Rīgā tiks veidots jauns privātās mākslas kolekcijas muzejs

Mecenāts un mākslas kolekcionārs Pjotrs Avens iegādājies nekustamo īpašumu Rīgā, Valdemāra ielā 19, ar mērķi nākotnē šajā namā izveidot nevalstisku latviešu un krievu mākslas muzeju.

Pjotra Avena augstvērtīgā privātā mākslas kolekcija tiek veidota vairāk kā 25 gadu garumā. Viņam pieder pasaulē lielākā, divdesmitā gadsimta sākuma, krievu mākslinieku darbu privātkolekcija, tāpat arī vairākas citas kolekcijas. Starp tām ir arī lielākā privātā padomju propagandas porcelāna kolekcija un Rīgas mākslas porcelāna un keramikas kolekcija.

Viens no Rīgā iecerētā muzeja mērķiem būs veicināt Latvijas porcelāna atpazīstamību, aicinot novērtēt tā unikalitāti un augstvērtīgo māksliniecisko kvalitāti.

“Jau vairākus gadus domāju par latviešu un krievu mākslas muzeja izveidi Rīgā. Latvija ir mana vectēva dzimtene, mana ģimene šeit pavada daudz laika un ceru, ka iecerētais muzejs, tā pastāvīgā ekspozīcija un izstādes, sniegs ievērojamu pienesumu Latvijas kultūras dzīvē, veicinās Latvijas atpazīstamību pasaulē, veicinās tūrismu. Privātie muzeji, tāds kā nesen atvērtais Jāņa un Dinas Zuzānu mākslas centrs ir labs piemērs Latvijas pozicionēšanai Eiropas kultūras kartē. Esmu gandarīts, ka man izdevies atrast piemērotu ēku savai kolekcijai un jau tuvākajā laikā uzsāksim projektēšanas darbus.” Komentē mecenāts, mākslas kolekcionārs Pjotrs Avens.

Pjotrs Avens ir dzimis Krievijā, dzīvo gan Krievijā, Lielbritānijā, kā arī Latvijā. Ieguvis ekonomikas zinātņu kandidāta grādu Maskavas Valsts universitātē. Apbalvots ar  Latvijas Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī ir Latvijas Universitātes Goda doktors. Pjotra Avena dibinātā labdarības organizācija “Aven Foundation” Latvijā darbojas kopš 2008.gada ik gadus atbalstot gan Latvijas kultūras pasākumus, gan izglītības projektus, kā arī ar veselības veicināšanu saistītos projektus. 2019.gadā Pjotrs Avens kopā ar saviem partneriem uzsāka simfoniskās mūzikas festivālu “Rīga Jūrmala”. Savukārt, kopš 2014.gada fonds izsniedz izcilības stipendijas Latvijas studentiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75722599sec.