Aicina uz Imantam un Gido Kokariem veltītu dziesmu vakaru «BrāliBrāli»

Ar svētku dziesmu vakaru “BrāliBrāli” 14. augustā plkst. 21.00 Mežaparka Lielajā estrādē tiks godināti kormūzikas dižgari Imants un Gido Kokari viņu simts gadu jubilejās.

Leonīds Vīgners savulaik, Kokaru prāt, neesot zinājis fiziku. ““Balsis un virsma!” izsaucās Kokari. “Maza grupa nespējot izdziedāt, neskan tas dižums!? Mums ar draud izgāšanās?! No kurienes nāk skaņa?!” Imants Kokars plātījās rokām un brēca. Akustika nāk no jumta, no aizmugures. Skaņai vajadzīga virsma! Lai pierādītu sen dabā zināmo, reiz Kokari izretināja “Ave Sol”, lai sastājas Lielajā estrādē. Šķita, ka viss kopkoris dzied. Vēl spīdošāk! Pa visu estrādi skanēja kā ērģeles. Vajadzīga akustiskā virsma. Lai skaņai būtu, kur atsisties, lai balss var ieskanēties. Lai ir virsma! Ideālā variantā būtu, ja dziedātāji varētu stāties katrā otrajā rindā. Tā ir akustiska lieta. Sauca Kokari,” raksta Laima Muktupāvela grāmatā “BRĀLIBRĀLI”.

“Arī mēs šajā notikumā “BrāliBrāli. Kokariem – 200” apliecināsim šo būtisko un intriģējošo faktu, Kokaru nedzēšamo degsmi meklēt jaunus kormūzikas skanējuma horizontus. Koncertā Latvijas diriģentu koris, kurš īpaši sapulcējas par godu šim vakaram, iemieso Kokaru mantojumu un tur to dzīvu ik dienas sadarbībā ar saviem īpašajiem koriem,” stāsta režisors Juris Jonelis.

Gandrīz divu stundu ilgajā dziesmu vakarā izskanēs brāļu Kokaru iemīļotas kordziesmas, ko septiņpadsmit virsdiriģentu vadībā izpildīs Rīgas kamerkoris “Ave Sol” un Latvijas diriģentu koris apmēram 400 dziedātāju sastāvā. Savos skaņdarbos piedalīsies arī komponisti Mārtiņš Brauns, Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš un Raimonds Tiguls. Vakaru caurvīs dižgaru “spārnotie” teicieni un stāsti no viņu dzīvēm. To vadīs kādreizējā Rīgas kamerkora “Ave Sol” dziedātāja, muzikoloģe Liene Jakovļeva un muzikologs, Latvijas Radio “Klasika” programmu vadītājs Orests Silabriedis. Koncerta radošajā grupā ir tās vadītājs diriģents Romāns Vanags, kā arī Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” interneta vietnē un biļešu kasēs. Apmeklējot pasākumu, jāievēro valstī noteiktie epidemioloģiskie drošības noteikumi; pasākumu drīkst apmeklēt personas, kuras pasākuma norises dienā varēs uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu (“zaļais” drošības līmenis). Jebkura vecuma apmeklētājam ir jābūt atsevišķai ieejas biļetei.

Skatītāju sēdvietas tiks izvietotas deju laukumā, vienlaikus paredzot vietu arī tiem, kas vēlēsies koncertu baudīt sēžot zālienā. Tāpēc aicinām līdzi ņemt pledus, segas vai ko citu ērtākai zālienā sēdēšanai.

Pie pasākuma ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kuru iespējams iegūt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Mainoties valstī noteiktajām prasībām pasākuma apmeklēšanai saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, noteikumi var būt paplašināti un/vai mainīti.

Brāļu Kokaru simtgades pasākumu ciklu rīko Rīgas dome, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība, koncertorganizācija “Ave Sol”.

Pasākums notiek Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58007598sec.