Pie Rīgas Motormuzeja norisināsies Latvijas Antīko automobiļu kluba jubilejas sezonas atklāšanas pasākums

Šī gada 8. maijā pie Rīgas Motormuzeja norisināsies Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) Youngtimer Rally sekcijas viens no lielākajiem pasākumiem “Youngtimer Coffeetime”.

Dalību pasākumā apstiprinājuši jau 150 klasiskie automobiļi un motocikli. Kā interesantākos dalībniekus var minēt Citroën DS23, Lincoln Continental Collector’s Series, BMW 2800, Ferrari 456M GTA, Mazda RX-7 un 1939. gada NSU Osl 251 motociklu. Visu dalībnieku saraksts apskatāms mājas lapā: youngtimerrally.lv. Apskatīt dalībnieku krāšņos spēkratus pie Rīgas Motormuzeja varēs sākot no plkst. 10.00 līdz aptuveni plkst. 15.00.

Arī šogad “Youngtimer Coffeetime”, sadarbībā ar “Turtle Wax”, norisināsies bērnu vēsturisko pedāļauto sacensības Biķernieku trasē, kas sāksies plkst. 14.00. Uz sacensībām tiek aicināti visi, kam ir savi klasiskie pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110 cm. Interesentiem ierobežotā skaitā būs iespēja piedalīties sacensībās ar Antīko Automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja sarūpētajiem pedāļauto.

“Ja iepriekšējos gados pie Rīgas Motormuzeja tikāmies Tēvu dienā, tad šogad kopā svinēsim arī Māmiņdienu,” stāsta Youngtimer Rally organizators Valts Ceplevičs. “Šogad, papildus lielajam tehnikas skaitam, būs arī ģimenēm draudzīgas aktivitātes. Māmiņām būs iespēja fotografēties īpaši sagatavotā foto stūrītī, bērniem būs muzeja pedagoģiskās daļas sagatavotas nodarbības un vēsturisko pedāļauto sacensības.”

“Youngtimer Coffeetime” mērķis ir pulcēt visus esošos un potenciālos dalībniekus, interesentus un klasisko auto entuziastus kopīgā pasākumā. Tā ir lieliska iespēja nepiespiestā atmosfērā un laiskā svētdienas noskaņojumā satikties, aprunāties, apskatīt spēkratus, veidot jaunus kontaktus un apmeklēt Rīgas Motormuzeju. Būs arī iespēja iegādāties Rīgas Motormuzeja suvenīrus un tematisko literatūru.

Kā jaunums būs Rīgas Motormuzeja jaunās nodarbības “Mazais mehāniķis” prezentēšana. Apmēram pusotru stundu ilgā nodarbība veidota divās daļās. Pirmajā daļā muzeja ekspozīcijā gan stāstījuma, gan spēļu veidā dalībnieki tiks iepazīstināti ar automobiļa rašanās vēsturi, tehnisko uzbūvi, dažādiem virsbūvju veidiem un aprīkojumu. Otrajā daļā tiks stāstīts par to, kā ideja par automobili pārtop rūcošā spēkratā, un aicināsim bērnus kopā ar vecākiem uzbūvēt savas ģimenes automobili. Nodarbības noslēgumā paredzēts “Mazā Mehāniķa” pārbaudījums, kuru nokārtojot, bērni saņems “Mazā Mehāniķa” apliecību. Uz nodarbību ir jāpiesakās iepriekš.

Papildu informācija un pieteikšanās “Mazā Mehāniķa” nodarbībām, zvanot pa tālruni +371 67025858 vai rakstot uz info@motormuzejs.lv.

Kā vēsta pasākuma nosaukums, autentisko spēkratu atmosfēru papildinās arī dažādi kafijas tirgotāji un ēdinātāji: Kalve Coffee, VanCoffee, RollingCoffee, MunchSmash un CheFrance.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47544408sec.