Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā aicina uz izzinošu Ģimenes dienu

2020. gada 8. martā uz Ģimenes svētdienas programmu "Nauda Rīgā, naudiņa – laikiem pāri" bērnus kopā ar pieaugušajiem aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs.

Piedāvājumā: 12.00 un 14.00 ekskursija "Naudas ceļš Rīgā cauri laikiem", no 11.00–17.00 radošas darbošanās vietā bērni kopā ar vecākiem varēs veikt tematiski rosinošus uzdevumus "Nauda, naudiņa". Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti. Pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja.

Pulksten 12.00 un 14.00 uz ekskursiju "Naudas ceļš Rīgā cauri laikiem" Ģimenes dienas dalībniekus aicinās muzeja pedagogs, vēsturnieks Mārtiņš Kazainis. Kas ir nauda, mūsdienās to zina ikviens jau bērnudārzā jaunākajā grupiņā. Tomēr to, ka ikviena monēta vai banknote var "pastāstīt" savu īpašo stāstu par laiku un tā notikumiem, nojauš vien retais. Kas bija pirms naudas, kad naudu "izdomāja" un sāka lietot, kā nauda "atnāca" līdz Rīgai? Ekskursijas gaitā varēs gūt ieskatu, kā nauda tika izgatavota, kā tika glabāta un tērēta, kā tā pārveidojās un attīstījās dažādu varu ietekmē, kā arī būs iespēja pat "aptaustīt" Rīgas gadsimtu gaitā lietotās naudas vienības. Naudas kalēji, naudas viltotāji, naudas lietotāji. Dzintara ceļš, senākā nauda Latvijas teritorijā un Rīgā, nauda Livonijā, Rīgas brīvpilsētas nauda, nauda Rīgā dažādo varu – Polijas, Zviedrijas, Krievijas impērijas laikos un tad – Latvijas neatkarīgās valsts nauda. Naudas ceļš ekskursijas dalībniekus atvedīs līdz mūsdienām. Laika zīmes, laika liecinieki. Nauda stāsta, tā atklāj daudz par sabiedrības dzīvi, tās vērtībām dažādos laika posmos.

No 11.00–17.00 radošas darbošanās vietā "Nauda, naudiņa" bērniem, kopā ar ģimenes pieaugušajiem, būs iespēja izdomāt un zīmēt savu īpašo naudu, veikt vēsturisko naudas vienību atveidojumus un citus uzdevumus.

Naudas vara, naudas spēks, naudas noslēpums, nauda – pazudinātāja un glābēja cauri laikiem un paaudzēm. "Nauda ir laiks, jo katrā laikmetā cilvēki ir gatavi maksāt par ko citu", secinājis mācītājs Juris Rubenis. Par to, ka naudas "lietās" ir jābūt uzmanīgam, it labi zinām no mūsdienu pieredzes, par to lasām Kārļa Skalbes "Pasakā par vērdiņu", par to daino latviešu tautas dziesmā: "Laba nauda, laba nauda,/ Vēl vajaga, vēl vajaga!/ Vēl vajaga sudrabiņa/ Pie tā vara gabaliņa".

Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti. Pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43563104sec.