Baltijas drifta sezonas noslēgumā tiks noskaidrots Baltijas drifta čempions

Baltijas drifta oficiālā sezona noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē, 2.-3.oktobrī, Biķerniekos, kur uz starta izies visas 3 drifta ieskaites klases. Šoreiz drifts notiks vienā trasē, bet savādāka konceptā -, “Latvijas drifta kausa” street klase savas sacensības aizvadīs Biķernieku trases daļā- aiz starta mājas, bet Semi Pro un Pro klases- Baltijas, Livonijas un Lietuvas čempionāts, savus startus aizvadīs Biķernieku lielās trases konfigurācijā #fdstyle, kura šogad tika braukta Drift Masters sacensībās Rīgā, dodot braucējiem lielisku iespēju izmēģināt šo trases konfigurāciju, un, protams, skatītājiem redzēt cīņas vēlreiz šajā trasē. Pašlaik dalību sacensībām jau pieteikuši 80 dalībnieki.

Jānis Blušs, sacensību organizators:Esam gatavi noslēgt sezonu īpaši – šī ir bijusi sarežģīta sezona gan mums pašiem, gan sportistiem, tāpēc mēs gribam sezonas noslēgumu uzdāvināt visiem kā svētkus, sportistiem iespēju braukt Eiropas seriāla konfigurāciju, bet skatītājiem to vērot Biķerniekos. Ierobežojumu dēļ nevarējām uzņemt tik skatītājus, cik atļauj trase augustā, tāpēc esam sagatavojuši kvēlākajiem faniem iespēju sacensības vērot, šajā konfigurācijā šosezon, vēl vienu reizi. Tiekamies Biķerniekos, lai aizvadītu elpu aizraujošas sacīkstes trīs ieskaites klasēs- Street, Semi pro un Pro, un noskaidrosim sezonas uzvarētājus kopā.”

Tieši Biķerniekos izšķirsies uzvarētāji un kopvērtējuma pjedestāli 2020.gada sezonā. Pro klasē sīvākās cīņas notiks par “Baltijas čempiona 2020” titulu, pašlaik pirmajā vietā ir latvietis Nikolass Bertāns, bet viņam ļoti cieši, zaudējot tikai 1 punktu, ir lietuvietis Benediktas Čirba. Abi sportisti šosezon demonstrē ļoti stabilu sniegumu un ir komandas biedri, kas šo cīņu padarīs vēl interesantāku, un Biķerniekos notiks sīvākā cīņa Baltijas čempionāta pastāvēšanas laikā. Cīņa noteikti iesaistīsies arī Igaunijas sportists Oliver Randalu, kurš pašlaik ierindojas trešajā vietā Baltijā. Tāpat cīņa notiks par trešo vietu, jo punkti ir tuvi visiem TOP8 sportistiem, tāpēc tieši Rīgā tiks sadalīts viss Baltijas pjedestāls. Paralēli Baltijas čempionātam, notiks arī Livonijas drifta čempionāts, kur par kopvērtējuma pjedestālu arī cīnās Top8 sportisti, 3 latviešu Pro braucēji un 5 igauņu Pro braucēji. Biķerniekos savu sezonas noslēguma posmu aizvadīs arī Lietuvas pro drifta čempionāts, kur arī kopvērtējuma pjedestāls tiks noskaidrots tieši šajā posmā, pašlaik Lietuvas pro kopvērtējumā pirmo vietu ieņem Benediktas Čirba, bet viņam tuvu seko Andrius Vasiļauskas, un arī TOP8 sportisti visi cīnīsies par 3.vietu kopvērtējumā.

Tik pat spraiga situācija ir Semi pro klasē, kur par kopvērtējuma pjedestālu sestdien cīnīsies visi sezonas TOP8 kopvērtējuma sportisti. Pašlaik kopvērtējuma līderis ir Roberts Bāriņš, kuram ļoti tuvu seko Eduards Žodziņš un turpat netālu ir Aleksandrs Murajs, un turpat  arī Edgars Jenčs, Andris Liparts, Māris Hartmanis, Reinis Rabācis un Dmitrijs Firovs. Cīņu līdzvērtīgu noteikti padarīs tas, ka  sportisti nekad nav braukuši konfigurāciju #fdstyle, jo tā ir Pro klases konfigurācija, bet šoreiz tiks dota iespēja to braukt arī Semi pro klasei, ar mazliet savādāku startu kā Pro klasei.

Street klasē kopvērtējums arī tiks noskaidrots sezonas noslēgumā, bet lielākā cīņa street klasē būs par kopvērtējuma otro un trešo vietu, pašlaik pirmajā vietā pārliecinoši ir ierindojies Jānis Bērziņš, kurš šogad demonstrē lielisku sniegumu,  uzvarējis 4 posmos no pieciem. Street sacensības noteikti interesantākas padarīs jaunais koncepts kurš tiks testēts tieši sezonas noslēgumā, pirmo reizi kvalifikācija tiks braukta iepriekšējā dienā, tātad piektdienas vakarā street klase aizvadīs savus kvalifikācijas braucienus, bet tandēmu Top32 braucieni street klasei notiks sestdienas vakarā. Lai nodrošinātu īpašus apstākļus Biķerniekos tiks izveidots papildus apgaismojums, skatītājus sagaida street klases fināla cīņas pa tumsu.

Viss aizraujošākais šajās sacensībā ir fakts, ka vēl nav zināms  neviens pārliecinošs  2020. gada uzvarētājs un , protams, iespēja skatītājiem visus latviešu redzēt konfigurācijā #fdstyle, kā arī Street klases sacensības īpaši veidotajā trasē. Tas viss noskaidrosies tikai sestdien, adrenalīna un emociju pilnas cīņas, un galvenais -  emocijas, drifts un fantastiski pavadīts laiks, tas viss būs vienkopus sestdien Biķerniekos.

Biļetes šoreiz neietver ieeju dalībnieku parkā saistībā ar valstī noteiktajiem Covid19 ierobežojumiem.  Iegādātās biļetes darbosies divas dienas, ar tām būs iespēja apmeklēt arī Street klases piektdienas kvalifikācijas braucienus, kur būs iespējams iekļūt dalībnieku parkā. Dalībnieku parks būs slēgts tikai semi pro un pro sacensību norises laikā, saistībā ar to, ka sacensībās piedalīsies ārvalstu sportisti.

Diemžēl 2020. gads nācis ar Covid-19 pandēmiju un tai sekojošiem ierobežojumiem, kas šobrīd ārtelpās sarīkotiem pasākumiem Latvijā nosaka skatītāju limitu, kā arī nepieciešamību ievērot 2 metru sociālo distancēšanos vēl vairāk samazina skatītāju skaitu, kāds var būt tribīnēs, tāpēc biļešu skaits ir ierobežots, lai varētu nodrošināt sacensību norisi balstoties uz visiem noteikumiem. Organizatori aicina  visus skatītājus iepazīties ar aktuālo informāciju par sacensībām www.driftlatvia.com un galvenais sekot līdzi valstī noteiktajiem noteikumiem.

Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu Serviss” kasēs un  www.bilesuserviss.lv. Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas sacensību dienā, ja tās tiks izpārdotas iepriekš pārdošana, organizators par to informēs savās sociālajās vietnēs.

Sacensību oficiālā atklāšana ir noteikta uz 14:00 kam sekos tandēmu fināli, bet visi skatītāji ir aicināti ierasties Biķerniekos jau no 09:00 rītā sestdienā, kad tiks atvērta ieeja, lai vērotu gan semi pro un pro treniņus, gan kvalifikācijas braucienus.

Sacensību programma:

Piektdiena, 2. oktobris:

17:30 – 20:00 Street kvalifikācijas braucieni 
Sestdiena, 3. oktobris:
09:00-10:20    Semi pro oficiālie treniņi

10:20-11:20    Semi pro kvalifikācija

11:30-13:00    Pro oficiālie treniņi

13:00-14:00    Pro kvalifikācija

14:00-14:20    Atklāšanas ceremonija

14:30-15:50    Semi pro tandēmu braucieni

16:00-17:30    Pro tandēmu braucieni

17:00-              Tandēmu treniņi street klase

18:00-20:30    Street tandēmu braucieni

20:30               Apbalvošanas ceremonija

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13698602sec.