Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā aicina uz izglītojošu ģimenes dienu

2019. gada  3. novembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienas programmu "Darboties Latvijas labā – savas valsts sākumā".

Programmā – pulksten 12.00 un 14.00 – ekskursija "Viņi cēla Latviju", no 11.00 līdz 17.00 – radošās darbošanās vieta bērniem kopā ar vecākiem "Latvija – manas mājas", kā arī uzdevumi visai ģimenei Darba lapās "Meklējam atbildes muzejā!". Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti. Pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja.

Ekskursijas "Viņi cēla Latviju" (sākums pulksten 12.00 un 14.00) gaita noritēs izstādēs "Nosargātā Rīga. Bermontiādei – 100" un "Kur gūšu Latvijas spēku?" (A.Brigadere), kā arī ekspozīcijā "Rīga - Latvijas Republikas galvaspilsēta. 1918.g.-1940.g.". Ekskursiju vadīs muzeja pedagogs, vēsturnieks Mārtiņš Kazainis. Ekskursijas gaitā bērni un jaunieši varēs gūt priekšstatu par Latvijas valsts veidošanās laiku, salīdzināt savu ikdienu ar tā laika dzīves reālijām Latvijā, kā arī, uzklausot vēstures stāstus, iepazīt ievērojamas personības, kuru darbs un darbība būtiski palīdzēja jaunajai Latvijas valstij tapt un augt. Interesi raisīs arī iespēja aplūkot notikumu lieciniekus – nozīmīgus priekšmetus, kas tagad tiek glabāti muzejos un arhīvos, bet šobrīd ir eksponēti izstādēs..

Izstādes "Kur gūšu Latvijas spēku?" (A.Brigadere) ieved laikā, kad jaunā Latvijas valsts veidojās un stiprinājās. Latvijas agrās jaunības gadus izstādes stāsts atklāj caur četru izcilu cilvēku darbību. Šīs personības ir Ivande Kaija - rakstniece, žurnāliste un sabiedriska darbiniece, Mērija Grīnberga - latviešu tautas daiļamatniecības pētniece un popularizētāja, Klāra Kalniņa - politiķe un sieviešu tiesību aizstāve, Marta Celmiņa - žēlsirdīgā māsa un sabiedriskā darbiniece. Izstādē eksponētie dokumentālie muzeju, arhīva un privāto kolekciju materiāli – kinohroniku kadri, audioieraksti, fotogrāfijas un autentiski priekšmeti –  mudina izzināt un mēģināt saprast Latvijas valsts veidošanas laika ritmu un realitāti.

Izstāde "Nosargātā Rīga. Bermontiādei – 100" sniedz iespēju ieskatīties fotogrāfa Viļa Rīdzenieka stikla plašu negatīvos un fotogrāfijās, kas uzņemtas Latvijas neatkarības kara cīņu laikā, kā arī iepazīties ar tā laika presē publicētajiem paziņojumiem par notikumiem Rīgā.

Ekspozīcijā "Rīga - Latvijas Republikas galvaspilsēta. 1918.g.-1940.g." apskatāmas vairāk nekā tūkstotis kultūrvēsturisku liecību par Latvijas brīvvalsts laiku – memoriālās lietas, ražojumi, dokumenti, apbalvojumi, oriģinālpriekšmeti un mākslas darbi.

No 11.00-17.00 radošās darbošanās vietā "Latvija – manas mājas", kas paredzēta bērnu un vecāku kopā darīšanas priekam, bērni varēs zīmēt muzejā gūtos iespaidus, ieskicēt savu vīziju par nākotnes Latviju, kā arī ievingrināt roku un izdomu jaunu koka mājiņu būvēšanā. Ģimeniskas sacensības vai individuālas vērības pārbaudes būs iespējams realizēt, izmantojot darba lapas "Meklējam atbildes muzejā!".

Veidojot mūsu kopīgo šodienas un rītdienas Latviju, zīmīgi skan Annas Brigaderes atziņa: "Tik tāds, kas sevi atbildīgu jūt, Var kalps un arī valdnieks reizē būt".

Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti. Pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Ventspils TIC
,


1st-studio.com
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.61283398sec.