclub" pārstāv Ņūorleānas stila mūziku jeb diksilenda tradīcijas, kas joprojām ir viens no galvenajiem mūsdienu džeza virzieniem. Šobrīd Austrijā bāzētā grupa atskaņo 1920. un 1930.gadu super hitus, uzstājoties koncertzālēs, džeza klubos, deju klubos, kā arī labprāt vienkārši uz ielas. Bijuši Rīgā, iemīļojuši to un vēlas sniegt vairākus koncertus Rīgas svētku laikā savas Eiropas tūres ietvaros.  Ikviena "Streetview Dixieclub" uzstāšanās ir piepildīta ar tikai džezam raksturīgo humoru, viņi mīl izklaidēt publiku ar jokiem, un tādējādi katra tikšanās ar šo astoņu dalībnieku ansambli kļūst par baudāmu pilnmetrāžas izklaidi.

"Streetview Dixieclub" mobilais orķestris izpilda mūziku, kas jau gandrīz 100 gadus iedvesmo pasauli. Kā saka paši grupas pārstāvji, koncerttūrē "One Night in New Orleans" klausītāji varēs uzzināt "tikai patiesus stāstus" par tādām leģendām kā Bourbon Street, Basin Street un Franču Quarter, satikt "Hello Dolly" un rūgti saldo "Sweet Georgia Brown", saņemt kaut ko no "Icecream" un "Heartaches" un līdz beigām jebkurš var labi saprast, cik slikti būtu pazaudēt New Orleans ("Do You Know What It Means To Miss New Orleans"). Ansamblis sniedz savu programmu, izmantojot virtuozas prasmes un juteklisku interpretāciju, kas mantots no diksilendas krusttēviem un atmiņām par Papa Jack Laine (1873-1966), Nic Larocca (1889-1961), Bix Beiderbecke (1903-1931), Kid Ory (1876-1973), Sidney Bechet (1897-1959), Louis Armstrong (1901-1971) un citiem.

Viņu koncerti vienmēr beidzas ar īsti negaidītu pavērsienu, kad mūziķi Danny Cash (vokāls), W. Hansmann (trompete), Smooth M&M (saksofons), Johnny Woods jr. (klarnete), Adam Longhand (mākslinieciskais direktors, trombons), Dr. Simon Tirando (bandžo), Lucky Basshunter (bass), Warren "Big Four" Jones (bungas), Thomas Alvin Edison (avīžu pārdevējs) dara zināmu, ka nav no Ņūorleānas un pat sliktāk – tie nekad tur nav bijuši. Tomēr beigās tiek izstāstīts "patiesais stāsts" - visi mūziķi nāk no dažādām Ņūorleānas "vēsturiskām nomalēm", proti, no Niederwölz, Frohnleiten, St. Radegund, Fürstenfeld, Graz, Tápiógyörgye un Belgradas.

Grupas sastāvs: Daniel Čačija, Werner Hansmann, Matthias Meister, Johannes Hödl, Àdàm Ladànyì, Simon Reithofer, Lukas Straussberger, VladoVesic, Daniil Bobrov (avīžu zēns).

Grupas mājas lapa: http://www.streetviewdixieclub.com/

Koncerta laikā radoši izglītojošā darbnīcā "20.gadsimta autentiskie dārzi" ģimenēm ar bērniem būs iespēja iepazīt vēsturisko pilsētas pagalmu dārzu un Rīgas parku praktisko valdzinājumu un piedalīties mūsdienu zaļākas pilsētvides plānošanā.

Koncertā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas.

Pasākuma norises laiks no 20.00-23.00. Ieeja bez maksas.

Koncerts notiek ar Rīgas Domes, "Bellevue Park Hotel Riga" un "Lielvārdes alus" atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21029997sec.