Kur studēt? Izdari izvēli izstādē «Skola 2023»

No 3. līdz 5. martam Ķīpsalā norisināsies Latvijas lielākais izglītības iespēju notikums – izstāde “Skola 2023”, kas vienuviet pulcēs aktīvākās un radošākās augstskolas, profesionālās izglītības iestādes un mācību centrus. Apmeklē izstādi, iepazīsti plašās studiju iespējas Latvijā un ārzemēs. Lai izvēle motivē!

“Mēs varam izvēlēties vienīgi to, ko zinām! Tikai izstādē “Skola” apmeklētāji varēs iegūt vislabāko un visplašāko pārskatu par mācību un studiju piedāvājumu. Iespējams, tieši Ķīpsalā kāds aizdomāsies par studiju virzienu, ko agrāk pat neapsvēra! Jau 28 gadus izstāde ir izšķirošs impulss izglītības ceļa izvēlē daudziem jo daudziem tūkstošiem jauniešu. Nāc, uzzini un izdari vislabāko izvēli!” aicina izstādes “Skola” vadītāja Sanita Blomniece.

Izvēlies savējo augstskolu!

Izstādē “Skola 2023” Ķīpsalā topošos studentus gaidīs labākās un lielākās valsts un privātās augstskolas: Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņu universitāte, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU, bijusī Latvijas Lauksaimniecības universitāte), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Latvijas Jūras akadēmija, Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža, Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledža, Daugavpils universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju augstskola, Ventspils Augstskola, Vidzemes augstskola, Biznesa augstskola “Turība”, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola “RISEBA”, Rīgas Ekonomikas augstskola,  Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Banku augstskola,  Baltijas Starptautiskā akadēmija, RTU Rīgas Biznesa skola, Rīgas Juridiskā augstskola, Rīgas Aeronavigācijas institūts, Transporta un sakaru institūts u. c.

Pirmoreiz izstādē “Skola” būs Ukrainas Nacionālais kopstends, kurā startēs vismaz 20 Ukrainas universitātes un projekts “Eiropas un Ukrainas augstākās izglītības centrs”, kas jauniešus iepazīstinās ar iespēju iegūt dubulto diplomu, studējot gan Latvijā, gan arī Ukrainā.  

Apgūsti profesiju jau pēc pamatskolas

Ja pēc 9. klases vai vidusskolas absolvēšanas plāno mācīties par automehāniķi, konditoru, frizieri vai apgūt kādu citu arodu – izmanto iespēju “Skolā 2023” satikt profesionālās izglītības kompetences centru – koledžu, tehnikumu un profesionālo vidusskolu – pārstāvjus. Atklāj profesiju nianses un konsultējies!

Izzinoša, aizraujoša pasākumu programma

Ja tevi aizrauj IT pasaule, tad 3. un 4. martā apmeklē “Datorium” tehnoloģiju skatuvi. Jau otro gadu “Datorium” skolas audzēkņi palīdzēs radīt tev labāku izpratni par aizraujošo un plašo IT pasauli. Savukārt uz Atvērtās skatuves 20 minūšu garās prezentācijās mācībspēki iepazīstinās ar savu aktuālo piedāvājumu.

Vēl neesi izlēmis?

Ja nezini, par ko vēlies kļūt un ko mācīties, tad izmanto iespēju izstādē aprunāties ar karjeras konsultantiem, kā arī Valsts izglītības attīstības aģentūras stendā iepazīties ar karjeras izvēles testiem. Testos varēsi izmērīt gan savu interesi par dažādām jomām, gan novērtēt savas stiprās puses un atklāt, kāda profesija un darba vide tev ir vispiemērotākā.

Ja vēlies studēt ārzemēs

Vēlies mācīties ārvalstīs? Lūdzu! Aktuālāko informāciju par izglītības iespējām izstādē varēsi uzzināt no ārzemju mācību iestāžu, Francijas institūta Latvijā, “DAAD-Informationszentrum” un “Kalba” pārstāvjiem. Ķīpsalā būs iespējams aprunāties un uzzināt par ārvalstu universitātēm, studiju programmām, studiju finansējumu un savām izredzēm, par iestāšanās nosacījumiem un mācību procesu, kas mēdz būt stipri atšķirīgs no Latvijas u. c. Savukārt Baltijas-Amerikas Brīvības fonds 11. klašu audzēkņiem piedāvās izglītojošu, turpat mēnesi ilgu, bezmaksas nometni ASV. Bet, pirms izdari izšķirošo lēmumu – tiekamies izstādē “Skola 2023”! Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola

Vienlaikus ar izstādi “Skola 2023” Ķīpsalā notiks “Latvijas Grāmatu izstāde 2023”, kas piedāvās  tikties ar iemīļotiem rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Izstādi var apmeklēt bez maksas ar “Skolas 2023” ieejas biļeti. Vairāk: www.bt1.lv/bt1/lbf

Izstādi “Skola” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi jaunumiem arī sociālajos tīklos:

www.facebook.com/izstade.skola

www.instagram.com/izstade_skola

Norises vieta:

Starptautiskais izstāžu centrs, Ķīpsalas iela 8, Rīga

Darba laiks:

3.–4. marts 10.00–18.00

5. marts 10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51752114sec.