Jaunas takas, neparastas garšas un pat talismanu parāde – Latvijas reģionu pārsteigumi izstādē «Balttour 2019»

Aplūko Zemgales talismanu parādi, apmeklē brīnišķīgas dabas vietas Latgalē, izbaudi Vidzemes garšas un ļaujies sportiskai atpūtai Kurzemē – tie ir daži no Latvijas reģionu piedāvājumiem izstādē "Balttour 2019", kas jau no 1. līdz 3. februārim notiks Ķīpsalā!

Attīsti radošumu pie zemgaliešiem!

Zemgalieši izstādē "Balttour 2019" iesoļos ar vērienu, jo 2. februārī notiks krāšņa pašvaldību vai redzamāko tūrisma objektu talismanu parāde. Apmeklētāji varēs sastapt un nofotografēties ar Jelgavas simbolu – alni, kas šogad iecelts Latvijas gada dzīvnieka godā, Rundāles novada lepnumu – draisko lauvēnu, no Skrīveriem atbraukušo Andreja Upīša literāro tēlu – Laimes lāci, Jēkabpils ģerbonī attēloto pilsētas simbolu – lūsi, mūsdienu Dobeli raksturojošo sniegavīru, Daugavas dzelmē pamodināto Kokneses talismanu – samu, Zemgales muižu pilskungiem, dāmām un citiem tēliem!

Zemgales stendā varēs nodoties radošām nodarbēm, jo zemnieku saimniecība "Vaidelotes" iemācīs pagatavot īpašu garšvielu maisījumu, "Anna Vanna" piedāvās ziepju darbnīcu, Ozolnieku novada uzņēmums "5 masti" mudinās pievērsties līdzsvara trenažierim, bet Aizkraukles nešpetnās raganas pārbaudīs apmeklētāju modrību.

Senā Hanzas pilsēta Koknese aicinās uzzināt, kas šogad jauns Kokneses viduslaiku pilsdrupās un Likteņdārzā, kā arī piedāvās vairākas radošās darbnīcas. Ikviens varēs iemēģināt roku rakstīšanā ar tintes spalvu, iepazīt dabīgās kosmētikas tapšanas ceļu un tējas vākšanas tradīcijas – interesanti būs gan lieliem, gan maziem!

Izjūti Latgali jau izstādē!

Balvu, Viļakas, Rugāju, Baltinavas un Kārsavas novadi izstādē piedāvās aktualizētu kopīgu piecu novadu tūrisma karti, kur atrodama informācija par labākajiem tūrisma objektiem un naktsmītnēm. Tāpat varēs uzzināt arī par ievērību guvušo reģionālo velomaršrutu Nr. 34 "Rypoj vasals!" un sešiem vienas dienas vietējiem velomaršrutiem Balvu, Baltinavas, Viļakas un Kārsavas novadā. Turklāt jau izstādē varēs apceļot Ziemeļlatgali – uzvelc virtuālās realitātes brilles un apmeklē dabas vietas Balvu, Kārsavas, Baltinavas un Rugāju novadā, izstaigā Lubāna mitrāja teritorijā esošās Ičas upes pļavas un Bērzpils kultūrvēsturiskās vietas, uzkāp Numernes skatu tornī, atklāj īpaši aizsargājamo Motrīnes ezeru un apskati staltbriežu ganāmpulku "Mežsētās"!

Ar unikāliem eksponātiem uz Ķīpsalu pošas arī jaunais Preiļu tūrisma objekts "Moto & Metal NESTER CUSTOM mākslas galerija", kurā izstādītie darbi veidoti no auto un motociklu detaļām! Muzejs tika atvērts 2018. gada maijā, un tas jau ir piesaistījis lielu interesi. Izstādē varēs apskatīt un arī nofotografēties ar neparastajiem mākslas darbiem. Taču laimi visiem ceļotgribētājiem vēlēs jaunais Laimes muzejs, kas atvērts Indrā kā dāvana Latvijas simtgadē.

Jaunus iespaidus ikviens varēs iegūt, paviesojoties Rēzeknes ekspozīcijā, kur skanēs latgaliešu valoda, būs iespēja izzināt pilsētas simbola noslēpumus un uzzināt par pasākumiem Latgales vēstniecībā "GORS". Šogad pilsētā atgriezīsies mākslas un mūzikas festivāls "SevenHills", kurā varēs vērot dzīvo skulptūru parādi, uguns šovus, gaismas instalācijas un koncertus. Vairāk par piedāvājumiem Rēzeknē uzzini hallē "Atklāj Latviju!".

Pārbaudi savu spēku un zināšanas pie vidzemniekiem!

Noskaidrot, kādi ir jaunās ekspozīcijas neparastākie priekšmeti, varēs Turaidas muzejrezervāta stendā, kur 1. februārī plkst. 15.00 notiks prezentācija par aktualitātēm muzejrezervātā. Lustīgu noskaņu radīs kapelas "Ieviņa" muzikanti, garšas kārpiņas varēs palutināt ar pašceptām ķimeņmaizītēm, bet erudīcija palīdzēs tikt pie balvām! Turklāt erudīciju varēs pārbaudīt jaunajā galda spēlē "Kļūsti par fogtu Turaidā".

Vidzemes garšas nobaudīt ļaus sadarbības projekta "Vidzemes pieturvietas" novadi. No Raunas gardumus piedāvās uzņēmumi "Latvijas ķiploks", "Siera ražotne", "Latnature" un "Jaun-Ieviņas", no Smiltenes – "Birzī", "TLMS Smiltene", par našķiem no Apes novada parūpēsies "Very Berry", bet Alūksnes novada uzņēmēji piedāvās tradicionālos profitroļus.

Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs piedāvās iespēju atrast savu spēka zīmi Lielvārdes jostā, bet "Zelmas maiznīca" aicinās ikvienu piedalīties kliņģerīšu cepšanas darbnīcā. Apmeklētāji varēs uzzināt šī gada jaunumus Lielvārdes novadā un iepazīties ar jaunajiem tūrisma objektiem, uzzināt un nobaudīt vietējo uzņēmēju aktuālos piedāvājumus. Savukārt "Trušu karalistē" ikvienu sagaidīs mīļi un pūkaini garauši!

Baudi Kurzemi ar visām maņām!

Ar jaunumiem ir gatavi pārsteigt arī kurzemnieki, kuri jau šopavasar Liepājas pusē atklās deviņus kilometrus garu pastaigu taku Karostas mežu teritorijā ar sākumu Redānā.

Ventspils jūlijā gaidīs kultūras gardēžus, jo darbu sāks koncertzāle "Latvija"! Taču arī aktīvās atpūtas piekritēji varēs aizraujoši pavadīt laiku, jo ir pabeigta Būšnieku ezera infrastruktūras pilnveidošana. Ap to ir izveidots astoņus kilometrus garš velomaršruts, kā arī 187 metrus gara gājēju laipa ar skatu platformu putnu vērošanai.

Savukārt Kuldīgā varēs nodoties amatniecības izpētei, jo jaunajā restaurācijas centrā ir izveidota kokapstrādes restaurācijas darbnīca, kurā apmeklētāji redzēs pašu darba procesu. Bet Padures pagastā darbu uzsāks keramikas darbnīca "Saules ceplis", kur traukus darinās pēc sentēvu metodēm.

Tukuma vecpilsētā skatāms par godu Latvijas valsts simtgadei gada nogalē atklātais pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica piemineklis, bet Engurē Zušuciema parkā ir izveidotas vairākas skulptūras, instalācijas un objekti, kas attēlo zušu ceļu no jūras līdz murdam. Te radīta iespaidīga zvejnieka skulptūra, murds, laivas un citi objekti.

Taču gastronomiskām baudām piemērots būs brauciens uz Talsu novadu. Laidzes pagasta "Cukuriņos" var iepazīties ar produkciju no smiltsērkšķiem, bet "Rugājos" nogaršot kādu no cepējas Ainas Šteinbergas sarūpētajām desmit dažādu veidu maizēm, kas priecēs pat visizsmalcinātāko garšu kārpiņu īpašniekus. Savukārt disku golfa entuziasti Talsos izveidojuši Deviņkalnu disku golfa parku, bet motosporta entuziasts Alfrēds Zamockis Pastendē izveidojis senu motociklu ekspozīciju.

Nāc uz izstādi "Balttour 2019" un vienuviet iepazīsties ar visu Latvijas reģionu piedāvājumu!

Izstādi-gadatirgu "Balttour" rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un norisi nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko līdzi jaunumiem: www.balttour.lv un www.facebook.com/balttour

Darbalaiks:

1. februārī 10.00–13.00 (Profesionāļu laiks)

1. februārī 13.00–18.00

2. februārī 10.00–18.00

3. februārī 10.00–17.00

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas! Nestāvi rindā, pērc biļeti internetā.

Ja vēlies izstādi apmeklēt neierobežotu reižu skaitu, ir pieejamas PRO biļetes, kas garantē ieeju gan profesionāļu laikā (1. februārī 10.0–13.00), gan pārējā darba laikā visās trīs izstādes dienās.  PRO biļetes var iegādāties šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68588591sec.