Ķīpsalā notiks starptautiskā dārzkopības izstāde «Dārzs un dzīvesstils 2019»

No 2019. gada 10. līdz 12. maijam Ķīpsalā notiks starptautiskā dārzkopības izstāde "Dārzs un dzīvesstils 2019", kur speciālisti vairākos semināros dalīsies zināšanās par dažādu šķirņu augu audzēšanu.

Pieredzējusī ārstniecības un veselības augu pazinēja, Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "TOMĀTS" priekšsēdētāja Sarma Žarčinska 10. maijā izstādē "Dārzs un dzīvesstils 2019" vadīs divus seminārus par veselības augiem, to audzēšanu un izmantošanu. Bet jau tagad speciāliste dalās zināšanās par augiem, kam noteikti jābūt katrā mājoklī un paša izveidotā mājas aptieciņā. Kuri tie ir?

Kalanhoja

"Dzīvoklis bez kalanhojas vienkārši nevar būt!" pārliecināti saka Sarma Žarčinska. Katras kaites ārstēšanai augs ir īpaši jāsagatavo, lai tas pildītu ārstnieciskās funkcijas. Kalanhoja var palīdzēt izārstēt acu problēmas, piemēram, kataraktu un glaukomu sākuma stadijā. Pareizi pagatavota, tā noder Sibīrijas čūlu, kāju tūsku ārstēšanai un dažādām kuņģa kaitēm. Atkarībā no mērķa augu var lietot dažādi – pagatavot tēju, kompreses, pilienu veidā un citādi. Dārzkope atklāj, ka kalanhojas lapiņu var ēst kā kāpostu, ja ir sasāpējis zobs!

Pelargonija

Tautā sauktu par ausu puķi, pelargoniju, īpaši sagatavotu, izmanto ne tikai ausu, bet arī saaukstēšanās slimību ārstēšanai. Augam ir specifisks aromāts, taču Sarma Žarčinska norāda, ka kluba "TOMĀTS" entuziasti audzē arī vairākas smaržīgās pelargonijas, piemēram, ar priežu, piparmētru, citronu, ābeļu, zemeņu un citām smaržām. Smaržīgo pelargoniju smēres veidā var lietot uz pēdām, jo tai ir sildošs efekts, kas veicina asins cirkulāciju.

Zelta stīga

Smaržīgā kalīzija, kas plašāk zināma kā zelta stīga, ļoti labi noder muskuļu sāpju un izsitumu mazināšanai. Stīga īpaši noderēs tiem, kas ikdienā saskaras ar stresu un cīnās ar depresiju. Dārzkope atgādina, ka šo augu ir jāprot pareizi pagatavot.

Alveja

Kādas traumas var gūt virtuvē? Nejauši uzliet sev virsū karstu ūdeni vai apdedzināt roku. Tāpēc Sarma Žarčinska pārliecināti saka: "Alvejai ir jābūt katrā virtuvē!" Ja lietosiet alveju, gūtā brūce otrā dienā būs sadzijusi. Īpaši pagatavojot alveju, to izmanto arī tuberkulozes un bronhīta ārstēšanai.

Kalanhoja, pelargonija, zelta stīga un alveja ir vienkārši audzējami augi, kas būs pa spēkam katram mājas aptieciņas veidotājam! Dārzkope iesaka mēslot augus tikai ar kompostu un biohumusu. Pirmajos gados tie var nedot cerēto rezultātu, jo katram saimniekam savi augi ir jāiepazīst un jāļauj tiem nogatavoties. Tāpat jāpatur prātā, ka augi ir pareizi jāpagatavo un jāizmanto, lai sasniegtu vislabāko efektu!

Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "TOMĀTS" biedri izstādē "Dārzs un dzīvesstils 2019" vadīs seminārus ne tikai par veselības augiem, bet arī par lauka tomātiem, papriku, asajiem pipariem, baklažāniem, Kalifornijas slieku biohumusu un daudz ko citu! Par zemenēm, retiem un mazāk pazīstamiem augļaugiem, dārzeņu sortimenta papildināšanu, augsnes nozīmi augstu dārzeņu ražu ieguvei un citām tēmām seminārus piedāvās Dārzkopības institūta pētnieki. Plašāk lasi programmā.

Viss dārzam un atpūtai!

Kā zināms, no 10. līdz 12. maijam Ķīpsalā notiks starptautiskā dārzkopības izstāde "Dārzs un dzīvesstils 2019", kurā apmeklētāji varēs vienuviet iepazīt dažādas preces dārza darbiem un atpūtai! Būs daudzveidīgs stādu un sēklu piedāvājums, augsnes uzlabotāji un mēslojumi, augu aizsardzības līdzekļi, dārza inventārs un daudz kas cits dārza darbiem. Lai pelnīti atpūstos pēc labi padarīt darba, izstādē varēs atrast arī lapenes, nojumes, dārza mēbeles, šūpuļtīklus, pirtis un citas preces piemājas teritorijas labiekārtošanai.

Izstādes darbalaiks:

10. maijā 12.00–18.00

11. maijā 10.00–18.00

12. maijā 10.00–16.00

Seko līdzi informācijai par dalībniekiem, to jaunumiem un atlaidēm mājaslapā: www.bt1.lv/darzs  un www.facebook.com/Darzsundzivesstils

Izstādi "Dārzs un dzīvesstils" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56620002sec.