Festivālā «Latviabeerfest 2019» aicina nobaudīt vairāk kā 500 alus šķirnes

No 2019. gada 22. līdz 26. maijam Vērmanes dārzā Rīgā norisinās Baltijas vērienīgākie alus svētki – Latviabeerfest 2019, kurā pašmāju un ārvalstu brūveri ļaus iepazīt gan tradicionālās, gan meistaralus garšas. Festivāla piecās dienās Vērmanes dārzā paredzēta plaša izklaides programma visai ģimenei – rotaļas un atrakcijas bērniem, koncerti, alus degustācijas un gardu ēdienu baudīšana.

Latviabeerfest 2019 iesildīšanās pasākums neformālā gaisotnē norisinājās jaunākajā Rīgas alus baudīšanas vietā – krogā Miezis un kompānija. Andrejs Šikors, 9. starptautiskā alus festivāla Latviabeerfest 2019 direkcijas vadītājs klātesošajiem vēstīja par šogad gaidāmo festivāla programmu visai ģimenei. "Būsim kopā! Tāds ir Latviabeerfest moto šogad. Tas ir aicinājums būt kopā ar mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem sev apkārt. Organizējot nu jau 9. festivālu, es vēlos aicināt ikkatru tā apmeklētāju baudīt dzīves košumu, tik bagātīgās garšas un mūzikas skaņas, kā arī gūt fantastiskus piedzīvojumus ģimenes, draugu vai paziņo lokā. Alus jau izsenis ir vienojis cilvēkus, paaudzes, tuvākas un tālākas vietas pasaulē. Tas ir mūsu nacionālais dzēriens, tā ir eksportprece, kas veido Rīgas un Latvijas atpazīstamību tālu aiz mūsu valsts robežām," tā Andrejs Šikors.

Alus mūsdienās nav vairs vienkāršs dzēriens, ko patērēt mājās vai krogā, līdzīgi kā ar cita veida dzērieniem un ēdieniem, mūsdienās arī alum ir izteikta brūvēšanas un baudīšanas kultūra. Runa vairs nav par dzērienu, bet par pieredzi, kas veidojas no dažādām garšām un sajūtām alus malkošanas vietās. Pats dzēriens, kā arī tā baudīšanas veids ir kļuvis par nozīmīgu pilsētu un valstu atpazīšanās zīmi. Vita Jermoloviča, Live Rīga valdes priekšsēdētāja atzīst, ka: "Rīgas pilsēta ir gandarīta par lielajiem un skaistajiem svētku pasākumiem, kas tiek rīkoti ar privāto iniciatīvu, jo šie svētki nes pilsētas vārdu pasaulē. Mūsu pilsētas un valsts atpazīstamību veicinām ar mākslas, sporta un kultūras pasākumiem. Šim vēlos pievienot klāt vēl vienu – alus viennozīmīgi ir mūsu nacionālais dzēriens, tas ir arī kā modes lieta. Mazie alus brūži, craft beer kultūra, kafejnīcas, tas viss ne tikai veicina vietējo biznesa vidi, bet arī attīsta tūrismu Rīgā. Tāpēc esam gandarīti par šo festivālu kā svētkiem un tradīciju, kas Rīgas vārdu iznes tālāk pasaulē."

Festivāla nozīmīgumu ekonomikai un tūrisma attīstībai uzsver arī Vladimirs Barskovs, Latvijas Alus Darītāju Savienības valdes priekšsēdētājs: "Alus nozarē jau runājam, ka alus ir vienīgais nacionālais dzēriens. Pirms divdesmit gadiem bija izsniegtas vien 16 licences alus ražošanai – šodien to ir 57. Tāpēc vēlos teikt paldies festivāla organizatoriem, jo šī ir lieliska un svarīga iespēja alus darītājiem sevi parādīt publiski un stāstīt par savu produkciju gan vietējam patērētājam, gan arī ārzemju viesiem. Šis festivāls ir lieliska iespēja aicināt tūristus apmeklēt Rīgu un Latviju."

Ierasta tradīcija katru gadu ir nodot simbolisko alus muciņu piepildīšanai kādam no Latvijas brūvētājiem. Šogad muciņa tika nodota Rēzeknis Bryuvers alus brūvētājiem, kam tā ir jāpiepilda līdz 22. maijam, kad to atvērs un tukšos festivāla pirmajā dienā Vērmanes dārzā. Rēzeknis Bryuvers kā pirmās muciņas piepildītājs izvēlēts, jo šogad uzņēmums veicis pilnu rebrendingu un uzsācis jaunu attīstības posmu. "Latviabeerfest ir nozīmīgs notikums ne tikai Latvijai, bet arī visiem alus darītājiem, jo šī ir tā reize, kad mēs varam sanākt kopā un lepoties ar visu to labāko, kas mums ir. Latviabeerfest ir spēcīgs spēlētājs Eiropas alus festivālu kartē, līdz ar to šī nav izstāde, bet platforma, kur katra alus darītava vai izplatītājs var parādīt no kā viņš ir taisīts, kāds ir viņa musturs un tradīcijas. Alus ir tradīcijas, tāpēc mēs šogad vēlamies pieteikt sevi skaļāk un pārliecinošāk, tāpēc mums ir gods pieņemt galveno alus mucu un atklāt festivālu. Tagad arī Rēzeknis Bryuvers alus būs blakus alus lielražotājiem, nozares līderiem un mums ir liels gods būt viņu vidū," atzīst Nikolajs Solodovs, Rēzeknis Bryuvers komercdirektors. Pirmo alus muciņu saņēma Rēzeknis Bryuvers ražošanas direktors Vasīlijs Zeļeņins un uzņēmuma radošais direktors Ivans Solodovs.

Latviabeerfest 2019 ir alus svētki Rīgas centrā - Vērmanes dārzā, kas no 22. līdz 26. maijam ikvienu aicina uz dzirkstošiem, skanīgiem un garšīgiem svētkiem. Festivālu organizē alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība "Alus brālība". Katru gadu biedrība organizē arī Baltijas valstu alus darītāju zinātniski praktisko konferenci. Biedrības mērķis ir apvienot nozares dalībniekus un entuziastus, sekmēt alus kultūras izaugsmi Latvijā, veicināt izpratni par alus nozari un izglītot sabiedrību par nozarei nozīmīgiem jautājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56357503sec.