Rīgā atklāj izstādi visai ģimenei «Jūras dzelmju noslēpumi»

No 2019. gada 18. septembra Modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" Rīgā pieejama jauna un mūsdienīga izglītojoša izstāde visai ģimenei "Jūras dzelmju noslēpumi".

Izstāde būs atvērta katru dienu līdz pat 18. novembrim, piedāvājot apmeklētājiem ielūkoties senās jūras dzelmē, kā arī iepazīt mūsdienu Baltijas jūras noslēpumus. Izstāde "Jūras dzelmju noslēpumi" būs turpinājums interaktīvo un izglītojošo izstāžu sērijai "Future LIVE!".

Izstāde "Jūras dzelmju noslēpumi" iepazīstinās apmeklētājus ar interesantiem Baltijas jūras dzelmē mitušiem zemūdens iemītniekiem, augiem, nogulumiežiem, koraļļiem un jūras dzelmes veidošanās gaitu dažādos vēsturiskajos periodos vairāk nekā 600 miljonu gadu ilgā periodā. Izstādē būs parādīts, kā šo daudzo gadu laikā notikusi Latvijas un Igaunijas teritorijas pārvietošanās, kā mainījies klimats - par dažādām jūrām, kas apskalojušas Baltiju un tās teritoriju, piemēram, pirmatnējo jūru, tropisko jūru, auksto jūru.

Izstādē būs eksponētas arī koraļļu, gliemežvāku, traheofītu u.c. jūras radību fosilijas no Igaunijas Dabas muzeju kolekcijas.

Kā atzīst izstādes organizatori: "Nav noslēpums, ka Latvija un Igaunija ir jūras valstis, tādēļ šī izstāde būs interesanta ne tikai ģimenēm ar bērniem, bet arī skolu klasēm, jo pedagogiem kopā ar skolēniem būs iespēja piedalīties aizraujošās sarunās, īstenojot mūsdienīgu mācību saturu gan bioloģijā, gan ģeogrāfijā, gan arī vides mācībā, aplūkojot ekoloģiskās pēdas izaicinājumus," uzsver Inga Kadeka, izstādes organizatore.

Izstādes apmeklētājus sagaida gan vēsturiska informācija par jūras dzelmes veidošanos, gan arī noderīga informācija par Baltijā esošajām bākām, jūrā nogrimušām bagātībām, kā arī par cilvēku radītiem izaicinājumiem jūras iemītniekiem. Būs pieejama arī virtuālās realitātes filma par Baltijas jūras veidošanos 600 miljonu gadu garumā.

Izstāde būs atvērta katru dienu no plkst. 10.00 līdz 21.00. To varēs apmeklēt gan individuāli, gan iegādāties grupu biļetes. Biļetes iespējams iegādāties uz vietas norises vietā, tirdzniecības centrā "Rīga Plaza", 2. stāvā.

Izstādes "Jūras dzelmju noslēpumi" aicina pedagogus ar skolu grupām kopā īstenot interaktīvas stundas skolēniem, piesakot ekskursijas atbilstoši dažādām vecuma grupām un tematam.

Vairāk informācijas tīmekļa vietnē futurelive.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6089499sec.