Janvāra pirmajā nedēļas nogalē aicina uz Zvaigznes dienai veltītu koncertu

Zvaigznes dienā, 6. janvārī, plkst. 16.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā uz svētku koncertu aicina kvintets „The Sparkling 5” un ērģelniece Ilze Reine.

Jau tradicionāli pūšaminstrumentu kvintets “The Sparkling 5” kopā ar ērģelnieci Ilzi Reini Zvaigznes dienu atzīmē ar īpašu koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

Mūziķi ir izveidojuši jaunu koncertprogrammu" Mūzika Viņam”, kurā, līdzīgi trīs Austrumu gudrajiem, mūziķi godinās Dievu, atskaņojot skaņdarbus, kas komponēti Tam Kungam.

Savijoties ērģeļu stabuļu un pūšaminstrumentu spožajam skanējumam, koncertā skanēs G. F. Hendeļa koris “Aleluja” no oratorijas “Mesija”, A. Vecumnieka “Ave Maria”, “Kyrie eleison” no K. Zemīša Mesas, kā arī A. Kalēja “Dievs augstais, Tevi slavējam”.

Kvinteta “The Sparkling 5” priekšnesumā klausītāji dzirdēs A. Jurjāna ”Lūgšanu” no kantātes “Tēvijai”, B. Prestona un B. Fišera “Tu esi tik skaists”, kā arī R. Lovlanda “Tu cel mani augšup”. Īpašs notikums koncertā būs kvinteta dalībnieces A. Akmentiņas jaundarba pirmatskaņojums – kompozīcija, kas ir veidota kā parafrāze par J. S. Baha Prelūdijas un fūgas c moll tēmu motīviem. Savukārt ērģelnieces I. Reines sniegumā skanēs J. S. Baha korāļprelūdija “Gods lai ir Dievam augstībā” un A. Kalēja tokāta par korāli “ Dievs augstais, Tevi slavējam”.

Koncertā netiks aizmirstas arī tautā iemīļoto Ziemassvētku dziesmu aranžijas.

Koncertā piedalās kvintets „The Sparkling 5” jeb „Dzirkstošais piecinieks”: Baiba Santa Vanaga (alta saksofons), Arnita Akmentiņa (baritona saksofons), Aivars Osītis (trompete) un Lauris Zvejnieks (trombons), Normunds Everts (sitamie instrumenti, perkusijas), kā arī ērģelniece Ilze Reine.

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko “AP Sound”.

Ieeja koncertā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15784407sec.