Izstāde «Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā» būs skatāma klātienē ar iepriekšēju reģistrāciju

 No 2021. gada 21. aprīļa līdz 4. maijam Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks īstenots pirmais Kultūras ministrijas rosinātais pilotprojekts drošai kultūrvietu publiskās darbības atsākšanai. Izstādi “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” varēs apmeklēt, iepriekš reģistrējoties.

Kultūras ministrijas pilotprojektu mērķis – pēc iepriekš izstrādātām vadlīnijām pārbaudīt epidemioloģiski drošu kultūras pasākumu norises iespējamību gan kultūrvietu apmeklētājiem, gan to darbiniekiem. Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) ar iepriekšēju pieteikšanos uz konkrētu apmeklējuma laiku ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt vērienīgo visu triju Baltijas valstu simtgades kopprojektu “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā”.

No epidemioloģiskā viedokļa muzeji atzīti par vienu no drošākajām publiskā apmeklējuma vietām, kurās iespējams organizēt vienmērīgu apmeklētāju plūsmu, ievērot 2 metru distanci un citas epidemioloģiskās drošības prasības. Īpaši to var attiecināt uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēku Jaņa Rozentāla laukumā, kurā ir liela telpu kvadratūra un kubatūra, darbojas klimata un ventilācijas regulējošā sistēma, kas veic nepārtrauktu gaisa kvalitātes monitoringu. Muzejs spēj nodrošināt virkni piesardzības pasākumu, lai apmeklētāji un darbinieki justos droši, tai skaitā telpu un virsmu tīrīšanu un dezinfekciju, bezkontakta norēķinus, kā arī ir noteikts maksimālais apmeklētāju skaits, kas vienlaicīgi var atrasties ēkā, nodrošinot uz vienu personu ne mazāk kā 25 m² telpas.

Pilotprojekta īstenošanai LNMM vērs durvis starptautiski novērtētai izstādei “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā”. Tā 2018. gadā tika eksponēta prestižajā Orsē muzejā Parīzē, pēc tam Tallinā Kumu mākslas muzejā un Viļņā Lietuvas Nacionālā mākslas muzeja Nacionālajā mākslas galerijā. Rīgā kā pēdējā noslēdzošajā eksponēšanas vietā izstāde tika atvērta 2020. gada 19. novembrī. Tomēr jau 21. decembrī nolūkā ierobežot Covid-19 izplatību muzeju publiskā darbība tika pārtraukta, tādējādi ievērojami ietekmējot izstādes apmeklējumu. Starpvalstu sadarbības līgumu ietvaros pēdējais iespējamais pagarinājums ir līdz 2021. gada 4. maijam. Tāpēc, atverot muzeju, mēs dodam iespēju, gan ļoti ierobežotā laika periodā, interesentiem izstādi apmeklēt.

“Noslēdzot projekta prezentāciju Rīgā, varam secināt, ka spējām pievērst uzmanību Baltijas valstīm gan kultūras, gan politiskajā un diplomātiskajā līmenī, neatstājot vienaldzīgus izstādes apmeklētājus Parīzē, Tallinā, Viļņā un Rīgā. Mēs esam devuši savu ieguldījumu, atklājot Baltiju Francijai un Eiropai un vienlaikus pierādot paši sev, ka spējam kopā piepildīt jaudīgas idejas,” stāsta projekta vadītāja, LNMM Latvijas Vizuālās mākslas departamenta vadītāja Dr. art. Ginta Gerharde-Upeniece.

SVARĪGA INFORMĀCIJA IZSTĀDES APMEKLĒTĀJIEM

Līdz 4. maijam muzejs būs atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00.

Muzeja kasi slēdz 1 stundu pirms muzeja darba laika beigām – plkst. 19.00. Muzeja kases darba laiks var tikt saīsināts un apmeklētāju ielaišana muzejā var tikt pārtraukta, ja tiek sasniegts maksimālais atļautais apmeklētāju skaits. 15 minūtes pirms darba laika beigām sākas pakāpeniska ekspozīcijas slēgšana.

Muzejs pieejams tikai individuāliem apmeklētājiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem.

Lai nodrošinātu vienmērīgu plūsmu un uz vienu personu ne mazāk kā 25 m² telpas, ir noteikts maksimālais apmeklētāju skaits, kas vienlaicīgi var atrasties ēkā – 50, savukārt izstādē – 30. Lūdzam ievērot 2 metru distanci. Ieteicamais izstādes apmeklējuma ilgums – līdz 60 minūtēm.

Izstādes apmeklējums iespējams tikai ar iepriekšēju reģistrāciju.

Informācija par biļešu iegādi:

Pieteikt sev vēlamo apmeklējuma datumu un laiku var, iesniedzot pieteikuma veidlapu tiešsaistē bitly.com/makslasmuzejs vai zvanot no plkst. 9.00 līdz 18.45 uz telefonu (+371) 67 324 461. Pēc reģistrācijas veikšanas apmeklētājiem ir iespēja iegādāties biļeti gan muzeja kasē (ieteicams izmantot bezkontakta norēķinus vai norēķinus ar karti), gan attālināti lietotnē Mobilly.

Muzejs nesniedz pakalpojumus personām, kuras neievēro epidemioloģiskās drošības prasības, tai skaitā nelieto sejas masku.

Muzejs sniedz pakalpojumus tikai tiem apmeklētājiem, kas pareizi izmanto mutes un deguna aizsegu – medicīniskās sejas maskas, nemedicīniskās (higiēniskās vai auduma) sejas maskas, nosedzot muti un degunu.

Aicinām iepazīties ar biežāk uzdotajiem jautājumiem un ieteikumiem drošam izstādes apmeklējumam muzeja mājaslapā www.lnmm.lv.

Pilotprojekta izstrāde un īstenošana notiek ciešā LNMM sadarbībā ar Kultūras ministriju, Veselības ministriju un Slimību un profilakses kontroles centru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59010196sec.