Dodies velopiedzīvojumā «EXIT RĪGA ripo» 270 kilometru garumā

Kad saule tik ļoti vairs nekarsē, uzmin pedāli un sasildies, apceļojot Pierīgu ar vilcienu un velosipēdu! Esam izveidojuši alternatīvo Rīgas veloapvedceļu 270 kilometru garumā, kas krusto visas dzelzceļa līnijas, kur vien dodas AS “Pasažieru vilciens”. Tas nozīmē, ka, lai apceļotu Pierīgu Tev nav nepieciešams spēkrats, vien telefons, ceļotkāre, divritenis un vilciena biļete.

Līdz 2. oktobrim norisinās velopiedzīvojums, kas dalībniekiem sniedz iespēju laimēt vērtīgas balvas no veikaliem “Ceļotājs”, “Decathlon” un “Veloprofs.lv”. Veloapvedceļš ir sadalīts četros posmos un bez maksas ir pieejams “Latvian Routes” (PostNos) aplikācjā. Maršruti ir līnijveida un sākas un beidzas dzelzceļa stacijās: Babīte – Olaine,  Jaunolaine – Ķegums, Ķegums – Salaspils, Salaspils – Carnikava.

270 kilometru garumā varēsi ieraudzīt 92 interesantas vietas, ievērības cienīgus objektus, turpmāk zināsi, kur Pierīgā var nakšņot un izbaudīt gardu maltīti. Velobraucienu maršrutu posmus var veikt jebkurā secībā. Dalībnieks var veikt maršrutu vienas, divu vai vairāku dienu garumā akcijas norises laikā. Ilgākiem braucieniem dalībnieki aicināti izmantot naktsmītnes, kas piedāvātas aplikācijā, tās iepriekš rezervējot.

Kādus tad objektus varēs redzēt, dodoties velopiedzīvojumā? Te būs velomaršrutu objektu TOP 10 (maršrutu secībā):


1.Lidmašīnu vērotava - 36. Skrejceļš

Vēlies gūt aizraujošas sajūtas, lidmašīnām pārlidojot vien dažu metru augstumā virs tevis? Šī ir īstā vieta! Lidmašīnu vērotava pie 36. skrejceļa glisādes ir unikāla skatu vieta, no kuras vērot lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos.  

2. Olaines Vēstures un mākslas muzejs

Muzeja galvenās ekspozīcijas vadmotīvs ir kūdras purvs, kas Olaines novada teritorijā pastāvējis no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām un dažādos laika periodos ietekmējis teritorijā notiekošos procesus un notikumu attīstību.

3. Dabas zirgi

Zirgi iedvesmo! “Dabas zirgi” ir ne tikai vieta, kur no ikdienas steigas atpūsties skaista meža ielokā, bet arī iemācīties ko jaunu par zirgu psiholoģiju un dabiskās uzturēšanas/apmācības metodēm. NB! Tikai ar iepriekšēju pieteikšanos!

4. Baldones Astrofizikas observatorija

Riekstukalnā, meža ielokā, kur novērojumiem netraucē ne pilsētu spožā gaisma, ne troksnis, atrodas vienīgā profesionālā observatorija Latvijā - Latvijas Universitātes Astrofizikas observatorija. Tajā atrodas Šmita sistēmas teleskops, kas ir unikāls liela redzeslauka instruments, lielākais Baltijā un divpadsmitais lielākais šādas sistēmas teleskops pasaulē. Ar teleskopu novēro zvaigznes un Zemei bīstamos objektus - komētas un asteroīdus. Observatorija šeit darbojas jau no 20.gs.50.gadiem. Ekskursijas iepriekš jāpiesaka!

5. A/S “Latvenergo” enerģētikas muzejs” Ķegumā

Enerģētikas muzeja ekspozīcija atrodas Ķegumā − vietā, kur meklējami Latvijas vienotās elektroapgādes un Latvenergo koncerna pirmsākumi. Muzejā ikviens interesents – no zinātkāra bērna līdz nozares ekspertam – var smelties jaunas zināšanas par Latvijas enerģētikas vēsturi un attīstību. Apmeklējums tikai ar iepriekšēju pieteikšanos!

6. Ogres pilsētas vēsturiskā apbūve un skvērs

Brīvības ielā, Ogrē atrodas izcili 20. gs. 20.–30. gadu arhitektūras paraugi. Mūsdienās lielākā daļa ēku ir valsts vai vietējas nozīmes arhitektūras pieminekļi. Labiekārtotais skvērs Brīvības ielas gājēju posma sākumā ir kļuvis par ogrēniešu un pilsētas viesu iecienītu pulcēšanās vietu. Pilsētas koptēlu papildina pilsētvides objekti - digitālā strūklaka un skatuve. Brīvības ielas gājēju posmā atrodas Ogres Vēstures un mākslas muzejs un vairākas ēdināšanas iestādes dažādām gaumēm.

Mobilajā aplikācijā „Ogres novadnieks” pieejams bezmaksas audiogids par vēsturiskajām ēkām un vides objektiem.

7. Latvijas Nacionālais botāniskais dārzs

Botāniskajā dārzā atrodams viens no lielākajiem dendrārijiem ZA Eiropā. Tā jaunākajā daļā vienkopus stādīti augi no dažādām pasaules vietām, piemēram, Vidusāzijas, Kaukāza, Ķīnas, Ziemeļamerikas u.c. Mūžam zaļajā oāzē – multifunkcionālajā oranžērijā – aplūkojami augi no visiem kontinentiem, izņemot Antarktīdu. Botāniskais dārzs piedāvā tematiskas ekskursijas un lekcijas, nodarbības skolēniem, iespējas riteņbraucējiem, nūjotājiem un visiem aktīvas atpūtas cienītājiem.

8. Sporta komplekss “333”

Sporta komplekss 333 ir multifunkcionāls autosporta un aktīvās atpūtas centrs. Šeit visa gada garumā norisinās aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Trasē pieejami divu dažādu veidu īres kartingi pieaugušajiem, divvietīgais kartings, bērnu kartings, drošas braukšanas poligons, bezceļu parks, kā arī motokrosa un enduro trase. Vasarā var izklaidēties 333 ūdens pūšļa parkā ar dažādiem šķēršļiem, tramplīniem un batutiem; garo izklaižu sarakstu vēl papildina arī SUP dēļi un balto smilšu pludmale ar diviem volejbola laukumiem. Visas minētās aktivitātes ir iespējams izbaudīt vairāku dienu garumā, jo komplekss piedāvā arī kempingu jeb nakšņošanas zonu ar labiekārtotām mājiņām gan aktīvās atpūtas cienītājiem, gan mierīgām ģimenes brīvdienām. Turpat pieejamas arī piknika vietas un kafejnīca.

9. Namdara darbnīca

“Namdara darbnīca” Garkalnē ir ilgi lolota iecere, kas sagaidījusi savu īstenošanu. Tas ir silts un omulīgs namiņš, kurā rosās Namdaris un viņa viesi. Te katrs uzzina, cik atšķirīgi izskatās, skan, smaržo un kalpo dažādu sugu koki. Te var pielikt roku koka zāģēšanā ar veco labo zāģi - divroci, nomizot baļķi ar slīmestu, iemācīties dzīt tapu, salikt pirmo vainagu savai pirmajai guļbūvei un pat nosvinēt spāru svētkus. Krietni padarītam darbam seko seno spēļu spēlēšana, gadskārtu paražu  godināšana un līdzpaņemto desiņu cepšana labiekārtotā Ugunskura namā.

10. Carnikavas novadpētniecības centrs

Novadpētniecības centrs glabā liecības par Carnikavas vēsturi, vietējām zvejas tradīcijām un sniedz padziļinātu ieskatu zvejnieku dzīvē. Iepriekš piesakoties, kopā ar gidu var iet pārgājienā uz Gaujas ieteku vai arī aizbraukt turp ar zvejnieku laivu. Ciemos nāk vietējie zvejnieki un nēģi, īpaši, ja izvēlas unikālas muzejpedagoģiskās aktivitātes.

Vairāk informācijas par Velopiedzīvojumu “EXIT RĪGA ripo” www.exitriga.lv.

Velopiedzīvojumu “EXIT RĪGA ripo” informatīvi atbalsta AS “Pasažieru vilciens” un radio “STAR FM”, par balvām rūpējas “Ceļotājs”, “Decathlon” un “Veloprof.lv”. Pasākuma vizuālā identitāte tapusi sadarbībā ar “Decathlon”.

Tiekamies Pierīgā! Tepat blakus!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69800806sec.