Gadatirgū Vērmanes dārzā piedalīsies arī Ukrainas amatnieki

14.-15.aprīlī Vērmanes dārzā notiks Lieldienu tirdziņš “Raibi pūkainās Lieldienas”, kurā kopā ar vietējiem amatniekiem piedalīsies arī amatnieki no Ukrainas.

“Lieldienu tirdziņā” dalību ņems vairāk nekā 50 vietējie dizaineri, amatnieki un mājražotāji. Viņu vidū arī amatnieki no Ukrainas.

““Lieldienu tirdziņā” piedalīsies pieci amatnieki no Ukrainas. Tie, kuri Latvijā ieradās agrāk un paspēja uztaisīt rokdarbus. “Tiesa, jau tagad zinām, ka tirdziņā - maija vidū - piedalīsies daudz lielāks skaits ukraiņu. Ir saņemti pieteikumi,” informēja tirdziņa organizatore Maira Ādmine.

Darbi top divās nedēļās

““Lieldienu tirdziņā” Ukrainas amatnieki piedāvās pašu darinātas linu somas, sojas ziepes, bērnu rotaļlietas, šalles. Visu to, ko viņi spēja uztaisīt apmēram divu nedēļu laikā, esot šeit - Latvijā,” turpināja M. Ādmine.

Protams, bēgot no kara Ukrainā, līdzi tika paņemtas pirmās nepieciešamības preces. Diegi, dzija, audumi, adatas, šujmašīna - tas viss palika mājās, Ukrainā. “Tāpēc ukraiņu amatnieku pirmais jautājums bija: kur Rīgā ir dziju un audumu veikali?” atklāja M. Ādmine.

Doma uzaicināt uz tirdziņiem Ukrainas amatniekus kompānijai My Expo radās jau tad, kad Latvijā ieradās pirmie bēgļi. “Ar padomu mums palīdzēja Ukraiņu biedrība Latvijā. Daudzi ukraiņu amatnieki mūs sameklēja arī paši: vieni ar sociālo tiklu starpniecību, citi - apmeklējot My Expo tirdziņu Vērmanes dārzā, kas notika marta vidū.”

Dalība tirdziņā amatniekiem no Ukrainas ir bezmaksas. My Expo no savas puses viņiem piedāvās arī gadatirgum nepieciešamo aprīkojumu, t.sk., nojumi un galdus.

Būs raibas Lieldienu olas un pūpoli

“Lieldienu tirdziņā” varēs iegādāties daudz un skaistus vietējo dizaineru un amatnieku darinātos  aksesuārus un apģērbus pavasara sezonai:  stilīgu apģērbu visai ģimenei, rotas no sudraba, dzintara un polimēra; izstrādājumi no ādas: makus, somas, jostas. Elegantu mājas tekstilu, izšūtu gultas veļu, arī aromātiskas sojas vaska sveces. Tiks piedāvāti oriģināli darbi no koka, rokām darinātas zīda ziepes.

Būs nopērkami gardi mājas kūpinājumi, konditorijas izstrādājumi, pašcepta rudzu maize, izstrādājumi no kaņepēm - sviests, eļļa, šokolāde.

Kā arī dekorus Lieldienu svētkiem un krāsainas Lieldienu lauku olas, un pūpola zarus!

Darbosies āra kafejnīca un mini ZOO

Gadatirgū darbosies āra kafejnīca, kas gadatirgus apmeklētājiem piedāvās tradicionālos latviešu ēdienus. Būs kafijas stends, kur varēs pasūtīt gardu, vietējā grauzdējuma kafiju!

“Esam padomājuši arī par mazajiem tirdziņa apmeklētājiem. Viņu priekam tirdziņā darbosies mini ZOO. Būs arī truši, kurus varēs pabarot ar burkāniem,” sacīja M. Ādmine.

 “Lieldienu tirdziņa” darba laiks ir no plkst. 11.00 līdz 18.00.  Ieeja ir bezmaksas.

Gada griezumā kopumā Vērmanes dārzā kompānija My Expo plāno organizēt ap 15 dažādas tematikas gadatirdziņus, kurus apmeklēt varētu vairāk nekā 45 tūkstoši vietējie iedzīvotāji un pilsētas viesi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65055895sec.