Rīgu nedēļas nogalē piepildīs skrējēji

Jau šīs nedēļas nogalē, 10. un 11. oktobrī Rīgā notiks “Rimi Rīgas maratons”, kas gan nebūs tāds, kādu to iepriekš bija plānojuši organizatori. Pirmkārt jau tādēļ, ka Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ uz Rīgu nevar atbraukt skrējēji no citām valstīm – ieradīsies vien daži elites sportisti, kuriem Rīgas maratonā ir pašiem savi augstie mērķi.

“Rimi Rīgas maratons” pulcēs ap 13-15 tūkstošiem dalībnieku, taču, lai nepārkāptu Ministra kabineta noteikumus un rekomendācijas, vienlaikus startā nedosies vairāk kā 2500 skrējēju. Tāpat šajā pasākumā nebūs skatītāju tribīņu un ierasto izklaides pasākumu.

Starta koridori tiks atvērti 10 minūtes pirms katras distances starta, un tajos ilgāk par 10 minūtēm organizatori centīsies neaizkavēt. Tāpar organizatori aicina ikvienu lietot sejas maksas. Pēc starta vienreiz lietojamās sejas maksas varēs izmest speciāli iekārtotos konteineros trases malā.

Skrējējiem starts tiks dots pie Brīvības pieminekļa, bet finišs – 11. novembra krastmalā. Šī būs iespēja sportistiem arī kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka Rīgas maratons ir viens no retajiem skriešanas pasākumiem šogad pasaulē, kuram dota zaļā gaisma.

Bet ko šāds pasākums var nozīmēt rīdziniekiem un tiem, kuri vēlēsies galvaspilsētu apciemot tieši nedēļas nogalē? Viennozīmīgi būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74938488sec.