«Latviabeerfest 2019» aicina uz garšas un aromātu baudīšanu kopā ar savējiem

Iekļauts starptautiskajā alus notikumu ceļvedī, "Latviabeerfest 2019" aicina uz garšas un aromātu baudīšanu kopā ar savējiem

"Kopā ar savējiem dzīve ir dzirkstošāka, ēdieni garšīgāki, spēles jautrākas, bet muzikālais baidījums - pilnīgāks. Tieši tādēļ šogad, izvēloties Baltijā lielākā alus festivāla "Latviabeerfest 2019" dalībniekus, radošos viesus un apmeklētāju izklaidētājus īpaši lielu uzmanību pievēršam ne vien kvalitātei, bet arī dažādībai. Vēlamies, lai festivālā, kas ar tradicionālo alus mucas spundes iesišanu tiks atklāts 22. maijā un turpināsies piecas dienas līdz pat 26. maijam, lieliskas sajūtas gūtu kā īstens alus lietpratējs un baudītājs, tā arī viņa ģimene un draugi, kas, iespējams, daudzšķautņaino alus pasauli vēl nepazīst. Mēs aicinām uz kopā būšanu un dzīves baudīšanu kopā ar savējiem, tādēļ parūpēsimies, lai garšīgi, interesanti un aizraujoši pie mums justos ikviens," par šā gada festivāla "Latviabeerfest 2019" virsuzdevumu stāsta festivāla orgkomitejas un biedrības "Alus Brālība" vadītājs Andrejs Šikors.

Festivāls Latviabeerfest ir kļuvis par stabilu vērtību un tradīciju, kas jau devīto gadu maija nogalē koši, dzirkstoši un garšīgi pašā Rīgas centrā – Vērmanes dārzā - ieskandina vasaras festivālu sezonu. Festivāla pamata ideja ir popularizēt nacionāli tradicionālos produktus mijiedarbībā ar dažādu stilu mūzikas, tēlotājmākslas, kā arī ielu kultūras izpildītāju priekšnesumiem. Kvalitatīvi un dzirkstoši dzērieni, garšīgi ēdieni, sportiski azartiskas izdarības, laba mūzika un iespēja klātienē tikties ar izciliem alus meistariem, festivālam Latviabeerfest ir ļāvis kļūt par stabilu vērtību, ko novērtē vietējie ražotāji, gaida iedzīvotāji un plaši apmeklē arī ārzemju viesi. Būtiski, ka līdzās tādam pasaulslaveniem festivāliem kā Oktoberfest Minhenē, Latviabeerfest ir iekļauts arī vispasaules alus festivālu tūrē, pēc kura vadās arī ne viens vien ceļotājs, plānojot savus ceļojumu plānus.

"Tas, ka esam iekļauti starp interesantākajiem festivāliem, ko ceļotājiem iesaka apmeklēt, ir kvalitātes apliecinājums. Ņemot vērā arī festivāla apmeklētāju aptaujas, kuras atklāj - būtisku viesu daļu veido tieši ārzemju tūristi, turklāt daudzi ceļojumu uz Rīgu plānojuši tā, lai varētu apmeklēt arī Latviabeerfest, varam secināt - sākotnēji izvirzītais mērķis popularizēt mūsu nacionālos un tradicionālos produktu, mijiedarbībā ar kvalitatīvu mūziku, tautas un ielu kultūras māksliniekiem, radot vienotu tūrisma produktu ir izdevies. Latviabeerfest ir nozīmīgs notikums, kas Rīgai tiešā veidā piesaista viesus un daudzus mudina atgriezties arī nākamajā gadā. Latviabeerfest ir kvalitatīvs tūrisma produkts, kas viesiem atklāj Latvijas tautas nacionālās vērtības, tradicionālos produktus un ļauj iepazīt arī mūsu ražotājus," atzīst Andrejs Šikors.

Viņš informē, ka pērn Latviabeerfest apmeklēja vairāki desmiti tūkstoši cilvēku no kuriem vairāk nekā 70% bija ārvalstu viesi. Taču papildus tam festivāla organizatoriem ir būtiski, lai pazīstamos un tradicionālos produktus pilnvērtīgāk iepazītu un no jauna atklātu arī vietējie iedzīvotāji.

"Mēs aicinām uz tradīciju izzināšanu, ēdienu un dzērienu baudīšanas kultūras popularizēšanu, uz ierasto lietu paraudzīšanos ar jaunu skatu. Vēlamies, lai latvietis, kuram alus, tradicionāli ir tuvs un šķietami pazīstams dzēriens, izprastu dažādās alus šķirnes un veidus, gūtu priekšstatu par to, kādēļ pastāv daudzi atšķirīgi alus glāžu veidi, kādēļ viens uin tas pats alus no dažādām glāzēm garšo dažādi, kāda glāze katram alus veidam ir piemērotākā, kādi ēdieni alus garšu bagātina vai gluži pretēji – nomāc. Alus šķiet vienkāršs, taču tam ir plaša vēsture, izzināšanas vērtas tradīcijas un aizraujoša daudzveidība. Ar paraugdemonstrējumiem, meistarklasēm un savu ekspertu palīdzību šajā gadā centīsimies kaut nedaudz paplašināt mūsu apmeklētāju priekšstatu par alu. Tas festivālam piešķirs papildus informatīvi izzinošo fonu, tomēr pāri visam, arī šogad vēlamies gādāt, lai mūsu apmeklētāji gūst garšas baudījumu patīkami dzirkstošā atmosfērā, kopā ar saviem tuvajiem klausoties labu mūziku un piedaloties jautrās atrakcijās," akcentē Andrejs Šikors. Viņš piebilst, ka tradicionāli arī šajā gadā alus lietpratējiem un kolekcionāriem būs iespēja iegādāties īpašu, tieši šā gada festivālam radītu kolekcijas glāzi no SHAM.

Pagaidām vēl netiek izpausta precīza festivāla programma, taču ar dalībniekiem un jaunumiem jau ir iespējams iepazīties ari festivāla interneta lapā www.latviiabeerfest.lv. Tāpat ir apstiprināts, ka arī šā gada festivālā Vērmanes dārza teritorija būs sadalīta tematiskajās zonās. Tā papildus tradicionālajai lāgera tipa alus zonai, atsevišķi izvietota būs arī amatalus zona, kur varēs iepazīt interesantus meistaralus veidus un garšas, bet plašs un kvalitatīvs ēdienu piedāvājums būs pieejams restorānu zonā. Ir gādāts arī par to, lai pamīšus ēdienu un dzērienu baudīšanai, apmeklētājiem būtu pieejamas arī dažādas atrakcijas un aktivitātes. "Vēlamies, lai Latviaberfest arī turpmāk ir kvalitatīvs un vērtīgs pasākums visai ģimenei, tādēļ īpašu vērību pievēršam ne vien tam, lai ar bērniem atbilstošiem produktiem, atrakcijām un spēlēm būtu nodrošināta bērnu zona, bet dažādas sportiskās izdarības, atrakcijas un sacensības visa festivāla laikā būtu pieejamas arī pieaugušajiem. Ņemot vērā pagājušā gadā saņemtās pozitīvās atsauksmes, arī šogad būs ierīkota īpaša chill zona, kur atlaižoties šūpuļtīklā vai ērti iekārtojoties pufos varēs nesteidzīgi baudīt vīnus," festivālā Laviabeerfest 2019 gaidāmo ieskicē Andrejs Šikors.

Tradicionāli, arī šajā gadā festivālā būs divas skatuves mūziķu un mākslinieku priekšnesumiem, notiks meistardarbnīcas un paraugdemonstrējumi, darbosies lokālā radiostacijas Beer FM, būs pašdarbības kolektīvu un interešu apvienību un sabiedrisko organizāciju dalība. "Katru dienu ik stundu apmeklētājiem piedāvāsim jautras atrakcijas, vērtīgas meistarklases vai paraugdemosntrējumus un iespēju arī jautri ļauties sportiskākām nodarbēm. Ir iecerēts, ka pārsteigumus sagādās arī Latvijas stiprinieki, bet īsteni skaistuma meistari turpat uz vietas ikvienam palīdzēs rast savu īpašo festivāla stilu. Strādājam, lai aizvien nodrošinot augstu kvalitāti, festivālam piešķirtu dažādību garšās un aromātos, ko aicinām nākt baudīt kopā ar savējiem!" akcentē Andrejs Šikors.

Par organizatoru

Festivālu Riga Craft Beer Weekend organizē alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība "Alus brālība" un tehniskā nodrošinājuma uzņēmums SIA "Showconsulting", kas ir ilggadējs starptautiskā alus festivāla Latviabeerfest, Latvijas alus Gada balvas pasniegšanas ceremonijas un konkursa Baltic Beer Star rīkotājs. Katru gadu biedrība organizē arī Baltijas valstu alus darītāju zinātniski praktisko konferenci.

Biedrības mērķis ir apvienot nozares dalībniekus un entuziastus, sekmēt alus kultūras izaugsmi Latvijā, veicināt izpratni par alus nozari un izglītot sabiedrību par nozarei nozīmīgiem jautājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56196404sec.