Brīvdabas muzejā notiks Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus

Jau šajā nedēļas nogalē, 2.un 3. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 17.00 Brīvdabas muzejā norisināsies gada lielākie amatniecības svētki – Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus.

42.gadu pēc kārtas jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā pulcējas tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki no visas Latvijas, lai divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstinātu apmeklētājus. Līdztekus amatniecības izstrādājumiem Gadatirgū iespējams iegādāties arī vietējo pārtikas preču ražotāju produkciju – mājas sierus, kūpinājumus, vīnu un citus gardumus.

Gadatirgus savus viesus priecēs arī ar bagātīgu kultūras programmu. Līdztekus tautas deju ansambļu Aspazija, Dardedze, Ačkups, Austris, Latve, Kamolītis, Ežuks, Grieži un Rīgas Danču kluba priekšnesumiem Rietumu estrādē un Lībiešu sētā uz Jāņu tradīciju skolu aicinās folkloras kopas Laiva un Skandenieki. Ar uzvedumu Le Arti per Via Kurzemes zvejniekciema pļaviņā abas Gadatirgus dienas no plkst.12.30 līdz 16.00 uzstāsies ceļojošais muzejs no Itālijas „Amatnieki ielās”, kas iepazīstina ar savām tradīcijām, tautas melodijām un autentiskiem amatnieku darbarīkiem, seno arodu prasmes publikai demonstrējot krāšņā uzvedumā pilsētu centrālajos laukumos un skvēros.

Kurzemes zvejniekciema „Lurķos” aicināsim apmeklēt laikraksta „Ieva” rīkotā konkursa „Zelta rokas” labāko darbu izstādi 6 nominācijās – Latvijas suvenīrs, Rotaļlieta, Dizaina priekšmets dārzam, Mājas tekstils, Mēbele un Interjera aksesuārs. Katrs izstādes apmeklētājs varēs balsot par sev tīkamāko Zelta Roku darbu, tā nosakot galvenās balvas ieguvēju.

Izstāžu zālē ļausim ielūkoties Brīvdabas muzeja tapšanas vēstures līkločos. Izstāde tapusi par gadu Brīvdabas muzeja pirmās ekspozīcijas astoņdesmitgadei.

Pie ezermalas bērnu laukumiņa darbosies loku šaušanas atrakcijas un papīra aušanas darbnīca.

Gadatirgus ir svētki gan tā dalībniekiem, gan apmeklētajiem, kas daudzām ģimenēm izveidojusies par tradīciju vairākās paaudzēs. Tā ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un specialitāšu latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem. Vienlaikus Gadatirgus ir tautas lietišķās mākslas gada sasniegumu skate un iespēja amatniekiem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus. Savukārt Gadatirgus apmeklētāji var iegādāties augstvērtīgus latviešu tradicionālās amatniecības darinājumus.

Atsaucoties apmeklētāju ierosinājumam, ieejas biļešu cenas Gadatirgū šogad ir samazinātas: 3 LVL pieaugušajiem, 2LVL pilna laika studentiem, 1 LVL skolēniem un pensionāriem. Ģimenes biļete ( 2 pieaugušie un 2- 4 skolas vecuma bērni vai viena daudzbērnu ģimene) 5 LVL. Bezmaksas ieeja Gadatirgū pirmskolas vecuma bērniem, I grupas invalīdiem.

Jauno vecāku ērtībai, sākot ar Gadatirgus dienām, labierīcībās pie Galvenās ieejas tiks uzstādīts SIA „Troll Smiltene” dāvinātais bērnu pārtinamais galds.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Pie abām muzeja ieejām darbosies maksas stāvvieta. Apmeklētāju ērtībai aicinām izmantot sabiedrisko transportu: Rīgas satiksmes autobusus nr.1, 19, 28. SIA Ekspress Ādaži autobusus nr. 6821 – 6826, mikroautobusu nr.218.

Gadatirgus atbalstītāji: Draugiem.lv, Radio NABA, SIA „L&T” un SIA „Troll Smiltene”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.13806701sec.